به گزارش خبرنگار مهر، در 28 کیلومتری جنوب شهر شیروان و در دهستان گلیان روستایی زیبا به نام اسطرخی وجود دارد که در دره ای نسبتا ژرف قرار گرفته و رودخانه ای از وسط آن می گذرد. این رودخانه روح نواز که از چندین چشمه کوچک و بزرگ تشکیل شده و پس از طی مسافتی کوتاه به آبشاری زیبا و بلند تبدیل شده و آب آن از ارتفاع 20 متری به ته دره سرازیر می شود؛ هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.
این آبشار که در بین اهالی به آبشار شارشار معروف است، بلندترین آبشار منطقه محسوب می شود و اطراف آن يکي از مناطق ييلاقي و بسيار سرد در تابستان به شمار می رود.
روستای اسطرخی که در دامنه های شمالی کوه های شاه جهان شیروان واقع شده است، در مسیر دسترسی به این آبشار، گردشگران را به غارهای طبیعی و زیبایی رهنمون می کند؛ غارهایی چون غار گلیان که از جمله دیدنی های مشهور شیروان محسوب می شود.
دامنه شرقی و غربی روستای اسطرخی را درختانی انبوه فرا گرفته که بیشتر حالت جنگلی دارد و علاوه بر این در حدفاصل سرچشمه و آبشار تک درختي کهن و تنومند از گونه سرو کوهي وجود دارد که محيط ساقه آن حدود پنج متر است و طول عمر آن به بیش از 600 سال می رسد.
مجموعه این زیبایی های طبیعی، این روستای دارای هزار نفر سکنه مهربان و صمیمی را به یکی از جذاب ترین مناطق گردشگری خراسان شمالی بدل کرده و با وجود اینکه کمتر از سایر مناطق گردشگری این استان معرفی شده اما همه ساله هزاران گردشگر را به خود جذب می کند.
البته از آنجا که شهرستان شيروان از سکونت گاه هاي اوليه قوم پارت به شمار مي آيد و داراي پيشينه کهن تاريخي است، روستای اسطرخی در نزدیکی سکونت گاه شیروان نیز روزگاری منزلگاه پارتیان بوده و به یقین چند هزار سال پیش نوای سم ستوران پارت ها با صدای آبشار این روستا درهم می آمیخته است.
اجرای طرح بهسازی بافت روستایی اسطرخی چندی پیش بود که معاون عمران روستایی اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی از اجرای طرح بهسازی بافت روستایی اسطرخی شیروان خبر داد.
علی اکبر صابری در این زمینه می گوید: اجرای طرح بهسازی بافت با ارزش روستایی در روستای اسطرخی از توابع شهرستان شیروان مورد تایید قرار گرفته و به زودی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه این طرح بر حفظ و نگهداری بافت کالبدی برخی از روستاهای کشور به عنوان میراثی ارزشمند که از نیاکان ما به ارث رسیده است، می افزاید: طرح بهسازی بافت های با ارزش روستایی به عنوان یکی از فعالیتهای حوزه معاونت عمران روستایی در برنامه سوم توسعه اقتصادی و اجتماعی به تصویب رسیده است.
صابری هدف از اجرای این طرح را حفاظت، احیاء و مرمت بافت و کالبد روستا، ساماندهی هسته کهن و واجد ارزش روستا در رابطه با سکونت و تولید، ارتقاء کمی و کیفی عرصه های زیست و تولید روستایی و شناسایی و ارتقاء ظرفیتهای روستا در زمینه توسعه گردشگری ذکر می کند.
نظر شما