به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در مطلبی نوشت: هواپیماهای بدون سرنشین، دشمن را از فاصله دور، به صورت دقیق و بدون هزینه می کشند. سربازان خودی در چنین عملیاتی کشته نمی شوند. قربانیان غیر نظامیان در چنین حملاتی کاهش می یابد. چنین مسائلی، هسته و منطق ایدئولوژیک جنگها با هواپیماهای بدون سرنشین است، اما چنین منطقها و استدلالهایی گمراه کننده است.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد که رئیس جمهوری آمریکا مدتهاست که بر این گونه جنگ ها تاکید داشته و چنین روندی را دنبال می کند. حدود 90 کشور در حال ساخت هواپیماهای بدون سرنشین بوده یا از این تکنولوژی برخوردار هستند.
وزیر دفاع آلمان نیز یکی از طرفداران این تکنولوژی جنگی است که البته تنها به دلایل مبارزات انتخاباتی حالا از این ایده خود که ارتش آلمان را سریعا مجهز به هواپیماهای بدون سرنشین کند کمی عقب نشینی کرده است.
اما حقیقت به گونه ای دیگر است. هواپیماهای بدون سرنشین امروزه تقریبا تنها در مناطق قبیله ای به کار برده می شود، از جمله در مناطق مرزی بین افغانستان و پاکستان، در یمن، در مالی، جنوب فیلیپین، و در سومالی.
"اخبر احمد" از نویسندگان پاکستانی می گوید زمانی که در این مناطق (قبیله نشین) یک نفر را بکشیم در اصل شاید حدود صد دشمن خلق می کنیم. وی یک کتاب درباره جنگها با هواپیماهای بدون سرنشین نوشته است.
در این کتاب نوشته شده است که جنگجویان با هواپیماهای بدون سرنشین چه چیزهایی را نمی خواهند ببینند و بشنوند. چنین جنگهایی علیه جوامع توسعه نیافته به کار گرفته شده و اتحاد اجتماعی آنها را نابود کرده ، این جوامع را به سمت افراط گرایی سوق می دهد و مردم این مناطق را مجبور به واکنش می کند.
به این ترتیب در این عملیاتها جوامع پیشرفته یک جنگ بی رحمانه را علیه قبایل به راه می اندازند که نتیجه آن خشونت بیشتر است. چنین عملیاتهایی هرج و مرج و ناپایداری را در کشوری که به آن حمله شده است ایجاد می کند.
در پاکستان ما نمونه آشکار چنین نتایج فاجعه باری را می بینیم. هر چقدر جنگ در مناطق مرزی افغانستان با پاکستان فشرده تر می شود واکنشهای قبایل این منطقه شدیدتر می شود.طالبان در پاکستان با شروع عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا قدرتمند تر شده است.
در این گزارش آمده است این گروه تروریستی(طالبان) امروز یک تهدید علیه دولت است. نفرت علیه غربی ها نیز در جامعه پاکستان به شدت افزایش پیدا کرده است.
این رسانه آورده است "اخبراحمد"، جوامع قبیله نشین را به خوبی می شناسد. وی می داند که مردم این جوامع چگونه از اصالت،غرور و خواسته های شخصی خود دفاع می کنند. وی می داند که اسامه بن لادن هم یک جنگجوی قبیله ای بود.
"دی سایت" تحلیل کرد؛
نتایج فاجعه بار عملیات هواپیماهای بدون سرنشین/ افزایش نفرت مردم پاکستان از غربی ها
یک نشریه آلمانی با تاکید بر اینکه اکثر عملیاتهای هواپیماهای بدون سرنشین(پهپاد) آمریکا در مناطق قبیله نشین انجام می شود، این تجاوزات را سبب افزایش خشم و نفرت مردم به ویژه در پاکستان دانست.
کد خبر 2031146
نظر شما