۲۷ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۴۹

در پاسخ به مهر مطرح شد:

بودجه انقباضی کتابخانه ملی و برنامه صلاحی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها

بودجه انقباضی کتابخانه ملی و برنامه صلاحی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها

رئیس کتابخانه ملی با اشاره به 15 درصد کاهش بودجه جاری و 23 درصد بودجه تملک و دارایی آن، از برنامه خود برای صرفه‌جویی در برخی هزینه‌های این سازمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین کنفرانس خبری اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از زمان پذیرش مسئولیتش در این سازمان، صبح امروز سه‌شنبه 27 فروردین در این سازمان برگزار شد.

صلاحی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «با وجود 15 درصد کاهش بودجه جاری سازمان و اسناد کتابخانه ملی و 23 درصد بودجه تملک و دارایی آن، چه برنامه‌ای برای ادامه فعالیت‌های این سازمان دارید و آیا از حجم برنامه‌های کتابخانه ملی کاسته خواهد شد؟» گفت: با توجه به کاهش بودجه‌ای که امسال با آن رو به رو شده‌ایم، هفته آینده برنامه سازمان در سال 92 به همه معاونت‌ها، ادارات و مدیریت‌های استانی ابلاغ خواهد شد و باید بر این اساس حرکت شود.

وی افزود: البته ما برای افزایش درآمد سازمان مجوزهایی گرفته‌ایم؛ از جمله اینکه مرکز همایش‌هایمان راه‌اندازی خواهد شد که با بخش خصوصی تعامل دارد و از این طریق بخشی به درآمدهای سازمان اضافه خواهد شد.

رئیس کتابخانه ملی با اشاره به برخی برنامه‌ها که با هدف صرفه‌جویی در این سازمان انجام خواهد شد، گفت: ما در بخش IT دو طرح داشتیم که اگر با مجموعه‌های بیرون از سازمان قرارداد می‌بستیم بسیار هزینه‌بر بود اما این کار را با نیروی خود سازمان انجام دادیم که 1.5 میلیارد تومان صرفه‌جویی برای ما به همراه داشت.

صلاحی ادامه داد: در حوزه نسخ خطی هم ما برای اسکن نسخ خطی از تعدادی نیروی جوان استفاده کردیم که هر کدام بین 2000 تا 2500 صفحه نسخه خطی را اسکن کرده‌اند. اگر این کار را واسپاری می‌کردیم و به بیرون از سازمان تحویل می‌دادیم، هزینه سرسام‌آوری می‌داشت اما از این نیروها استفاده کردیم و ضمن آنکه پول آنها را دادیم، در مجموع بیش از 11 میلیون صفحه نسخه خطی اسکن شد که با این کار 500 میلیون تومان صرفه‌جویی کردیم.

وی افزود: در سال 92 هم این تجدید نظرها در صرف هزینه‌ها ادامه خواهد داشت و بخشی از هزینه‌ها از طریق گردش کاری که برای آن برنامه‌ریزی شده، جبران خواهد شد. البته سعی می‌کنیم به سطح خدمات به ویژه در حوزه IT که به اعضا و کارکنان ارائه می‌شود، لطمه‌ای نخورد و بنا نداریم اثر منفی در این حوزه به جا بماند.

رئیس کتابخانه ملی گفت: در سال گذشته تا حدودی از نظر پرداخت‌ها شرمنده همکاران هم شدیم ولی ممکن است این وضعیت در سال 92 هم ادامه داشته باشد. البته سعی کرده‌ایم با ایجاد صندوق رفاه از این تب و تاب‌ها کم کنیم.

اسحاق صلاحی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص ارجاع یکی از پرونده‌های ارسالی ایران به برنامه حافظه جهانی با عنوان «نقشه‌های تاریخی ایران در عصر قاجار» از سوی یونسکو گفت: قبلاً هم این مسئله بوده است. مثلاً زمانی که «ذخیره خوارزمشاهی» برای ثبت در برنامه حافظه جهانی ارسال شد، به ما گفتند که این یک اثر پزشکی ایران است اما ویژگی جهانی آن چیست که در این برنامه باید ثبت شود؟ که ما هم توضیح دادیم و آنها قانع شدند. این یک روال عادی است و در این مورد اخیر هم توضیح داده شده است.

وی ادامه داد: این پرونده از سطح کارشناسی عبور کرده و در مرحله بعدی بررسی قرار دارد و من امیدوارم یونسکو با این پرونده که متعلق به وزارت امور خارجه کشورمان است، سیاسی برخورد نکند و کشورهای عضو تصمیمی سیاسی در این باره نگیرند.

کد خبر 2033784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha