۲۸ فروردین ۱۳۹۲، ۱۰:۰۸

گزارش آماری - خبری مهر؛

نگاهی به عملکرد جودو در 21 دوره مسابقات آسیایی/ امید به کسب مدال پنجاه و سوم

نگاهی به عملکرد جودو در 21 دوره مسابقات آسیایی/ امید به کسب مدال پنجاه و سوم

تیم ملی جودو ایران در حالی روز گذشته برای حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا راهی تایلند شد که از 21 دوره حضور خود در این مسابقات، موفق به کسب 52 مدال رنگارنگ شده است. در این دوره هم این امیدواری وجود دارد جودوکاران کشورمان با هدایت میراسماعیلی تعداد این مدال‌ها را افزایش دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، رقابتهای جودو قهرمانی آسیا از سال 1981 و در 5 وزن به میزبانی جاکارتای اندونزی آغاز به کار کرد که ژاپنی‌ها با کسب تمامی مدال‌های طلا، زنگ قهرمانی را به صدا درآوردند. بیش از این، سه دوره این تورنمنت تحت عنوان قهرمانی آسیا طی سال‌های 1966 تا 1974 در فیلیپین، تایوان و کره‌جنوبی و تنها در بخش مردان برگزار شده بود.

رقابتهای جودو قهرمانی آسیا هر سال (به غیر از سال‌های برگزاری بازی‌های آسیایی) برگزار می‌شود. تیم ملی جودوی ایران هم برای نخستین‌بار به دومین دوره این مسابقات در سال 1984 و به میزبانی کویت اعزام شد که دو مدال برنز توسط ویسه و خانبابایی حاصل تلاش نمایندگان کشورمان در اوزان 86 و وزن آزاد بود.

در مسابقات 1985 توکیو، رقابت‌ها تنها در بخش بانوان برگزار شد. از نوزده دوره برگزاری این مسابقات تاکنون تیم ایران در رقابتهای 1988 سوریه و 1997 فیلیپین حضور نداشته است. در رقابتهای 1995 دهلی‌ نو که حکم انتخابی المپیک داشت، تمامی نمایندگان کشورمان حذف شدند.

در پنجمین دوره این مسابقات دهقانی و زارعیان در مسابقات 1991 اوزاکا دو مدال نقره برای ایران کسب کردند تا تیم ایران در مجموع رده‌بندی جایگاه ششم را کسب کند. در رقابتهای 93 ماکائو خسرو دلیر یک و محمود میران دو مدال برنز بدست آوردند و تیم ایران به همراه هنگ کنگ در مکان دهم ایستاد.

جودو ایران که آهسته آهسته نشانه‌های پیشرفت را به نمایش می‌گذاشت و در جمع بزرگان قاره برای خود جایی باز می‌کرد، چهار سال بعد در هشتمین دوره این مسابقات مزد تلاش خود را گرفت و سکوی سوم را بعد از چین و کره‌جنوبی کسب کرد. در رقابتهای 1996  ویتنام "زین العابدین حقانی" در وزن 65 کیلوگرم اولین مدال طلای ایران را در مسابقات قهرمانی آسیا کسب کرد.

محمود میران هم که در اوج جوانی قرار داشت، در همین مسابقات دو مدال دیگر کسب کرد. یک طلا در وزن آزاد و یک برنز در وزن  95+ کیلوگرم. ضمن اینکه کاظم ساریخانی هم یک مدال برنز در وزن 71- کیلوگرم به دست آورد.

در رقابتهای 1999 چین آرش میراسماعیلی یک مدال طلا کسب کرد. کاظم ساریخانی و خسرو دلیر دو مدال نقره، میران و آخوندزاده دو مدال برنز برای تیم ملی ایران کسب کردند و تا در رده‌بندی کلی عنوان پنجم نصیب تیم اعزامی ایران شد.

کاظم ساریخانی که از چهار سال قبل روند رو به رشدی را آغاز کرده بود، در مسابقات 2000 اوزاکا همه رقبا را مقهور فن ابتکاری و معروف "گهواره" کرد و قهرمان شد. محمود میران دو مدال نقره و برنز کسب کرد تا تیم ایران در جایگاه چهارم بعد از ژاپن، کره و چین قرار بگیرد. در رقابتهای 2001 مغولستان، مسعود حاجی آخوندزاده و آرش میراسماعیلی دو مدال طلا، مهدی ذاکری و عباس فلاح(در دو وزن) سه مدال برنز کسب کردند و تیم ایران به جایگاه سوم خود بازگشت.

بعد از چند دوره درخشش، تیم ایران در مسابقات 2003 جیجو کره‌جنوبی که سیزدهمین دوره این مسابقات بود، با نحسی 13 مواجه شد و با افت فاحش و تنها سه مدال برنز چاه خندق، میران و یوسف کریمیان تا مکان هشتم سقوط کرد.  در رقابتهای 2004 آلماتی قزاقستان، چاه خندق نقره گرفت و عباس فلاح هم دو مدال برنز در اوزان 100 و آزاد کسب کرد تا همان مکان هشتم دوره قبل تکرار شود.

تاشکند ازبکستان در سال 2005 میزبان پانزدهمین دوره این مسابقات بود که تیم ایران با تک مدال طلا محمدرضا رودکی، نقره آرش میراسماعیلی و برنز محمود میران در جایگاه چهارم قرارگرفت. در مسابقات 2007 کویت مسعود حاجی‌آخوندزاده به مدال طلا دست یافت. محمود میران و محمدرضا رودکی نقره گرفتند و آرش میراسماعیلی هم در جای سوم ایستاد و ایران نیز در رده‌بندی کلی جایگاه چهارمی خود را حفظ کرد.

اوج هنرنمایی جودوکاران ایران در مسابقات 2008 جیجو کره جنوبی بود. جایی که تیم ایران چند ماه قبل از بازی‌های المپیک 2008 پکن به ثبت بهترین نتیجه برای کسب سهمیه المپیک در اکثر اوزان نیاز داشت. این در حالی بود که محمد درخشان بعد از نزدیک به 12 سال، سکان هدایت فدراسیون را به سیدعبدالجلیل رضوی سپرده بود و قبل اعزام هم تیم در داخل اردو حواشی فراوانی داشت.

حضور شش عضو تیم ایران در فینال اوزان هشتگانه باعث تعجب کارشناسان جودو شد. دو مدال طلا توسط میراسماعیلی و علی معلومات، چهار مدال نقره آخوندزاده، ملک محمدی، رودکی و میران و تک برنز حسین قمی باعث شد تیم ایران در بخش مردان قهرمان آسیا شده و در هفت وزن جواز حضور در المپیک را کسب کند.

هجدهمین دوره با افت فاحش جودو ایران همراه بود. بعد از آن قهرمانی تیم ایران دوباره افت فاحشی داشت و با تک مدال برنز احسان رجبی در رقابتهای 2009 چین تایپه تا مکان نهم سقوط کرد. تیمی که با هدایت محمود میران، غیبت نامدارانی چون آخوندزاده، میران، رودکی، ملک محمدی، سرلک و حضور چند جوان جویایی نام راهی تایوان شده بود. نوزدهمین دوره رقابتهای جودو قهرمانی آسیا در اولین ماه سال 90 به میزبانی امارات در ابوظبی برگزار شد که تیم ایران با دو برنز معلومات و قاسمی نژاد در جایگاه پنجم ایستاد.

تیم ملی ایران هشتم اردیبهشت‌ماه 91 راهی بیستمين دوره این مسابقات در ازبکستان شد و با تک مدال طلای محمدرضا رودکی، نقره جواد مهجوب و برنز امیرقاسمی‌نژاد بعد از کره‌جنوبی و ژاپن روی سکوی سوم ایستاد.

در مجموع جودوکاران ایران تاکنون از مسابقات قهرمانی آسیا 11 مدال طلا، 14 مدال نقره و 27 مدال برنز کسب کرده‌اند که سیدمحمود میران با 12 سال حضور در اردوی تیم ملی و مبارزه در دو وزن با یک مدال طلا، سه نقره و هفت برنز به تنهایی 11 مدال را کسب کرده و عنوان پرمدال ترین جودوکار را یدک می‌کشد.

آرش میراسماعیلی هم با سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز به لحاظ کیفیت پرافتخارترین جودوکار ایران در مسابقات قهرمانی آسیاست. ضمن اینکه محمدرضا رودکی با دو طلا و دو نقره و مسعود حاجی آخوندزاده با دو طلا، یک نقره و يک برنز عملکرد خوبی در رقابتهای قهرمانی آسیا داشته‌اند.

بیست و یکمین دوره این مسابقات از روز جمعه 30 فروردین ماه در بانکوک آغاز می‌شود و تا روز یکشنبه اول اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

کد خبر 2034200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha