به گزارش خبرنگار مهر، حسین اورامانی مدیر عامل مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت، سیروس کوهی عضو مؤسسه عمران و مسئول وصول مطالبات شهرک صنعتی پایتخت، حمید زمانی مسئول منابع انسانی و عضو هیئت امنای مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت، عزت الله زمانی مدیر کارخانه ریخته گری ایران متال، محمدکاظم غفاری رئیس هیئت مدیره شرکت سنجش و دیگر صنعتگران شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) پاکدشت، صبح شنبه در یک نشست خبری مشکلات این شهرک را بازگو کردند.
مدیر عامل مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) پاکدشت در این نشست گفت: 70 تا 80 درصد کارخانه های این شهرک جزو صنایع آلاینده هستند که این کارخانه ها به شهرک علی آباد و پایتخت امروز آمدند؛ تمام صاحبان کارخانجات این شهرک کسانی هستند که از تهران به اینجا آمده اند.
وی بیان داشت: در سال 73 مسئولان سمنان اعلام کردند قسمتی از زمینهای این شهرک که حدود 70 هکتار بود، متعلق به استان سمنان است، البته در آن زمان سازمان صنایع با آنها توافق کرده بود که این زمینها را در اختیار صنایع استان تهران بگذارند.
48 ساعته تلفنهای شهرک پایتخت از کد ورامین به کد سمنان تغییر کرد
این مسئول ادامه داد: در سال 73 عرض 48 ساعت تلفنهای این شهرک از کد ورامین به کد سمنان تغییر کرد و از آن زمان اختلافات دو استانی بودن تا به امروز در این شهرک به وجود آمده است.
وی یادآور شد: سال 84 با اطلاعات غلطی که به رئیس جمهور داده بودند، احمدی نژاد در دیدار با مردم سمنان، شهرک علی آباد را به سمنان انتقال داد و در سال 91 مصوبه قبلی باطل شد و دوباره شهرک صنعتی علی آباد به استان تهران انتقال پیدا کرد.
اورامانی اضافه کرد: البته بابت جا بجایی شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) به تهران مجوز دو شهرک را به سمنان دادند یعنی مجوز شهرک ایوانکی و جنت آباد را گرفتند که قبول کنند علی آباد جزو تهران باشد و دو امتیاز به سمنانیها دادند اما آنها باز هم مقاومت کردند.
وی عنوان داشت: آبان ماه سال 91 مصوبه ای را هیئت دولت مبنی بر الحاق شهرک صنعتی علی آباد با نام جدید پایتخت به استان تهران و به بخش شریف آباد اعلام کرد که از آن زمان نامه نگاریهای مختلفی با استان سمنان شده ولی در آخرین جلسه ای که برای تحویل مخابرات شهرک پایتخت از مخابرات سمنان به پاکدشت در استانداری سمنان داشتیم، معاون مخابرات استان سمنان اعلام کرد که اصلاً اطلاعی از این مصوبه و دستورالعمل ندارد.
مشکل دو استانی بودن باعث شده که تعدادی از کارگاه ها شهرک پایتخت را ترک کنند
مدیر عامل مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) افزود: این مسائل باعث شده که اهالی این شهرک مشکلات زیادی داشته باشد و این مشکل دو استانی بودن باعث شده که تعدادی از کارگاه ها در این مدت زمان، شهرک را ترک کنند و در جای دیگری مشغول شوند.
وی بیان کرد: مساحت شهرک پایتخت(علی آباد) با فاز دوم شهرک 670 هکتار می شود که این شهرک می تواند تا 20 تا 25 هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کند، اما اکنون حدود پنج هزار نفر است، البته شرکت شیرین نوین ظرفیت 11 هزار نفری برای اشتغال اعلام کرده که جزو این آمار نیست، این کارخانه آماده است اما شرایط اقتصادی باعث شده که هنوز به مرحله بهره برداری نرسد.
اورامانی ادامه داد: تعداد کارخانجات این شهرک به 400 کارخانه رسیده که باید یکهزار و 200 کارخانه در این شهرک باشد، اما اکنون یکهزار و 170 قرارداد داریم که 450 تا از آن ساخته شده و از این 450 تا حدود 220 کارخانه فعال هستند که با ظرفیت 30 تا 40 درصد مشغول به فعالیت بوده که به جز مشکلاتی که در صنعت وجود دارد صاحبان صنایع در این شهرک با مشکل دو استانی بودن مواجه هستند.
هیئت دولت تصویب کرد؛ استاندار عمل نکرد
وی اظهار داشت: اهالی این شهرک انتظار دارند به مقصود خود برسند و به عنوان مسئولان این شهرک تلاش خود را می کنیم اما در مقابلمان مقاومت می شود؛ چه طور می شود یک مصوبه ای را هیئت دولت تصویب کند و بعد کارمند زیردست آن که یک استاندار است جلو این مصوبه بایستد و عمل نکند؟ این برایمان سئوال شده و از وزیر و رئیس جمهور تقاضا داریم که به این موضوع سریعاً رسیدگی کنند و به آن جامه عمل بپوشانند.
عضو مؤسسه عمران و مسئول وصول مطالبات شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) پاکدشت نیز در این نشست گفت: بعد از مدتها ابلاغیه الحاق شهرک پایتخت به استان تهران داده شد، تاریخی که ابلاغیه از طرف معاون اول رئیس جمهور زده شد ششم آبانماه 91 بود که این نامه به وزارت کشور فرستاده شد و وزارت کشور در تاریخ 26 آذرماه 91 به استانداری تهران اعلام کرده و استانداری حدود 10 روز بعد به فرمانداری پاکدشت آن را ابلاغ کرده است.
ادارات سمنان پرونده ها را تحویل پاکدشت نمی دهند
سیروس کوهی افزود: فرمانداری پاکدشت همان لحظه اول به تمام ادارات نامه زده بود که همکاری لازم را داشته باشند، اما متأسفانه ادارات استان سمنان که مربوط به گرمسار می شود باید پرونده ها را تحویل ادارات پاکدشت دهند تا آنها بتوانند خدمات را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: ادارات پاکدشت از همان لحظه اول طی جلساتی که داشتیم اعلام آمادگی کردند و منتظر هستند که پرونده ها تحویل داده شود، متأسفانه پرونده ها از طرف گرمسار ارائه نمی شود و می گویند از استانداری و مدیران کل همان ادارات این دستور ابلاغ شود و به مدیران کل باید این موضوع را استانداری و آنها به ادارات تابعه خود ابلاغ کنند که متأسفانه این کار انجام نشده است.
تداوم در بلاتکلیفی ها
کوهی ادامه داد: نمی دانیم چه سیاستی پشت این پرده است که بعد از گذشت پنج ماه هنوز این کار انجام نشده و تکلیفمان نامشخص است و به عبارتی بلاتکلیف بودیم و اکنون بلاتکلیف تر شده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکسری مشکلات در شهرک پایتخت(علی آباد) وجود دارد که هر بار مسئولی آمده گفته ایم اما متأسفانه فقط ما گفته ایم و آنها شنیده اند و هیچ اقدامی انجام نشده است.
عضو مؤسسه عمران و مسئول وصول مطالبات شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) اضافه کرد: برخی بروکراسیهای اداری است که واقعاً صاحبان صنایع را اذیت می کند که از جمله اداره صنعت، معدن و تجارت پاکدشت است که تحت عنوان اداره پست عمل می کند و هیچ کاری برای صنعتگران انجام نمی دهند؛ صنعتگران نامه های خود را به اداره صنعت، معدن و تجارت پاکدشت می دهند و وقتی پیگیر می شوند می گویند به تهران فرستاده اند، مثلاً برای تغییر نام یک جواز نزدیک به یکسال و دو ماه است که می گویند پرونده تهران است و از تهران باید جواب بیاید.
اداره صنعت، معدن و تجارت در نقش اداره پست!
وی بیان کرد: اداره ای که استقلال ندارد را چرا مستقر کرده اند؟ اگر واقعاً این یک اداره صنعت، معدن و تجارت است باید کار صنعتگران را انجام دهد، ولی اگر یک اداره پست است نیازی به اداره صنعت و معدن نبود، می توانستیم نامه ها را به اداره پست بدهیم.
کوهی افزود: از ابتدا در اداره صنایع تحت پوشش استان تهران بودیم، ولی بعد از آن اداره ای را به نام اداره صنعت، معدن و تجارت پاکدشت ره اندازی کردند که به استان تهران مراجعه نکنیم، متأسفانه این اداره فقط کارش این است که پرونده ها را بگیرد و به استان منتقل کنند و بعد باید ماه ها منتظر شویم تا این نامه برگردد؛ قبل از سال 92 برای یک نامه بعد از سه ماه به استان تهران رفتیم که پرونده هنوز رسیدگی نشده بود و خودمان آنجا سعی کردیم آن را رسیدگی کنند و تازه آن پرونده 26 فروردین به پاکدشت رسیده است.
وی تصریح کرد: یک صنعتگر مگر چقدر زمان دارد که کار و تولید را رها کند و به دنبال پرونده و این طور مسائل باشد؟ بروکراسی های اداری باعث شده صنعتگر آواره و دنبال کاغذبازی باشد.
این مسئول ادامه داد: در شهرک پایتخت زمینهای زیادی خالی است و از این یکهزار و 170 قرارداد فقط 450 تای آن را ساخته اند و آن 450 کارخانه نیز بسیاری تعطیل شده و فقط 220 کارخانه با 30 تا 40 درصد ظرفیت کار می کنند و برخی نیمه تعطیل هستند و آن مابقی 450 تا یکهزار و 170 زمینی که وجود دارد به دلیل مشکل دو استانی، بلاتکلیفی و ... به این شهرک نیامده اند، قرار شد شرکت شهرکهای استان تهران این زمینها را به کارخانه هایی که فعال هستند واگذار کنند.
وی یادآور شد: شرکت شهرکها تعدادی از زمینها را خلعیت کرد و بعد از یکی دو سال پیگیری زمینها به شرکت شهرکها واگذار شد و شرکت شهرکها قصد داشت این زمینها را در قالب طرح توسعه واگذار کند اما از اسفند ماه 91 به اداره صنعت و معدن و تجارت مراجعه کرده ایم، می گویند بخش نامه ای آمده و چیزی در قالب طرح توسعه دیگر وجود ندارد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی خواهد شهرک پایتخت آباد شود
کوهی عنوان کرد: قصد داشتیم زمینهای راکد را در قالب طرح توسعه آباد کنیم، اما متأسفانه اکنون یک بخش نامه جدید وزارت صنعت و معدن داده که بخش نامه ای تحت عنوان طرح توسعه را لغو کرده است و هر کس بخواهد کارخانه ای را فعال کند باید جواز تأسیس بگیرد که این دو تا سه سال طول می کشد یعنی خود وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی خواهد شهرک آباد شود و امیدواریم مسئولان این بخشنامه را لغو کنند و مجوز طرح توسعه را مجدداً بدهند.
وی از مشکلات دیگر این شهرک به عدم حمایت از تولیدکننده و صنایع اشاره کرد و افزود: 90 درصد از صنایع شهرک پایتخت(علی آباد) سرمایه را از تهران آورده، کارخانه ساخته اند و ماشین آلات را خریداری کرده اند اما سرمایه در گردش ندارند یعنی تمام سرمایه را به این شهرک آورده اند اما سرمایه در گردش ندارد که بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
وعده های بی عمل مسئولان
عضو مؤسسه عمران و مسئول وصول مطالبات شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) اظهار داشت: متأسفانه هیچ کدام از بانکها از جمله بانک عامل صنعتگران که بانک صنعت و معدن است هیچ بودجه و اعتباری برای تسهیلات سرمایه در گردش برای صنعتگران نگذاشته اند و با هر کدام از مسئولان که ملاقات داشته ایم وعده وعید داده اند اما تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است و کسی نتوانسته از بانکها به خصوص بانک صنعت و معدن وام بگیرد.
وی ادامه داد: هیچ گونه تسهیلاتی به صاحبان صنایع داده نشده است و بسیاری از کارخانجات، تمام سرمایه شان را در قالب ساختمان و ماشین آلات به این شهرک آورده اند، اما سرمایه در گردش ندارند و تعطیل هستند، اگر کمکی به آنها شود می توانند کارخانه خود را راه اندازی کنند و حداقل هر کارخانه برای 10 تا 15 نفر اشتغالزایی می کند.
کوهی بیان کرد: هزینه این شهرک بسیار بالاست؛ هر کارخانه ای در این شهرک حدود 400 تا 500 هزار تومان هزینه تلفن دارد، اگر این بلاتکلیفی سریعتر حل شود این هزینه ها به 50 تا 100 هزار تومان کاهش می آید که این بر هزینه تمام شده کالا تأثیرگذار است.
مشکل انتقال نیرو در شهرک صنعتی پایتخت
مسئول منابع انسانی و عضو هیئت امنای مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) پاکدشت نیز در این نشست گفت: قبل از اینکه پرونده ها به استان سمنان برسد تمام ریختگران 10 درصد حق بیمه پرداخت می کردند حتی در استان سمنان تا شش ماه 10 درصد پرداخت می کردیم اما یک دفعه بیمه ها را از 10 درصد به 30 درصد افزایش دادند در صورتی که در قانون، مشاغل حق بیمه 10 درصد را می پردازند.
حمید زمانی افزود: شهرک صنعتی پایتخت نقطه صفر مرزی تهران و سمنان قرار دارد با توجه به قضایای دو استانی که پیش آمده و بلاتکلیفی که شهرک است برای انتقال نیرو به این شهرک مشکل داریم و به واحدهای ادارات کار گرمسار یا ایوانکی که مراجعه می کردیم نیرو نداشتند و نمی توانستند نیروی کار شهرک را تأمین کنند.
وی عنوان داشت: یکی از دلایل مهمی که تعداد زیادی از صاحبان صنایع از این شهرک رفتند و به شهرکهای دیگر پیوستند این بلاتکلیفی و نداشتن نیروی کار بود، مثلاً یک نفر کارخانه ای را احداث می کرد که حداقل 20 نفر نیروی کار می خواست و سرمایه گذاری کلانی کرده بود، اما متأسفانه نمی توانست نیروی کار خود را تأمین کند و وقتی به اداره کار پاکدشت مراجعه می کرد می گفتند جزو سمنان هستند و وقتی به سمنان مراجعه می کردند، نیرو نداشتند.
اداره کار ایوانکی برخورد خوبی با کارفرما ندارد
زمانی اضافه کرد: اداره کار ایوانکی برخورد خوبی با کارفرما ندارد؛ اداره کار درست است متولی گرفتن حق و حقوق کارگر است ولی به چه قیمتی؟ آیا باید با هر قیمتی این کار را انجام دهد؟ حق و حقوق کارگر قوانینی دارد که آن قوانین را انجام می دهند و اگر کارفرما بدهی داشته باشد پرداخت می کند و این را از راه قانونی می گیرد، متأسفانه اداره کار ایوانکی این کار را نمی کند و راه هایی جلو پای کارگری که می خواهد شکایت کند می گذارند که این کارگر حداقل دو تا سه سال معطل می شود.
وی بیان داشت: کارفرمایان در شهرک پایتخت(علی آباد) تمام وقتشان در اداره کار ایوانکی و گرمسار تلف می شود و به همین دلیل از این شهرک می روند.
مسئول منابع انسانی و عضو هیئت امنای مؤسسه عمران شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) ادامه داد: تأمین نیرو در این شهرک بسیار مشکل است و ایاب و ذهاب این شهرک بسیار مشکل دارد و به همین دلیل عده ای کارخانه ها را تعطیل کردند.
شهرک صنعتی پایتخت یا قبرستان سوله ها؟
وی اظهار داشت: شهرک صنعتی پایتخت(علی آباد) در کیلومتر 55 جاده خاوران احداث شده است، شهرک صنعتی عباس آباد اکنون از لحاظ رفت و آمدی ماشینهای خطی و سرویس دارد و مردم در شهرک رفت و آمد دارند و همین رفت و آمد در این شهرک آن شهرک را زنده نگه می دارد، اما بسیاری حتی نمی دانند شهرک پایتخت(علی آباد) کجاست و اگر یک بار هم از این شهرک گذر کنند، می گویند "اینجا قبرستان سوله هاست".
زمانی در خصوص تأمین سوخت صنایع گفت: سوخت را یک بار از تهران به گرمسار پاس دادند و با پیگیریهایی که انجام شد دوباره به تهران برگردانند، شرکت نفت بابت تأمین سوخت واحدهای صنعتی کم کاری می کند، کارشناس صنایع مثلاً اعلام می کند که سوخت این واحد در ماه 20 هزار لیتر است، بعد به شرکت نفت که مراجعه می کنیم می گویند این را قبول ندارند و فقط این کارشناس را می خواستیم ببینند که آنجا برپاست یا نه! بعد که مراجعه می کنند 20 هزار لیتری که کارشناس اعلام کرده بود را فقط یکهزار لیتر بیشتر نمی دهند.
وی افزود: صنعتگر باید از بازار آزاد سوخت را تأمین کند که این بازار آزاد از کجا آمده است، این مانع را بهتر است بردارند؛ نفت 10 تومانی را 200 تومان می دهند و بهتر است این 200 تومان را 250 تومان کنند و آن را آزاد کنند حداقل تکلیف همه مشخص می شود.
زمانی عنوان کرد: امثال این موارد در این شهرک زیاد است؛ لیتری 500 تومان نفت قاچاق در بازار موجود است که این را هم نمی توانیم خریداری کنیم چون با مشکل مواجه می شویم و پولمان به هدر می رود و می گویند قاچاق کالا کرده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: معمولاً در پایان حوزه استحفاظی هر شهری پلیس راه را قرار می دهند یعنی پلیس راه تا مرز شهر قرار می گیرد، اکنون شهرک خوارزمی و پایتخت(علی آباد) پشت پلیس راه قرار گرفته اند و روزی پنج ساعت فقط در مسیر هستیم.
این مسئول تصریح کرد: پلیس راه تردد وانت ها، کامیونها، سرویسهای کارخانجات را کنترل می کند و این خود معضل بزرگی است و در صورتی که پلیس راه شریف آباد باید به انتهای شهرک بیاید و لب مرز قرار بگیرد پلیس راه 15 کیلومتر قبل از اینکه به مرز برسد قرار گرفته و اکنون جاده های خاکی مختلف باز شده و به نوعی پلیس راه را دور می زنند و خطراتی که در این دور زدنها برای مردم ایجاد می شود بسیار سنگین است.
نظر شما