به گزارش خبرنگار مهر، در اين نشست كه در دفتر مديريت راديو ايران برگزار شده بود، محمد حسين صوفي معاون صدا متن، موسيقي و گوينده خوب را از عوامل جذابيت يك برنامه راديويي دانست و افزود: با وجودي كه رسانههای ديگر دارای جذابيتهاي بصري بيشتري هستند اما راديو با وجود اين فاكتورهايي كه به آن اشاره شد ميتواند از بقيه رسانهها جذاب تر باشد.
وي مطابق جديدترين نياز سنجيها خواستههاي مخاطبان را از رسانه راديو شنيدن موسيقي و برنامههاي طنز و سرگرمي دانست و تصريح كرد: مردم ميخواهند شاد باشند و كمي تفريح كنند و اين وظيفه راديو است كه به اين خواسته آنها جامه عمل بپوشاند همچنين چون حضور راديو در اماكن بيشتر از رسانههاي ديگر است ميتواند و بايد بيشتر شنيده شود و تاثير بگذارد.
زمینه را برای کاهش اندوه مردم فراهم کنیم
صوفي ادامه داد: ما بايستي در ابتدا به دنبال ايجاد فضاي شاد و لطيفي براي شنونده باشيم سپس زمينه را براي كاهش اندوه و دردهاي روزمره مردم فراهم كرده و در ادامه با لطيفگويي و لطيفهگويي باعث افزايش سطح آگاهي عمومي شويم.
معاون صدا در ادامه به مهمترين توصيه و پيشنهاد و توقعش نسبت به اين برنامه اشاره كرد و گفت: بايستي بين عوامل برنامه "كوي نشاط" و مدير شبكه، مدير گروه، نويسندگان و بازيگران اين برنامه و بخشهايی همچون نظارت آنقدر بده بستان و رفت و آمد صورت گيرد تا طرفين به خواستههاي يكديگر برسند و ما حداقل مشكلات را در اين برنامه داشته باشيم.
وي تغيير تفكر رسانهاي را از ديگر عوامل جذابيت دانست و تصريح كرد: شما بايد اين تفكر كه راديو رسانه درجه 2 است تغيير دهيد و طراز خود و برنامه را بالا برده و تشخص را به راديو بازگردانيد.
معاون صدا ادامه داد: برنامه طنز "كوي نشاط" بايستي باعث تحكيم ملت و قوميتها باشد، به اميد افزايي، مثبتانديشي و خودباوري برسد، به حفظ شان و شخصيت همگان از جمله مردم و مسئولان كمك كند، اقليتهاي ديني، لهجهها و خرده فرهنگها را تخريب نكند، به جايگاه افرادي كه احترام آنها واجب است مثل پدر، مادر، بزرگان و شخصيتها احترام بگذارد، رعايت زبان معيار را در سرلوحه كار خود قرار دهد، از موسيقي مبتذل و حرام استفاده نكند، از قصههاي شيرين زبان فارسي و مضامين كهن و ضربالمثلهاي فارسی بهره ببرد، نگاه ويژه به نويسندگان و متن داشته باشد و مسابقات اين برنامه صرفا مسابقه نباشد و هدفدار باشد.
لزوم پرهیز از کپیکاری
صوفی تصریح کرد: مسئولان برنامه "كوي نشاط" ضمن اينكه بايستي براي اهداف خود هدفگذاري كمي داشته باشند، خود برنامه نيز بايستي متفاوتتر از طنزهاي راديويي ديگر باشد، از كپيكاري پرهيز كرده ابتكار و خلاقيت داشته باشد و به شدت از خود مراقبت كند. در آن صورت "كوي نشاط" ميتواند ادعا كند به يك طرازي از طنز رسانه راديو رسيده است.
در بخشی از این نشست حميد شيخ محمدي نیز برنامهاي را قوي و پر مخاطب دانست كه توانسته باشد افراد بيشتري را به خود جذب كند و از هنرهاي مختلف در زمينه نويسندگي ، بازيگري و موسيقي بهره برده باشد همچنين از آنجا كه يكي از اهداف رسانه تفريح و سرگرمي است بايستي برنامههاي تفريحي در راستاي سياستهاي سازمان افزايش يابد.
وي با اشاره به دو برنامه طنز "جمعه ايراني" و "كوي نشاط" ادامه داد: هر برنامه بايستي سبك و سياق و مشخصه خود را داشته باشد، همچنين در راستاي افزايش تنوع بيشتر از كساني استفاده شود كه در هر دو برنامه مشاركت نداشته باشند چون هر تيمي را به نام عوامل آن ميشناسند.
شيخ محمدي تصريح كرد: من از انسجام تيمي خوشم ميآيد. چون مثل آبروي جمعي است و خوبي و بدياش شامل همه ميشود.
خواستههای مدیر رادیو ایران از یک برنامه پرشنونده
وي از عوامل برنامه "كوي نشاط" خواست كه انسجام تيمي خود را بيشتر كنند و همه توان خود را براي ارتقای برنامه بگذارند و از تكرار و خستگي جلوگيري كنند.
شيخ محمدي با وجودي كه برنامه "كوي نشاط" را داراي طنز فاخري دانست از عوامل برنامه خواست كه در رفع بعضي از اشكالات همچون فاصله و مكثي كه در آيتمها به وجود ميآيد كوشا باشند و در راستاي نقاط قوت و ضعف هم مسئول باشند.
عباس زاده مدير طرح و برنامه راديو ايران نیز با اشاره به اينكه جلساتي با حضور عوامل برنامه و مودبيان، زراندوز و صابري تشكيل شده كه بايست چه كرد تا طنزمان متفاوت از ساير طنزهاي راديويي باشد، ادامه داد: جا دارد در اينجا از دغدغه همه همكاران و نجابتشان تقدير و تشكر كرده چون به خاطر ندارم كسي تا به امروز درباره برآورد مالي صحبت كرده باشد.
همچنین امير عباس اشرف تهيه كننده و سردبير برنامه "كوي نشاط" گفت: مسلما با همراهي دوستان توانستيم به اين ظرفيت برسيم كه برنامه طنز "كوي نشاط" را در راستاي نياز مخاطبان توليد كنيم.
وي تصريح كرد: مخاطبان اصرار دارند كه گلچين برنامه در عصرهاي جمعه پخش شود تا كساني كه نميتوانند شنونده آن در صبحهاي پنجشنبه باشند، آن را بشنوند.
سختگیریها طنازیمان را متاثر نکند
در ادامه نوبت به بازيگران و ديگر عوامل برنامه رسید و عباس محبي با اشاره به اينكه "طنز" قانون خودش را دارد و هيچ فرقي با شيمي و فيزيك ندارد گفت: "طنز" همان طنز است و ساختار آن ربطي به توليدش در شبكههاي ديگر ندارد و نبايستي با سختگيريهايي كه ميشود قلممان نيز تحت تاثير قرار بگيرد.
وي ادامه داد: اين برنامه ضعف نوشتاري دارد و بايستي همه هم و غم خود را در اين موضوع به كار گيرند.
محبي نياز مبرم به متن خوب و بكر و عدم استمرار آيتمها را از ديگر نقاط ضعف برنامه دانست و افزود: برنامه "كوي نشاط" هر چقدر مثل زندگي شود، ارتباط آن با مخاطب بيشتر است.
محمود صابري كارگردان نيز طي سخناني گفت: در ابتداي كار"كوي نشاط" املاي ننوشتهاي بود كه در حال حاضر با غلط كمتري نوشته ميشود و با اين تراكم رسانهاي كه وجود دارد توانسته مخاطب خود را جذب كند.
نظر شما