به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی کواکبیان پیش از ظهر امروز در نشست خبری درباره شعار انتخاباتی خود گفت: دولتی که تشکیل می دهیم دولت اخلاق و شعار انتخاباتی ما زنده باد اصلاحات ماست.
وی افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف اصلی رئیسجمهور ترویج اخلاق در جامعه است و باید در راه اعتلای اخلاق و ارزشهای دینی گام بردارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برخی بداخلاقیها و بیاخلاقیهای اخیری که متاسفانه دامن گیر مسئولان نظام شده و از مناظرات سال 88 آغاز و همچنان ادامه دارد لطمات زیادی را بر فرهنگ اجتماعی وارد کرده است.
وی با اشاره به رابطه قوا در کشور ادامه داد: روابط سه قوه باید مبتنی براخلاق و بهتر از این باشد این در حالی است که یکشنبه سیاه مجلس اوج بداخلاقیهای مسئولان را به نمایش گذاشت و مقام معظم رهبری هم در این زمینه تذکر دادند.
کواکبیان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برنامه شما برای مسئله تحریم ها و موضوع مذاکرات چیست گفت: بحث ويژه اين تحريمها به روابط ميان ايران و آمريکا برميگردد چرا که ذات انقلاب با منافع آمريکا در تضاد است و فقط در اين 8 سال اخير نبوده است.
وي ادامه داد: در اين سالها شوراي امنيت هفت قطعنامه عليه ما صادر کرده است و علاوه بر آن قطعنامههاي يک جانبهاي از سوي آمريکا و اروپا عليه ايران صادر شده که اين تحريمها در حوزههاي مختلف کالا، بيمه و کشتيها است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه با توجه به اصل 176 قانون اساسي مبني بر اين که کليه مصوبات شوراي عالي امنيت ملي بعد از تاييد مقام معظم رهبري قابل ابلاغ و پيگيري است؛ من نيز اعلام کردم که بايد با اجازه رهبر معظم انقلاب اين کار را انجام داد عنوان کرد: با رويکرد تخصصي و کار کارشناسي درست ميتوان رابطه با آمريکا را در 6 ماه برقرار کرد که اين امر بر اساس عزت، مصلحت، حکمت، اقتدار ملي و قدرت ملي خواهد بود.
کواکبیان گفت: البته بعد از برقراري رابطه با اين کشور همه امور گل و گلستان نمی شود اما حداقل از خصومت ورزي وحشيانه و بهانهگيري آنها عليه ما کاسته مي شود و قطعاً تحريمهاي جديدي نخواهيم داشت.
وی درباره ائتلاف در بين اصلاحطلبان عنوان کرد: يکي از خبرگزاريها خبري را در رابطه با ديدار نوروزي خاتمي و آيتالله هاشمي منتشر کرد که طبق پيگيريهايي که داشتم اين خبر از سوي دفتر ايتالله هاشمي و خاتمي تاييد نشد.
وي در ادامه افزود: ديدار نوروزي خاتمي و آيتالله هاشمي شکل گرفته اما اين که 1+2 اصلاحطلبان از دل اين ديدار بيرون بيايد صورت نگرفته است.
کواکبیان با بیان اینکه تجربه تلخ انتخابات سال 84 نبايد اتفاق بيافتد و اگر خاتمي نمي خواهد در اين دوره از انتخابات حضور پيدا کند اصلاحطلبان بايد به اجماع برسند گفت: برخوردي که دولت با مجموع اصولگرايان دارند شانس اصلاحطلبان را به شرطي که به اجماع برسند بالا ميبرد.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان يک هيئت حکميت تدبير کنند و يا 35 حزب اصلاحطلب طي نشستي به تصميم نهايي برسند و يا اين که نظرسنجيها را در رابطه با کانديداها دنبال کنند که به نظر بنده بهترين راه نظرسنجي است. در ميان اصلاحطلبان تصميمي مبني بر اين که جمع کوچکي بنشينند که بخواهند براي حضور خاتمي در انتخابات تعيين تکليف کنند گرفته نشده و شان خاتمي بالاتر از اين است که يک جمع بخواهد براي حضور وي تصميمگيري کند لذا بايد با يک عقل و خرد جمعي کانديداي اصلاحطلبان مشخص شود.
کواکبیان درباره اینکه خاتمي را قبول داريد يا خير؟ گفت: اگر خاتمي بيايد به نفع وي کنار ميروم؛ من بر اساس تکليف حزبي آمدم و در کنفرانس مطبوعاتي بيان کردم که در صورت اجماع اصلاحطلبان و حضور خاتمي به نفع ايشان به طور حتم کنار ميروم و از وي حمايت ميکنم.
وي ادامه داد: در بین 18 حزب اصلاحطلب کشور نامزد اختصاصی و نهایی آنها بنده هستم.
کواکبیان گفت: خاتمی میل و رغبتی برای حضور در عرصه انتخابات ندارد اما برخی افراد تند اصلاحطلب اعلام میکنند، خاتمی ظرف چند روز آینده اعلام حضور خواهد کرد و این در حالی است که بنده 23 آبان سال گذشته به اتفاق اعضا 18 حزب اصلاحطلب کشور با وی ملاقاتی داشتیم و خاتمی هیچ تمایلی برای حضور از خود نشان نداد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه جریانی تلاش میکند که خاتمی را به عرصه انتخابات وارد کند و عقیده دارد اگر خاتمی نیاید آنها به هیچ فرد دیگری از اصلاحطلبان رای نمیدهند و این در حالی است که خیلی از اصلاحطلبان چنین اعتقادی ندارند گفت: خاتمی قطعا ورود پیدا نمیکند و هیچ علائمی مبنی بر اینکه بخواهد به عنوان کاندیدا اعلام حضور کند در شرایط حاضر دیده نمیشود.
وی درباره اینکه معتقدید در سال 88 تقلب صورت گرفته یا نه و اگر قبول ندارید چه زمانی از فتنه گران برائت کردید عنوان کرد: من از ابتدا اعتقادی به تقلب نداشتم و در همان روزهای اول اعلام کردم هرچه بخواهید تخلف شده است اما تقلب را رد میکنم.
وی ادامه داد: 24 خرداد 88 اولین اصلاحطلبی بودم که در گفتگو با شبکه خبر اعلام کردم بین معترضین به نتیجه انتخابات و عناصر برانداز نظام باید تفکیک قائل شد و عقیده داشتم اگر ابهامی وجود دارد باید اعتراضات به صورت قانونی مطرح شود و لشکرکشی خیابانی راه به جایی نخواهد برد.
کواکبیان گفت: بر مبنای تخلف احتمالی در انتخابات وزیر بازرگانی به مجلس هشتم فراخواندیم و اعتراض کردیم که چرا سود سهام عدالت درست شب انتخابات واریز شده است در شرایط حاضر هم شاهد این تخلفات هستیم مثلا همین برگزاری مراسم تقدیر از خادمان نوروزی که میگویند بالغ بر 40 میلیارد تومان هم هزینه داشته است یکی از موارد تخلفات دولت است که از بودجه بیتالمال چنین هزینههایی را صرف میکند.
وی افزود: در سفر استانی رئیسجمهور و اعضای هیات دولت به سمنان مشخص شد که فقط 14 درصد از طرحها طی این هشت سال اجرایی شده و برای همه مردم این شائبه ایجاد شده در صدد تبلیغات انتخاباتی برای کاندیدای مورد نظر خود است.
کواکبیان درباره برنامه های خود برای دولت آینده عنوان کرد: ما در تحقق اسناد فرادستی 50 برنامه داریم که شامل حوزههای اقتصادی 12 برنامه، در حوزه سیاسی 10 برنامه، حوزه فرهنگی 8 برنامه، بینالملل 5 برنامه، حوزه اداری 5 برنامه، حوزه اجتماعی 5 برنامه و امور کلان و زیربنایی 5 برنامه هستند. راهاندازی تلویزیون خصوصی از برنامههای جدی ما در زمینه فرهنگی است، چرا که باید به بخش خصوصی در این زمینه اعتماد کرد تا آزادی بیان و نشر مطالب مردم به صورت انحصاری نباشد افغانستان هم تلویزیون خصوصی دارد ولی ما نداریم می گویند این امر با قانون اساسی مغایرت دارد اما باید از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام و بررسیهای آنها این کار را شکل داد.
دبیر کل حزب مردمسالاری گفت: راهاندازی سازمان برنامه و بودجه و احیای این سازمان جزء برنامههای ما در امور کلان و زیربنایی است چرا که این سازمان حاصل 60 سال کار کارشناسی بود؛ در ابتدا دولت نهم به بهانههای مختلف تعطیل شده که خود این کار اکنون به بیانضباطیهايي را در کشور دامن زده است.
کواکبیان با اشاره به ضرورت انجام امر به معروف و نهی از منکر در کشور گفت: امر به معروف و نهی از منکر به معنای گشت ثارالله در خیابانها نیست بلکه به این معنی است که حتی ضعیفترین فرد جامعه بتواند با بالاترین مقام کشور بحث کند و بتواند بر کلیه دستگاهها نظارت داشته باشد.
وی درباره سخنان احمدینژاد در سفر به خوزستان گفت: احمدینژاد و تیمش عوض نشده بلکه وی همان احمدینژاد است.
کواکبيان ادامه داد: اگر اصولگرایان قبول دارند ما پیشنهاد دادیم که در کشور جبهه ضدپوپولیستی تشکیل شود و ما حاضریم اجازه ندهیم کشور دچار عوامفریبی شود.
دبیر کل حزب مردمسالاری ادامه داد: حرفهای احمدینژاد در خوزستان نوعی عوامفریبی است اگر واقعا چیزی هست بگوید این بلوف زدنها درست نیست؛ احمدینژاد چند سال پیش گفت اسامی 300 نفر مفسد اقتصادی در جیب من است؛ اگر واقعا میخواهد بگوید مردم منتظر هستند، بشنوند.
وی ادامه داد: اصولگرایان باید این روند را قیچی کنند تا در کشور ادامه پیدا نکند و ما معتقدیم سندها و حرفهایی که احمدینژاد از آنها حرف میزند، وجود ندارد.
کواکبیا ادامه داد: تخلفات زیادی دارد صورت میگیرد که اگر پروندهای روشن شود پرونده زیادی از دولتمردان رو خواهد شد و معتقدیم اخلاقمداری باید در جامعه رعایت شود و افشاگری در فضای عمومی درست نیست. افرادی که مدعی دارا بودن اسناد و مدارک از افراد هستند، ضرر میکنند و حتما اسناد بیشتری علیه آنها موجود خواهد بود و مخاطب احمدینژاد باید واکنش نشان دهد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه منظور از اصلاحطلبان بدلی چیست؟ گفت: واژه اصلاحطلبان بدلی از سوی برخی مطرح شد و هیچ حزب اصلاحطلبی به این موضوع اعتقاد ندارد؛ در بین اصلاحطلبانی که در حال فعالیت هستند واژه بدلی بودن صدق نمیکند و این ساخته و پرداخته سایتها است.
دبیر کل حزب مردمسالاری افزود: پایهگذار حزب مردمسالاری در سال 77 و همچنین رئیس ستاد ائتلاف مردمی میرحسین موسوی در سراسر کشور در سال 88 بودهام و بعد از آن موضع خود را با معیارهای منطقی مشخص کردم.
وی با انتقاد از تعبیر اصلاحطلبان بدلی گفت: اگر براساس معیارها این اصلاحطلبان بدلی را مطرح کنیم باید گفت اصلاحطلبی در چارچوب معیارها و اصول نظام مدنظر است و اگر معیار برخی از اصلاحطلبی این است که کل چارچوب را بر هم بزنیم پس خارجنشینها که حرفهای تندتری میزنند، اصلاحطلبتر هستند.
وي در پاسخ به این سوال که چرا اعتقاد دارد برخی از فعالیتهای فعلی دولت با شائبه انتخاباتی همراه است؟ اظهار داشت: احمدینژاد در هیچ کاری با حساب و کتاب رفتار نمیکند و با وجود اینکه سفرهای استانی در حال حاضر لزومی ندارد باز هم این قضیه را دنبال میکند.
این کاندیدای احتمالي اصلاحطلب ادامه داد: لذت ریاست جمهوری شیرینی خاصی را در کام دولت ایجاد کرده که قصد ندارد به راحتی این سمت را به فرد دیگری واگذار کند و این در حالی است که خدمت به مردم باید براساس معیارهای دینی و شرعی دنبال شود، نه عوامفریبی که متاسفانه به راحتی مشاهده میکنیم که دولتیها به هر قیمتی شده تلاش میکنند ریاست جمهوری را در انحصار خود نگه دارند.
کواکبیان در ادامه این نشست خبري در مورد اینکه اصلاحطلبان چقدر تلاش میکنند کرسیهای شوراهای شهر و روستا را به خود اختصاص دهند؟ تصریح کرد: اصلاحطلبان به جز مسئله ریاست جمهوری که اختلافاتی میان آنها وجود دارد، در شوراها تقریبا اشتراک نظر دارند اما مبنای تمرکز را بر محور فعالیتهای تهران قرار دادهاند.
دبیر کل حزب مردمسالاری افزود: در حال حاضر در تمامی شهرها و روستاها برنامهریزی دقیقی توسط حزب مردمسالاری انجام شده و به دنبال ائتلاف با سایر گروههای اصلاحطلب هستیم که در حال حاضر یک لیست 30 نفره برای تهران در حال تکمیل است که شامل اعضای اصلاحطلب شورا و 5 نفر از نمایندگان مجلس هشتم است.
وی ادامه داد: در استانها هم به همین شکل انتخابات شوراها را دنبال میکنیم البته در شهرهای کوچک انتخابات به صورت سیاسی دنبال نمیشود بلکه بیشتر کارآمدی و تجربه افراد و حتی بحثهای قبیلهای مطرح است.
دبیر کل حزب مردمسالاری گفت: افرادی که در فضای انتخابات شائبه کمرنگ شدن حضور مردم را به خاطر نیامدن فردی خاص مطرح میکنند باید بدانند قانون همه مسائل را به روشنی مطرح کرده و قطعا مردم با حضور بالای 60 درصدی در انتخابات شرکت خواهند کرد.
کاندیدای احتمالي یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره نکات مثبت دولت احمدینژاد گفت: پشتکار، سادهزیستی و سفرهای استانی سه ویژگی مثبت دولت احمدینژاد است.
دبیر کل حزب مردمسالاری ادامه داد: دولت نهم و دهم پشتکار خوبی داشت اما گاهی اوقات پشتکار با کار کارشناسی و بصیرت لازم همراه نبود که کار را خرابتر میکرد.
وی درباره سادهزیستی احمدینژاد گفت: ایشان بار اولی که سوار هواپیمایی که مربوط به زمان خاتمی بود شدند از تجملاتی بودن آن انتقاد کردند اما در سفرهای بعدی همه آنها فراموش شد.
کواکبیان گفت: احمدینژاد در آخرین سفر نیویورک هیئتی 120 نفره با خود همراه داشت که این امر با سادهزیستی وی همخوانی نداشت، چرا که این هیئت متشکل از کارشناسان و متخصصان نبودند.
وی ادامه داد: سفرهای استانی و دیدار با مردم شهرهای مختلف مثبت به شمار خواهد رفت اما وقتی که وعدههای بیپشتوانه و بدون مبانی قانونی و منطقی به مردم نداد.
نظر شما