۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۰۷

ادای دین به رفتگان هنر با تلفن همراه

صاحبان گوشی‌های داغون یک دستگاه نو جایزه گرفتند

صاحبان گوشی‌های داغون یک دستگاه نو جایزه گرفتند

اختتامیه نخستین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران شب گذشته با حضور اهالی سینما و در میان استقبال مخاطبان برگزار شد و صاحبان گوشی‌های داغون به قید قرعه دستگاه جدید هدیه گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم عکس همراه تهران دیشب 6 اردیبهشت‌ماه با اجرای احسان کرمی و کارگردانی مراسم توسط برادران صفاریان‌پور برگزار شد و خسرو سینایی، حمید جبلی، رضا میرکریمی، پیروز کلانتری، ستاره اسکندری، لادن مستوفی، مهرداد اسکویی، جعفر صانعی مقدم، رامبد جوان به عنوان هنرمندان حاضر در این جلسه روی صحنه آمدند.

در این مراسم یک گروه موسیقی به سرپرستی مارتین شمعون‌پور از ابتدا تا انتها به فراخور موقعیت‌های مختلف که پیش می‌آمد قطعاتی از موسیقی تلفیقی را اجرا می‌کردند. در ابتدای مراسم نماهنگی از آثار ارسال شده به جشنواره نمایش داده شد و پس آن احسان کرمی ضمن خوش آمدگویی به حاضران، یادی از الکساندر گراهام‌بل مخترع تلفن کرد و شمع کیک تولد دستگاه تلفن را که 1973 تاریخ اختراع این دستگاه بود، فوت کرد.

فرجاد خوشبین دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران در ادامه این مراسم روی صحنه آمد و گفت: از این همه استقبال که از اولین دوره برگزاری جشنوار شاهد آن هستیم خیلی خوشحالم. حجم آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره آنقدر زیاد بود که در باور برگزارکنندگان نمی‌گنجید. به این ترتیب که حدود 27 هزار عکس و 1000 فیلم دریافت کردیم و همین تعداد بالای آثار کار هیات داوران را سخت کرده بود.

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران در ادامه به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این جشنواره تبدیل کردن هر ایرانی به یک هنرمند بالفعل است، چون در دنیایی زندگی می‌کنیم که هر شهروند در نقاط مختلف دنیا با یک گوشی موبایل می‌تواند یک هنرمند باشد. دومین هدف تعیین معیارهای جدید است چراکه هنوز مردم از مدیوم تلفن همراه اطلاع دقیق ندارند.

پس از صحبت‌های دبیر جشنواره فیلم و عکس همراه تهران، سید مهدی مقیم‌نژاد دبیر بخش عکس و مهرداد اسکویی دبیر بخش فیلم این جشنواره با قرائت بیانیه هیات داوران جوایز هر یک از بخش‌ها را اهدا کردند و بیشترین جوایز این جشنواره به عکس‌های گرفته شده با دوربین موبایل اهدا شد.

مهرداد اسکویی دبیر بخش فیلم جشنواره فیلم و عکس همراه تهران پس از خواندن بیانیه هیات داوران گفت: خیلی خوب است مردم به واسطه این جشنواره دوربین را به سمت خودشان گرفته و از دنیای اطراف خود فیلم می‌گیرند و به عنوان سند مهم روزگاری که در آن زندگی می‌کردند به ثبت می‌رسانند.

پخش سه فیلم "ببخشید" ساخته رامبد جوان و "آیین چراغ خاموشی نیست" به کارگردانی پیمان معادی و "گربه" ساخته رضا کیانیان بخش دیگر مراسم بود. این فیلم‌ها آثاری بود که که در بخش نگاه هنرمندان حضور داشت و در معرض دید تماشاگران حاضر در سالن قرار گرفت.

اما در این بین فیلم "آیین چراغ خاموشی نیست" به کارگردانی پیمان معادی مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت. معادی برای ساخت این فیلم به قطعه هنرمندان در بهشت زهرا (س) رفته بود و در حالی که برف سنگینی روی قبرها را پوشانده بود با دست برف‌های سفید را پاک می‌کرد و وقتی عنوان هر یک از هنرمندان به خصوص بازیگران گفته می‌شد، صدای آنها نیز پخش می‌شد. یکی از تاثیرگذارترین بخش‌های این فیلم پخش صدای خسرو شکیبایی در فیلم هامون بود.

البته پیمان معادی در این فیلم سراغ هنرمندان دیگر چون همایون خرم، محمد نوری، نعمت حقیقی، مسعود بهنام، محمدعلی فردین و... را نیز گرفته بود و از همه مردگان در خاک خواست برای آرامش روح و روان زندگان یک دقیقه سکوت کنند.

یکی از بخش‌های جذاب این جشنواره حضور رامبد جوان روی صحنه بود و توضیحاتی درباره ساخت فیلم خود داد و در ادامه احسان کرمی مجری مراسم از او خواست که روی صحنه بایستد و در ادامه از تماشگران خواست همه گوشی های تلفن همراه خود را بالا بگیرند. مخاطبان حاضر در سالن این کار را کردند. کرمی بار دیگر از آن دست از مخاطبانی که گوشی‌های بدون دوربین دارند خواست که تلفن‌های خود را بالا بگیرند و بعد از مسئولان برگزاری مراسم خواست که تمام گوشی های بدون دوربین را جمع‌آوری کنند.

در نهایت به گفته احسان کرمی قرار شد که به صاحب داغون‌ترین گوشی تلفن همراه با قرعه کشی یک گوشی دوربین‌دار اهدا کنند و اما نوع انتخاب گوشی ها و دیده شدن برخی از آنها که با نوار چسب‌هایی به هم وصل شده بودند و یا صفحه کلید نداشتند، قابل توجه بود.

اجرای موسیقی زنده با توجه به موقعیت مراسم از دیدنی های این اختتامیه بود، به این معنا که هر یک از هنرمندان و برندگان این جشنواره که روی صحنه می آمدند موسیقی در خورشان را اجرا می کردند که با تشویق حاضران و خوش آمد افراد مواجه می شد.

هنگام ورود خسرو سینایی هم به تبع همین اتفاق افتاد و یک موزیک آرام اجرا کردند اما سینایی که با عصای در دست اش مسیر را طی کرده بود خطاب به گروه موسیقی گفت چرا برای من موسیقی غمگین اجرا کردید و با خنده متذکر شد عصای در دستم را دیدید که غمگین نواختید؟ پس از صحبت سینایی گروه بار دیگر با صدای بلند موسیقی شادی را اجرا کردند.

این فیلمساز صاحب سبک سینمای ایران در ادامه گفت: از برگزارکننده‌ها و مخاطبان ممنون هستم که مرا در این جمع شاد پذیرفتند. این موسیقی و جمع شما این نکته را به یاد من آورد که می توان شاد زیست. اما نکته این است که آنهایی که جایزه گرفتند بسیار خوشحالند اما کسانی که انتظار داشتند جایزه بگیرند و نگرفتند شاید کمی ناراحت باشند اما تجربه 45 سال فعالیت در عرصه سینما به من نشان داد که شهرت، خوشحالی‌ کوتاه مدت است اما آنچه لذت‌بخش است حضور هنر در زندگی است چراکه هنر می تواند به ما زندگی خلاق بدهد.

یکی از برندگان از استان سیستان و بلوچستان بود این فیلمساز هنگام دریافت جایزه خود گفت: بسیار شنیده ام که می گویند این استان محروم است اما به عنوان یک فیلمساز جوان می خواهم بگویم که این استان محروم نیست چراکه ما بهره‌مندترین استان از جهت مستندسازی هستیم.

یکی از بخش‌های پایانی مراسم اهدای جایزه ویژه توسط حمید جبلی بود. این بازیگر سینمای ایران قبل از اهدای جوایز گفت: به من گفتند تو که تلفن همراه نداری چرا رفتی این جشنواره را داوری کردی؟ گفتم از جهت بحث‌های هنری این حضور برای من اهمیت داشته است و بعد گفتند که چرا بخش عکس را داوری کردی؟ گفتم چون من اول عکاس بودم بعد کارگردان ولی بعد با خودم گفتم حیف است جوان به این خوش‌تیپی پشت دوربین باشد به همین دلیل آمدم جلوی دوربین.

مهرداد اسکویی دبیر بخش فیلم این جشنواره در تمام طول مراسم با دوربین تلفن همراه خود از مردم و کل مراسم فیلمبرداری می کرد.

یکی از ابتکارهای اختتامیه این بود که عکس‌هایی که احسان کرمی با هنرمندان در سالن انداخته بود به عنوان عکس یادگاری جشنواره پخش شد.

کد خبر 2041236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha