۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۴۵

مهر گزارش می دهد؛

وقتی بهداشت در کشتارگاهها ذبح می شود/ رودخانه های لرستان غرق در آلودگی

وقتی بهداشت در کشتارگاهها ذبح می شود/ رودخانه های لرستان غرق در آلودگی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: برخی کشتارگاههای لرستان در شرایطی نامناسب به سر می برند به طوریکه این وضعیت صدای معاون استاندار لرستان را نیز درآورد تا وی با نشان دادن کارت زرد به فرمانداران هشدار دهد که هر چه سریعتر در راستای رفع مشکلات کشتارگاهها اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، انتقادات از وضعیت برخی کشتارگاههای سطح لرستان تا جایی پیش رفت که معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با دادن اولتیماتوم به برخی فرمانداران خواستار پیگیری ویژه در این زمینه شد.

این در حالیست که ساماندهی وضعیت موجود به عنوان یک دستور کار دائمی شورای سلامت استان مورد تصویب قرار گرفته تا فعالیتهای مسئولان در این زمینه جدی تر شود.

لرستان دارای 21 کشتارگاه است

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان با اشاره به وضعیت فعالیت کشتارگاههای سطح استان اظهار داشت: لرستان دارای 21 کشتارگاه صنعتی و سنتی است.

جواد گودرزی با بیان اینکه 11 کشتارگاه استان مربوط به طیور و 9 کشتارگاه مربوط به دام است، عنوان کرد: لرستان یکی از استانهایی است که دارای بیشترین حجم در زمینه تعداد کشتارگاهها است.

وی به بررسی های این اداره کل از فعالیت کشتارگاههای استان اشاره کرد و بیان داشت: در این راستا ناظران فنی اداره کل دامپزشکی از هر کدام از کشتارگاههای شهرستانهای مختلف استان بازدید کرده اند.

گودرزی ادامه داد: از تعداد کشتارگاههای سطح استان به جز کشتارگاه کوهدشت که خصوصی است و کشتارگاه خرم آباد که به صورت تعاونی اداره می شود بقیه کشتارگاهها وابسته به شهرداری است.

فعالیت دو کشتارگاه صنعتی و دو کشتارگاه نیمه صنعتی در لرستان

وی با بیان اینکه طی چندسال اخیر با احداث دو کشتارگاه صنعتی تعداد کشتارگاههای صنعتی استان به 9 واحد رسیده است، افزود: در حال حاضر دو کشتارگاه تمام صنعتی در خرم آباد و کوهدشت مشغول فعالیت هستند.

گودرزی به مزایای کشتارگاههای صنعتی اشاره کرد و گفت: با توجه به سیستم های موجود در این کشتارگاهها راه سوء استفاده و کشتارهای غیر مجاز بسته می شود.

وی با اشاره به فعالیت دو کشتارگاه نیمه صنعتی در بروجرد و الیگودرز یادآور شد: مابقی کشتارگاههای سطح استان به صورت سنتی فعالیت دارند.

رهاسازی فاضلاب کشتارگاه الشتر در شهر

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان به وضعیت کشتارگاه سلسله اشاره کرد و گفت: این کشتارگاه در مالکیت شهرداری است و با ظرفیت 10 راس گاو و پنج راس گوسفند فعالیت دارد.

گودرزی به مشکلات این کشتارگاه اشاره کرد و افزود: کشتارگاه دام الشتر فاقد خودرو مناسب بوده و سیستم فاضلاب آن نیز دارای مشکلات عدیده است.

وی به رهاسازی فاضلاب این کشتارگاه در شهر اشاره کرد و گفت: این کشتارگاه دارای یک کوره لاشه سوز بوده که به خاطر اینکه بوی آن مردم را آزار می دهد این کوره نیز غیرفعال است.

آلودگی کشتارگاه در جوار یک مدرسه

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان ادامه داد: این اداره کل طی چند مرحله مشکلات این کشتارگاه را به صورت انفرادی و یا در قالب بازدیدهای مشترک با محیط زیست و علوم پزشکی به متولیان آن اطلاع داده است اما همچنان نسبت به رفع این مشکلات اقدامی صورت نگرفته است.

گودرزی با بیان اینکه این کشتارگاه در جوار یک مدرسه قرار دارد عنوان کرد: به نظر می رسد تنها راه حل جلوگیری از مخاطرات این واحد تعطیلی آن باشد.

فاضلاب کشتارگاه نورآباد وارد رودخانه می شود

وی همچنین به وضعیت کشتارگاه دام نورآباد که در بافت شهری قرار دارد نیزاشاره کرد و گفت: این کشتارگاه نیز فاقد کوره لاشه سوز، سیستم تصفیه فاضلاب و پسماند و همچنین استاندارهای لازم است.

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان به محیط نامناسب کشتارگاه دام نورآباد اشاره کرد و گفت: متاسفانه فاضلاب این کشتارگاه نیز وارد رودخانه "بادآور" می شود.

گودرزی با بیان اینکه بارها توسط دامپزشکی با مسئولان شهرداری در زمینه این کشتارگاه مکاتبه شده ولی نتیجه ای در بر نداشته است، افزود: در سال 87 نیز به استناد رای صادره این کشتارگاه جریمه و حتی مدتی نیز تعطیل شد ولی برای رفع مشکلات آن اقدامی صورت نگرفت.

وی همچنین به وضعیت کشتارگاه دام دورود اشاره کرد و افزود: این کشتارگاه نیز در مجاروت رودخانه قرار دارد و تجهیزات و لوازم آن "زنگ" زده و غیر بهداشتی است.

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان با بیان اینکه کوره لاشه سوز کشتارگاه دام دورود قدیمی بوده و در این کشتارگاه قرنطینه پیش از کشتار صورت نمی گیرد، افزود: همچنین کشتارگاه دام شهرستان ازنا فاقد سیستم تصفیه فاضلاب و کوره لاشه سوز است.

گودرزی یادآور شد: شهرهای سپیددشت، ویسیان، زاغه و... نیز یا کشتارگاه ندارند و یا کشتارگاههای موجود فاقد استانداردهای بهداشتی هستند.

درخواست پلمپ برای دو کشتارگاه الشتر و نورآباد

وی خواستار پلمپ کشتارگاههای الشتر و نورآباد شد و بیان داشت: مابقی کشتارگاههای سنتی سطح استان نیز نیازمند بهسازی و استانداردسازی هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان خواستار مشارکت و جدیت شهرداری ها در بهسازی کشتارگاههای موجود شد و گفت: گوشت مورد نیاز شهرستانهایی که کشتارگاه آنها پلمپ شده است تا زمان رفع مشکلات از سایر شهرستانها تامین خواهد شد.

گودرزی بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در احداث کشتارگاههای صنعتی تاکید کرد و بیان داشت: همچنین هر کشتارگاه نیازمند استقرار یک تا چهار ناظر فنی است که در این زمینه باید طبق استانداردها عمل شود.

محیط زیست: راه حلی جز تعطیلی این کشتارگاهها نداریم

مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز در این رابطه با انتقاد شدید از وضعیت برخی کشتارگاههای سطح استان افزود: اولویت اول این اداره کل تعطیلی کشتارگاههای الشتر و نورآباد است.

محمدحسین بازگیر ادامه داد: همچنین در صورت عدم رفع مشکلات تعطیلی کشتارگاههای ازنا، پلدختر و الیگودرز نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه این اداره کل راضی به تعطیلی هیچ واحدی نیست، عنوان کرد: اما متاسفانه با وضعیت موجود راه حل دیگری به جز تعطیلی این واحدها در راستای تامین سلامت مردم وجود ندارد.

مدیرکل محیط زیست استان لرستان پیشنهاد کرد پس از تعطیلی کشتارگاههای غیر بهداشتی گوشت مورد نیاز این شهرستانها از دیگر کشتارگاههای صنعتی استان و یا شهرستانهای همجوار تامین شود.

کارت زرد معاون استاندار به فرمانداران

حسن شریعت نژاد معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان نیز با انتقاد از وضعیت برخی کشتارگاههای سطح استان اظهار داشت: در سالجاری باید وضعیت کشتارگاههای سطح استان تعیین تکلیف شود و این موضوع به طور مستمر تا رسیدن به نتیجه در دستور کار کارگروه سلامت استان قرار گیرند.

وی با تاکید بر اینکه تا پایان سالجاری هیچ کشتارگاه غیربهداشتی نباید در استان داشته باشیم تصریح کرد: به واقع باید گفت که وضعیت برخی کشتارگاههای دام شهرهای استان بسیار فجیع است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با اشاره به وضعیت دو کشتارگاه شهرستانهای الشتر و دلفان که در دستور کار کارگروه سلامت بود عنوان کرد: متاسفانه فرمانداران این دو شهرستان که وظیفه پیگیری و ساماندهی کشتارگاههای این شهرها را برعهده داشتند مطلوب عمل نکرده و در این زمینه "کارت زرد" دریافت می کنند.

شریعت نژاد با تاکید براینکه اگر فرمانداران در این زمینه عملکرد مطلوبی از خود نشان ندهند "کارت قرمز" که در جیبمان است را به آنها خواهیم داد، ادامه داد: سلامت مردم شوخی بردار نیست.

سلامت مردم بیش از هر چیزی اهمیت دارد

وی با تاکید بر اینکه ما انتظار بالایی از فرمانداران در این زمینه نداریم گفت: انتظار ما برای ساماندهی وضعیت بهداشت کشتارگاههای شهرستانها به اندازه و استانداردهای همان شهرستان است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه باید برای احداث ساختمان کشتارگاهها و ایجاد "سپتیک"، فراهم کردن سیستم دفع فاضلاب به صورت بهداشتی و ... کار زمانبری نیست، بیان داشت: در این راستا باید زمین مورد نیاز این کشتارگاهها در بیرون از شهرها خریداری شود.

شریعت نژاد ادامه داد: کشتارگاههای جدید و بهداشتی دو شهرستان الشتر و دلفان حداکثر تا چهار ماه آینده به بهره برداری برسند.

وی با تاکید بر ضرورت تیمی متشکل از محیط زیست، دامپزشکی و بهداشت برای پیگیری این موضوع بیان داشت: سلامت مردم بر همه چیز اولویت دارد و باید در این زمینه پیگیری لازم تا مدت زمان یاد شده صورت گیرد.

کد خبر 2041395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha