۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۳۷

رمضاني:

حذف مالاریا نیازمند همکاری همه جانبه و مشارکت های برون بخشی است

حذف مالاریا نیازمند همکاری همه جانبه و مشارکت های برون بخشی است

گناباد - خبرگزاري مهر: کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: حذف مالاریا نیازمند همکاری همه جانبه است و مشارکت های برون بخشی و درون بخشی و اطلاع رسانی عمومی در جهت حفظ خود از ابتلا به بیماری مالاریا راهی به سوی حذف خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد رمضانی صبح شنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: مالاریا با بیش از ۳۰۰ میلیون نفر مبتلا و ۲-۱ میلیون مرگ سالانه مهمترین بیماری انگلی جهان به شمار می آید.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای گرمسیری دنیا است.

رمضاني گفت: این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کم‌خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌کند.

وي با اشاره به اینکه  بیماری مالاریا با نامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده می‌شود، افزود: اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ‌ و میر قابل توجه ‌است.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بيان كرد: علامت متداول بیماری تب شدیدی است که همراه با سایر علائم مربوطه لرز، عرق  برای مدت ۵ تا ۸ ساعت ادامه یافته و سپس هر ۲ یا ۳ روز یکبار باز می گردد.

رمضاني نیش پشه آنوفل ماده را عمده ترین راه انتقال بیماری مالاریا عنوان کرد و گفت: این پشه‌ها در اکثر کشورهای مناطق معتدله و حاره و هر جا که محل زیست مناسبی برای آنها فراهم شود وجود دارند.

وي تصریح کرد: به دلیل اینکه چرخه انتقال مالاریا از سه جزء انگل مالاریا، انسان و پشه آنوفل ناقل و تحت تاثیر شرایط محیطی تشکیل شده است اقـدامات مبارزه می تواند بر علیه هر کدام از این اجزاء انجام پذیرد و قطع این  زنجیره در هر سمت مانع انتقال  مالاریا می شود.

کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد پیشگیری با واکسن، پیشگیری دارویی و درمان افراد مبتلا به مالاریا را سه راه مبارزه با انگل مالاریا برشمرد و افزود: استفاده از پیراهنهای آستین بلند و شلوار بلند در طول شب، استفاده از قرصهای پیشگیری، استفاده از مواد دور کننده حشرات، استفاده کودکان از پشه بند قبل از ساعت ۷ شب و آغاز گزش، استفاده از توری برروی درب و پنجره ها، استفاده از حشره کش های دستی و وسایل دود کننده جهت کشتن پشه های داخل اماکن، استفاده از وسایل خنک کننده در داخل اطاق و اجتناب از بیرون خوابی، اجتناب از سکونت در فاصله های نزدیک با منابع لاروی و استفاده از پشه بند آغشته به حشره کش از مهمترین اقدامات حفاظت فردی در جلوگیری از ابتلاء به مالاریا است.

کد خبر 2041486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha