۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۲۹

مقتدایی در گفتگو با مهر:

دولت از دغدغه‌ فرهنگیان بکاهد/رسالت آموزش و پرورش برای تحقق مطالبات نظام

دولت از دغدغه‌ فرهنگیان بکاهد/رسالت آموزش و پرورش برای تحقق مطالبات نظام

اصفهان – خبرگزاری مهر: سخنگوی کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر می رسد دولت آینده و حتی دولت فعلی باید با عزمی بسیار جدی تر از آنچه تاکنون مشاهده شده برنامه ریزی و اهتمام عملی داشته باشند تا مسائل و نیازهای فرهنگیان را برآورده و از دغدغه های عمومی و اختصاصی آنها بکاهند.

عباس مقتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال‌های اخیر و به ویژه ماه‌های گذشته تحولات برنامه ریزی شده در مجموعه آموزش و پرورش کشور شتاب اجرایی به خود گرفته و اسناد تحول و سیاست های راهبردی در بخش آموزش عمومی شکل عملیاتی یافته است.

سخنگوی کمسیون آموزش و تحقیقات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسئولیت‌ها و اقدامات هر یک از بخش‌ها و زیر مجموعه‌های نظام آموزشی تعیین و اعلام شده، بیان داشت: در صورتی که این وظایف به خوبی انجام شود از 15 سال آینده به بعد نتایج آن عاید کشور خواهد شد.

وی ادامه داد: حال سئوال اینجاست که آیا مجریان این سیاست ها، معلمان، دبیران و مدیران مجری این تحول به نحو شایسته مورد توجه قرار گرفته اند و اصولا برنامه هایی برای آرامش فکری، دانش افزایی،کسب قابلیت و توانمند سازی آنان لحاظ شده است.

مقتدایی در این خصوص بیان داشت: به عنوان مثال اگر راهبردهای متعددی که وزارت آموزش و پرورش در مقاطع مختلف تحصیلی دنبال می‌کند قرار است محقق شود، آیا پیش زمینه ها و مقدمات آن در سطح دبیران و آموزگاران محیا شده است و تا چه حد معیشت این قشر تاثیر گذار را مورد توجه قرار داده ایم.

سخنگوی کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: من به نظرم می رسد دولت آینده و حتی دولت فعلی باید با عزمی بسیار جدی تر از آنچه تاکنون مشاهده کرده برنامه ریزی و اهتمام عملی داشته باشند تا مسائل و نیازهای این قشر خدوم را برآورده سازند و از دغدغه های عمومی و اختصاصی آنها بکاهند.

مقتدایی بیان داشت: وزارت بسیار گسترده و عظیم آموزش و پرورش در دهه چهارم انقلاب که از سوی رهبر فرزانه انقلاب دهه پیشرفت و عدالت نامیده شده است، رسالت بسیار سنگین و پرچمی را برای تحقق مطالبات نظام و رهبری برعهده دارد.

وی ادامه داد: تحقق بخشی از نقشه جامع علمی کشور در گرو انجام وظیفه دقیق و کامل وزارت آموزش و پرورش و فعالان و شاغلان آن است.

سخنگوی کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سایر مصوبات نهادهای برنامه‌ریز کشور و اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش حجم بالایی از مسئولیت و کار و تلاش را بر دوش فرهنگیان کشور و وزارت مربوط گذاشته است و اگر به نحو شایسته به قشر فرهنگی و متولی آموزش توجه نشود، در سال ها و دهه های بعد آثار زیانبار بی توجهی هویدا خواهد شد.

توجه ویژه به فرهنگیان ضروری است

مقتدایی بیان داشت: به عنوان یک مقدمه ضروری باید توجه ویژه به فرهنگیان را در همه عرصه ها و ساحت‌های کاری، شغلی، معیشتی، علمی و نظایر آن خواستار شویم و اینجا جایی است که اگر وحدت مجلس و دولت و همه نهادهای کشور حاصل نشود همه بخش های کشور متضرر خواهد شد.

وی بیان داشت: نگاهی گذرا به آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ذکر شده است، به سهولت ما را به این نتیجه می رساند، که اگر نسبت به تربیت دبیر و مربی لازم برای تحقق اهداف سند تحول بنیادین کم توجهی کنیم، هرگز وضع مطلوب  و تحول مورد نیاز رخ نخواهد داد و محقق نخواهد شد.

نباید معلم چند شغله و نیازمند در معیشت زندگی روزمره داشته باشیم

مقتدایی ادامه داد: معلم و مربی که رسالت خطیر تربیت دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی بر عهده دارد باید از جایگاه شایسته هم برخوردار باشد، نباید معلم چند شغله و نیازمند در معیشت زندگی روزمره داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همواره در این مسیر حرکت کرده و پیگیری نمودم که مربیان ما و معلمان زحمت کش به سرعت در تراز اهداف سند تحول مورد توجه قرار گیرند گفت:  امیدوارم اهتمام این کمیسیون مجلس بتواند به سرعت طراح های مهمی نظیر رتبه بندی معلمان و ارتقای جایگاه آنان را در جهت دستیابی به جایگاه شغلی و معیشتی و علمی و فرهنگی بهتر عملیاتی و مصوب سازد.

مقتدایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس فصل پنجم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قرار است، این وزارت خانه به تربیت انسانی موحد، ‌مومن، معتقد به معاد و آشنا و متهعد به مسئولیت ها و وظایف در برابر خدا، خود، دیگران و طبعیت، حقیقت جو و عاقل، عدالت خواه و صلح جو، ظلم ستیر، جهادگر، شجاع، ایثارگر و وطن دوست، مهرورز، جمع گرا و جهانی اندیش، ولایتمدار و منتظر و تلاش گر در جهت تحقق حکومت عدل جهانی  و چندین ویژگی مثبت دیگر مانند امانت داری اقدام کند.

وی ادامه داد: اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا تا کنون به معلمان و مربیانی که قرار است این رسالت خطیر را انجام دهند آنگونه که شایسته است پرداخته ایم که معتقدم آموزش و پرورش و نهاد های دیگر مسئول، رسالت و اقدامات مهم مورد نیاز در این بخش را انجام نداده اند، به همین جهت هشدار می دهم که آثار کم توجهی به چنین امری دامن جامعه را خواهد گرفت و البته در این مسیر کارهای بسیار خوبی نیز انجام شده است.

کد خبر 2043116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha