به گزارش خبرنگار مهر، علی تقیزاده دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در نشستی که امروز سهشنبه 10 اردیبهشتماه برگزار شد به ارائه گزارشی از بخشهای مختلف این جشنواره و تعداد آثار شرکت کرده در این دوره پرداخت. وی رویکرد این دوره از جشنواره را آموزشی عنوان کرد و گفت: در این دوره کمیت برای ما مهم نبود و بحث آموزش و کیفیت اولویت ما بود. سعی کردیم در کارگاههای آموزشی جشنواره که توسط کشورهای ایتالیا و اسلونی برگزار میشود موضوع تئاتر فیزیکال را مدنظر قرار دهیم تا به هنرمندان و دانشجویان تئاتر نشان دهیم تئاتر به نوعی دیگر نیز تولید و اجرا میشود. امیدواریم با تأکید بر موضوع تئاتر فیزیکال تئاتر ما از رخوت ایجاده شده در بدن و بیان گرفته شود.
وی از تالار مولوی، سالنهای سمندریان و صمیمیمفخم دانشگاه تهران، دانشگاه سینماتئاتر، خانه نمایش، تالار هنر، دانشگاه سوره و خانه هنرمندان ایران به عنوان مکانهای میزبان آثار نمایشی شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران نام برد. ضمن اینکه آثار خیابابی نیز در فضای باز تئاتر شهر، خانه هنرمندان ایران و کاخ گلستان اجرا میشوند.
تقیزاده درباره وضعیت هیأت داوران این دوره از جشنواره یادآور شد: به دلیل فشردگی امتحانات دانشگاهها و فشردگی ساعت برگزاری کلاسها نتوانستیم از حضور برخی از اساتید در قالب هیأت داوران جشنواره بهرهمند شویم. اما تا به امروز حضور آقایان محمدرضا خاکی، مجید سرسنگی و خانم شیرین بزرگمهر به عنوان داوران جشنواره قطعی شده است. با آقای مسعود دلخواه در حال مذاکره برای حضور در این هیأت داوارن هستیم. همچنین اگر شرایط فراهم شود خانم والنتینی از ایتالیا هم به این جمع میپیوندد.
تالار مولوی همچنان میزبان جشنواره است
دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران شایعات لغو میزبانی تالار مولوی از این دوره جشنواره را تکذیب کرد و گفت: طی تفاهم نامهای با دانشگاه تهران قرار است از 14 تا 21 اردیبهشتماه تالار مولوی در اختیار جشنواره باشد.
وی درباره پرداخت پول به سالنهای دانشگاهی برای میزبانی از آثار جشنواره شانزدهم یادآور شد: خوشبختانه امسال تعداد سالنهای دانشگاهی که برای در اختیار داشتنشان پول پرداخت کردیم کمتر بود اما مبالغ پرداخت شده به سالنها از سال گذشته بیشتر بود.
تقیزاده از بانک تجارت و خانه هنرمندان ایران به عنوان حامیان اصلی شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران نام برد. وی درباره وضعیت حمایت وزارت علوم از جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران و نگاه مدیران و مسئولان این وزارتخانه به جشنواره تأکید کرد: وزارت علوم چندین جشنواره دارد که یکی از این جشنوارهها جشنواره تئاتر دانشگاهی است. این جشنوارهها وضعیت فوق برنامه دارند و به این دلیل نگاه حرفهای به جشنواره تئاتر دانشگاهی وجود ندارد. تئاتر دانشگاهی آنقدر پتانسیل داشت که بتواند ریشه بگیرد و خود را به عنوان پر قدرتترین جشنوارههای تئاتری ایران معرفی کند اما نگاه مسئولان وزارت علوم به جشنواره اینگونه نیست. باید کمیته و تشکیلاتی از اساتید معتبر ایجاد شود و برنامه جدی برای این قضیه داشته باشند و ضرورتها را برای مسئولان وزارت علوم جا بیاندازند.
وی ادامه داد: مسئولان وزارت علوم از جریان سازی و اهمیت جشنواره تئاتر دانشگاهی مطلع نیستند و کمیته مدنظر میتواند باعث عمیقتر نگاه کردن مدیران و مسئولان وزارت علوم به این جشنواره شود.
دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی تئاتر است تصریح کرد: وزارت علوم خود را متولی تئاتر نمیداند و این ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد است که متولی تئاتر است. وزارت ارشاد باید بیشتر از بانک تجارت به فکر جشنواره تئاتر دانشگاهی باشد و از آن حمایت کند.
تقیزاده در پایان سخنان خود از برگزاری بزرگداشت برای هما جدیکار و سعید کشنفلاح در مراسم اختتامیه جشنواره شانزدهم تئاتر دانشگاهی خبر داد. در این نشست پوستر جشنواره شانزدهم با طراحی مرتضی اتابکی رونمایی شد. مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره روز شنبه 21 اردیبهشتماه در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود.
نظر شما