محسن مهر علیزاده صبح چهارشنبه در حاشیه بازدید از یادمان شهید باکری در ارومیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تاکنون با رصد سخنرانی ها و اظهارنظرهای کاندیداهای دور یازدهم ریاست جمهوری مشخص می شود اغلب کاندیداها برنامه خاصی نداشته و تنها به بیان کلی مسائل روز کشور اکتفا می کنند.
وی با بیان اینکه انتخابات در ایران همیشه سیاسی است افزود: بیشتر کاندیداها تلاش دارند با برانگیختن هیجانات مردمی از جمله یارانه می دهم یا نمی دهم، فلان مشکل را حل می کنم و طرح موضوع اشتغال توجه مردم را جلب کنند ولی بیان این موضوعات طرح برنامه نیست.
مهرعلیزاده این مشکل را ناشی از نبود احزاب در کشور دانست و بیان داشت: باید دو الی سه حزب قوی داشته باشیم و در طول فعالیت دولت ها احزاب با برگزاری همایش ها و کنگره ها برنامه های خود را به ویژه در بخش اقتصادی مطرح کنند تا مردم با درک خود از برنامه های نامزدهای انتخاباتی به آنها رای دهند.
وی با بیان اینکه بنده با برنامه ریزی دقیق در قالب دولت رفاه که حاصل سالها نظرات و بررسی های کارشناسی است وارد میدان شده ام یاد آورشد: امیدوارم روزی به این جایگاه برسیم، شاید من زود شروع کرده و با برنامه وارد شده ام.
مهرعلیزاده در خصوص حرف و حدیث هایی مبنی بر رد صلاحیت برخی شخصیت های سیاسی که قصد کاندیداتوری دارند گفت: این حرف و حدیث ها در مورد افرادی مطرح می شود که خیلی دلسوزتر و شاید دلسوزان واقعی نظام هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر احترامی که به شخصیت خاتمی مسئولان نظام دارند و اعتباری که وی در سطح کشور و جهان دارد در کنار اتصال و انتسابی که به خانواده روحانی دارند و نیز تاییدی که ایشان از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری شده اند فکر می کنم نمی تواند در مورد خاتمی این حرف و حدیث ها اتفاق بیافتد.
احزاب از ارکان اصلی نظام جمهوری اسلامی است
وی با تاکید بر احیای احزاب در کشور گفت: در بطن نظام های جمهوری که جمهوری اسلامی ایران نیز جزو آنهاست احزاب از رکن های اساسی به شمار می رود و به اعتقاد من تمامی این مسائل، نگرانی ها و راه هایی که اشتباه می رویم و برمی گردیم ناشی از این است که در راستای این رکن های اساسی حرکت نمی کنیم.
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا هم اکنون حزب قوی در کشور فعالیت می کند افزود: از بیش از 200 حزبی که در کشور ایجاد شده اند تعداد اعضای خیلی از این حزب ها به تعداد انگشتان دست نمی رسد و تنها اعضای آنها هفت نفر موسسین است.
مهرعلیزاده تاکید کرد: در این راستا انتقادهایی که در کشور می شود دقیق و منطقی نیست حرف هایی که افراد به یکدیگر منتسب می کنند نیز ناشی از نبود احزاب و نقش کمرنگ آنهاست به این دلیل است که انتقادها بر عملکرد یکدیگر تبدیل به های و هوی شده است اگر احزاب فعالیت داشتند و برنامه اعلام می کردند وضعیت اینگونه نبود.
وی اضافه کرد: در اثر نبود احزاب و عدم ارائه برنامه خاص از سوی افراد است که وعده های داده شده امکان سنجش ندارند مثلا وقتی دولتی وعده می دهد دو میلیون شغل در کشور ایجاد می کنم کسی بر آنها خرده نمی گیرد چرا که با دستکاری آمار به راحتی می توان این آمارها را توجیه کرد.
وی تاکید کرد: اگر احزاب فعال بودند می آمدند برنامه دقیق و کارشناسی می دادند و مردم نیز بر اساس آن برنامه اقتصادی، به دولت مورد نظر رای می دادند.
تعدد کاندیدای اصولگرایان ناشی از نبود احزاب است
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری کشور گفت: وقتی احزاب در کشور فعال نیستند این اشکالات به وجود می آید و 16 نفر از یک گروه موسوم به اصولگرایی می آیند و کاندید می شوند وقتی اینها نیست افراد مطرح می شوند و برای یکدیگر شاخه شونه می کشند.
وی افزود: وقتی احزاب قوی نیست افراد به خود اجازه می دهند مسائلی در خصوص رد یا تایید صلاحیت یک فردی که 100 برابر بالاتر در این کشور اعتبار و ارزش دارد اظهار نظر می کنند اگر مقام رسمی باشند جای خود دارد.
مهرعلیزاده گفت: برخی افراد به جای شورای نگهبان حرف می زنند و شاخ و شانه می کشند، شورای نگهبان که شاخ و شانه نمی کشد بلکه به عنوان یک نهاد رسمی و قانونی با رعایت ضوابط و اصول می آید و صلاحیت فرد را بررسی می کند و می گوید این آدم مشمول شرایط است یا نه.
وی ادامه داد: این حرف و حدیث ها در خصوص رد صلاحیت ها ناشی از عدم وجود احزاب است، کسانی در کشور جلوی رشد فعالیت احزاب را می گیرند که چنین ویژگی هایی دارند.
وی یاد آور شد: اگر در انتخابات ریاست جمهوری موفق شدم تلاش می کنم نقش احزاب در کشور تقویت شود.
نظر شما