به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نمایش و معرفی مجموعه تلویزیونی "مهرآباد" عصر چهارشنبه 11 اردیبهشت با حضور سیدفرید سجادی حسینی کارگردان، علی تقیپور تهیهکننده، امید سهرابی نویسنده، مهران احمدی، علی سرابی، ندا مقصودی، مسعود میرطاهری، گلاه عباسی بازیگران، مازیار فکری ارشاد کارشناس و آزاده سهرابی روابط عمومی در برج میلاد برگزار شد.
دو ماه شخصیت طراحی کردیم
پس از تماشای قسمت اول سریال توسط خبرنگاران و عوامل، تقیپور در ابتدای نشست با اشاره به روند شکلگیری قصه این سریال گفت: سهرابی دو ماه روی طراحی شخصیتها کار میکرد و من از قصه اطلاعی نداشتم. در واقع قرار بود اخلاق و اصلاح الگوی مصرف به یک فیلمنامه 30 قسمتی تبدیل شود. با گذشت این دو ماه، شخصیتها به هم ربط داده شدو کم کم یک سریال شکل گرفت.
وی افزود: ما صرفا نمیخواستیم یک سریال بسازیم و داشتن فیلمنامه استاندارد و جذاب از هر چیز برایمان جذابتر بود.
سهرابی نیز در اینباره توضیح داد: من به داستانگویی به شیوه مرسوم اعتقاد ندارم و معتقدم قصه با شخصیتها است که شکل میگیرد. بنابراین دو ماه برای شخصیتپردازی تلاش کردم و تک تک شخصیتها داستان داشتند. بعد از آن به مرحله طراحی دیالوگ رسیدیم. به دست آوردن زبان برای شخصیتها نیز یک ماه و نیم طول کشید. شخصیتها تعدد و هر یک طبقه اجتماعی خاص و فرهنگ مختلفی داشتند.
"مهرآباد"؛ کاری که سالها منتظرش بودم
همچنین سجادیحسینی با بیان اینکه با تکمیل فیلمنامه انگیزه زیادی برای ساختن این سریال با نام قبلی "تهران نو" به دست آورده است، اظهار کرد: آن لحظه احساس کردم بالاخره قرارست کاری انجام دهم که دوستش دارم و سالها است منتظر آن هستم. احساس میکنم تمام قسمتهای مربوط به کلید خوردن و ساخت این سریال قابل تعریف و محترم است.
در ادامه نویسنده سریال با تصریح این مطلب که برای اولین بار در تلویزیون با تهیه کنندهای کار میکرد که تا این حد برای سریال ارزش قائل بوده، در این باره که چرا اسم سریال عوض شد، توضیح داد: هنوز هم اسم سریال تهران نو است! من این اسم را دوست دارم.
بازیگر بداهه برای ما سم بود
وی درباره انتخاب بازیگران شخصیتها ادامه داد: افراد درجه یکی که در این سریال دور هم جمع شدند، خیال ما را از خیلی چیزها راحت کرد. من از بداهه بدم میآید و میدانستم بازیگر بداهه برای این سریال سم است. ما حدود یک ماه و نیم برای این سریال دورخوانی داشتیم.
نویسنده "شمس العماره" تصریح کرد: من به درام اخلاقی اعتقاد دارم. وقتی قرار شد اسم سریال عوض شود تصمیم گرفتیم "مهرآباد" را انتخاب کنیم که از مهر میآید به این معنا که ما آدم های اخلاقی هستیم که آباد کردن به مهر را دوست داریم.
سهرابی با اشاره به اینکه برای اولین بار در این سریال به شکل عجیبی احساس میکرده محدودیت وجود ندارد، درباره "کمدی درام" نامیدن این سریال گفت: کمدی هم ممکن است استعداد تلخی داشته باشد، باید ببینیم تعریف ما از کمدی چیست. به قول یک نویسنده خارجی، تراژدی یعنی من دستم را با چاقو میبرم کمدی یعنی تو میافتی در چاه فاضلاب و میمیری! کمدی تراژدی را در خود دارد.
وی با بیان اینکه مشکل سینمای ایران تنها فیلمنامه نیست، اظهار کرد: بخش زیادی از مشکل مربوط به تهیه کنندگانی است که ارزش قلم و درام را نمیدانند.
سجادی حسینی نیز درباره انتخاب بازیگران یادآور شد: من دنبال یک مکتب بازیگری برای این قصه بودم و تلاش کردم تیمی از بازیگران پیدا کنم که دغدغههایشان مثل من باشد. من با این تیم جوان شدم. یادم میآید یک بار لوکیشینی داشتیم که در تصویر احساس کردیم همانی که میخواهیم نیست و این تهیه کننده بود که خواست راش ها را دور بریزیم، یک هفته کار را تعطیل کنیم و لوکیشنی که به کارمان میآید پیدا کنیم.
از مرغداری تا فرودگاه!
همچنین تقی پور درباره مراحل تولید گفت: ما 7 ماه و نیم تصویربرداری را در 102 لوکیشن، 22 بازیگر اصلی و 224 بازیگر فرعی انجام دادیم، 1430 سکانس داشتیم و کمتر از هر یک دقیقه تغییر سکانس داریم. در واقع ما از مرغداری تا فرودگاه لوکیشن داشتیم و آب و باد و خاک وخورشید و فلک را جمع کردیم تا با آنها یک سریال بسازیم.
در ادامه علی سرابی بازیگر تئاتر که دومین کار تصویریاش را تجربه کرده، در این باره گفت: برای من خیلی مهم بود که ورودم به عرصه تصویر چطور باشد. من در تئاتر تلاش بسیاری کردم تا جایگاهی به دست آوردم با این حال در نخستین سریالم تنها به 30 تا 40 درصد از آنچه میخواستم رسیدم. آن سریال را به خاطردوستی با اشکان خطیبی قبول کرده بودم.
وی افزود: برای این سریال نیز زمانی که به من پیشنهاد داده شد گفتم دیگر به تلویزیون نمیآیم اما سهرابی از من خواست متن را بخوانم. اصولا من خیلی سخت متن میخوانم اما 6 قسمت "مهرآباد" را دو ساعت و نیمه خواندم. به جرئت میگویم نمونه این متن را ندیدهام. من فقط تصمیم گرفتم متن را روایت کنم و هیچ بازی خاصی انجام ندهم. اینکه صحیح متن را بخوانم برایم مهمتر بود. کار در این سریال برایم آموزش بود.
گلاره عباسی نیز با اشاره به ایفای یک نقش کوتاه در این سریال، اظهار کرد: تشکرهای امروز ما از جنس تشکرهای رایج در جلسات نقد و بررسی نیست. من باوجود ایفای نقشی کوتاه در سریال با علاقه به این نشست آمدم. در "مهرآباد" انسانهایی دور هم جمع شدند که به یکدیگر احترام میگذاشتند و حضور خوبی را تجربه کردم.
از گرفتن سینوزیت تا 45 دقیقه گریه
مهران احمدی بازیگر نقش اصلی سریال در ادامه نشست تصریح کرد: من سر این کار سینوزیت گرفتم. آخر کار هم بعد از 6 ماه و نیم فعالیت برای اولین بار در سینما و تلویزیون 45 دقیقه گریه کردم.
وی از داوود امیری به عنوان فیلمبرداری بی نظیر نام برد و گفت: همچنین فرزاد منطقی که حالا آمریکا است و نمیدانم به او خوش میگذرد یا نه، یکی از درجه یک ترین صدابردارهایی است که میشناسم. تیم کارگردانی نیز بسیار جنتلمن بودند. سکانس آخر که در لالهزار ضبط داشتیم سهرابی نیز که میدانست من گریه میکنم آمد و من گریهام گرفت.
در ادامه مقصودی درباره حضور خود در سریال یادآور شد: انتخاب من همیشه این معضل را داشت که من همسر نویسندهام و کسی که سابقه کاریام در تئاتر را نداند دچار اشتباه میشود. در حالی که ابتدا شخصیتی به نام تارا که من ایفایش میکنم در سریال وجود نداشت.
تارا بهترین نقشی بود که ایفا کردم
وی ادامه داد: از ابتدا که امید مشغول نگارش بود من ترجیح دادم سکوت کنم و حتی فیلمنامه را نخوانم که از نقشی خوشم بیاید اما بعد از چند قسمت که تارا به قصه اضافه و بنا شد من بازیاش کنم دوستش داشتم. تارا بهترین نقش من بود. مهران احمدی با پایان سریال 45 دقیقه گریه کرد و من اما هر وقت یادش میافتم دیوانه میشوم. این کار بی نظیر نوشته شده بود.
بهاره ریاحی که ایفای نقش خانم فراهانی منشی را بر عهده دارد نیز این کار را اولین تجربه خود در تلویزیون معرفی کرد.
سمیرا ذکایی دیگر بازیگر سریال نیز اظهار کرد: با گذشت یک سال از پایان کار ما هنوز دلمان برای سریال تنگ میشود.
همه چیز زیر سر هاتف است
همچنین مسعود میرطاهری با بیان اینکه از آخرین نفراتی بوده که به سریال اضافه شده، تصریح کرد: تمام گندکاریهایی این سریال از سر هاتف است! او است که کیا را گرفتار میکند و گرچه بیشتر در زندان است اما ردپای او همه جا احساس میشود. من بار اولی که به دفتر تهیه کننده رفته بودم کارگردان طوری به من نگاه میکرد که احساس کردم لابد عیب و ایرادی دارم اما او یک دفعه بلند گفت: خودش است! اصلا بی خیالیاش هم شبیه هاتف است! حضور در این سریال آنقدر خوب بود و دوستیهایی را به دنبال داشت که من در "دهلیز" بهروز شعیبی نیز بازی کردم.
در ادامه داود امیری فیلمبردار نیز در سخنانی گفت: "مهرآباد" جزو معدود آثاری بود که من خاطرات خوشی از آن به یادم مانده است. از ریخت کار هم میتوانید بفهمید پشت صحنه آن چه خبر بوده است.
جعفر عروجی مدیر تولید سریال نیز از تعدد لوکیشنهای سریال نام برد و گفت: این موضوع از نظر مالی هزینهبر بود و از طرفی برنامهریزی را سخت میکرد. ما به اصرار تقی پور همه لوکیشنها را فراهم کردیم و نویسنده سریال هم قربانش بروم چیزی کم نگذاشت و از هر لوکیشنی نوشت.
روزبه سجادی حسینی برنامهریز نیز اظهار کرد: تعداد زیادی از بازیگران ما شبها اجرای تئاتر داشتند و همین موضوع باعث سینوزیت گرفتن مهران احمدی شد. من مینوشتم: شب/ موتور/ بارانی/ نعیم! مهران احمدی هم میگفت عیبی ندارد بنویس میآیم بازی میکنم.
در پایان این نشست تقی پور از تولید سریال نمایش خانگی "اکباتان" با همین تیم و با یک قصه جذاب خبر داد و گفت: من که این قصه را میخوانم شبها خواب ندارم. واقعا باید ساخته شود و آن را ببینید.
حاشیهها:
*با پایان نشست خبرنگاران و عوامل سریال به بازدید از برج میلاد رفتند.
*برگزاری جلسه نمایش و معرفی سریال در مرکز همایشهای برج میلاد این شبهه را در ذهن یکی از خبرنگاران ایجاد کرده بود که سریال حامی مالی دارد. تهیه کننده در این باره توضیح داد: مدیرعامل اینجا همکلاسی دوران کودکیام است. سریال ما محصول شبکه تهران است و اسپانسری ندارد.
وی افزود: برای سلامتی مادر آقای هوشیار و شادی روح پدرش که سال گذشته از دنیا رفته یک صلوات بلند بفرستید.
*فیلمبردار سریال در بخشی از نشست گفت: همه در این کار صبور و باانگیزه بودند و من هم که سرکار بداخلاقم! سجادی حسینی یک جورهایی پدر گروه بود و من هم هر وقت از بازیگران جوان غافل میشدم آنها را میدیدم که به هوای تمرین دور هم جمع شدهاند و بلند بلند میخندند. اینجا که من مجبور میشدم نقش منفی باشم و بابت بداخلاقیهایم از همه معذرت میخواهم.
نظر شما