۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۲۵

برپایی نمایشگاه "دیار آرزوها" در چهارمین سال درگذشت صاحب‌اختیاری

برپایی نمایشگاه "دیار آرزوها" در چهارمین سال درگذشت صاحب‌اختیاری

نمایشگاه نقاشی‌های زنده‌یاد صاحب اختیاری که با نام "دیار آرزوها" و در چهارمین سال درگذشت وی در گالری ساربان برپا شده است ادای دینی به این هنرمند است.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: چهارسال پیش در همین ایام بود که یکی از نقاشان نام‌آشنای دوران انقلاب اسلامی درگذشت؛ ابراهیم صاحب اختیاری. مردی که از دل هنر خود را به مردم عرضه کرد و بعد از انقلاب در حوزه هنری با همفکران خود به مرمت و بازسازی بدنه هنر پرداخت.

همه هنرها به نوعی از طبیعت الهام گرفته و با آن در ارتباطند ولی در این میان نقاشی ارتباط بیشتری با جلوه‌های طبیعت دارد. هنگامی که هنرمند نقاش برای خلق یک اثر هنری به طبیعت روی می‌آورد، با الهام از آفریده‌های سترگ خالق هستی قلم به دست می‌گیرد و تبلوری از رنگ و حجم را با سرانگشتان هنرمند خود درآمیزد و بر بوم خود نقشی از خیال و واقعیت را می‌زند.

ابراهیم صاحب اختیاری از جمله هنرمندانی بود که در بیشتر آثارش از طبیعت الهام گرفته و طبیعت و احجام ایرانی در کارهایش متبلور بود.

زنده‌یاد صاحب‌اختیاری متولد سال 1336 در خطه ادب پرور و هنردوست شیراز بود که در طول عمر کوتاه و پربار خود منشا خدمات زیادی در خلق آثار گوناگون و تربیت شاگردان هنر نقاشی بوده است. از فعالیت های این دانش‌آموخته رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا در عرصه حرفه‌ای می‌توان به برپایی 10 نمایشگاه انفرادی و شرکت در 60 نمایشگاه جمعی داخلی و خارجی اشاره کرد.

علاقه‌مندان به طور قطع در طی سالیان نه آنچنان دور آثار این هنرمند فقید را در نگارخانه‌های متعددی همچون سوره، هنرهای زیبا، شیث، موزه هنرهای معاصر، نگارخانه سرو کرمان، موزه آزادی و فرهنگسرای نیاوران و ... نظاره‌گر بوده‌اند. وی همچنین در دو مقطع یعنی سال‌های 1370 و 1372 برگزیده نمایشگاه دوسالانه نقاشان ایران بوده‌ است.

صاحب اختیاری می‌کوشید که با آثار خود، مخاطب را به دنیای خیال بکشاند. وی همیشه تلاش داشت که آثار خود را با ملاک ها و معیارهایی اجرا کند که مخاطب عام هم بتواند آنرا بفهمد و از راهی که او رفته سلوک کند.

این دغدغه صاحب اختیاری برای کشاندن مخاطب به ساحت معنایی اثر هنری خود و بر بوم نقاشی هایش شاید از این باور سرچشمه گرفته باشد که تاثیرگذاری و اثرپذیری و جاودانگی اثر هنری، تنها در تراوش احساسات هنرمند و عواطف وی نیست بلکه بخشی  _ هر چند اندک _  از جذب و انطباق آن با روح و جان مخاطب است.

وی گرچه آثار خود را ملهم از طبیعت می آفرید ولی نیروی برخواسته از باورهای فکری وی نه تنها با طبیعت منطبق نیست بلکه بر وجود خود او که متشکل از عواطف پیچیده ای است انطباق دارد.

مرتضی گودرزی دیباج، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در حاشیه مراسم یادبود وی که چند سال پیش در نگارخانه ابوالفضل عالی حوزه هنری بر پا شد با اشاره به بدیع بودن سبک کاری زنده‌یاد صاحب اختیاری گفت: او همواره بر سبک خاصی از رئالیسم که می‌توان آن را رئالیسم شاعرانه نامید پافشاری کرد و اغلب آثارش را نیز در راستای این سبک و آمیختگی آن با سورئالیسم خلق کرد.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، موضوع آثار زنده‌یاد صاحب‌اختیاری را غالبا ارزشی و عارفانه خواند و افزود: به کار بردن تم و المان‌های مذهبی و اشاره استعاری به برخی آیات قرآن و احادیث و روایات معصومان، تابلوهای صاحب اختیاری را به آثار منحصر به فردی بدل کرده که این سنخیت میان فرم و محتوای آثار می‌تواند سرلوحه و سرمشق کار هنرمندان جوان نقاش قرار گیرد و به این منظور امروز جالی خالی او بیش از پیش حس می‌شود.

و اما اینک گالری ساربان میزبان آثار این هنرمند فقید که از دل حوزه هنری برخواست و هنر  خود را به همگان عرضه کرد، است. حال خانواده ابراهیم صاحب اختیاری و دختر وی که وی نیز مانند پدر از اعضای حوزه هنری است آثار وی را نه برای فروش که برای بازدید علاقه مندان در گالری ساربان به نمایش گذاشته اند.

نمایشگاه "دیار آرزوها" که شامل 25 اثر هنرمند فقید ابراهیم صاحب ‌اختیاری است با تکنیک رنگ روغن روی بوم در ابعاد مختلف از حداقل سایز 50*70 تا حداکثر سایز 100*100 خلق شده است، عصر جمعه 13 اردیبهشت ماه افتتاح شد.

هادی روش‌ضمیر، مدیر گالری ساربان در مورد اینکه چرا برای این هنرمند اقدام به برپایی نمایشگاهی کرده‌ است، گفت: این نمایشگاه فروش ندارد و تنها به خاطر ادای دین به این هنرمند برپا شده است.

وی افزود: این هنرمند در حق هنر رئالیست ایران زحمت زیادی کشیده و شاگردان زیادی به عرصه هنر ایران تقدیم کرده و به همین دلیل ما در گالری ساربان اقدام به برپایی نمایشگاهی از آثار وی به درخواست دخترش کردیم تا شاید گوشه‌ای از زحمات این هنرمند فقید را جبران کنیم.

این هنرمند عرصه نقاشیخط با ذکر این جمله که این صرفا یک نمایشگاه است و اثری برای فروش ارائه نشده است، گفت: آثار این هنرمند در حوزه رئال بسیار قابل توجه‌اند و مناظر زیبایی که وی خلق کرده در ذهن مخاطب می‌ماند و از دیگر ویژگی‌های این آثار می‌توان به رد قلم‌ و ترکیب‌بندی‌های قوی اشاره کرد.

افتتاحیه این نمایشگاه همزمان با چهارمین سال درگذشت او از سوی نگارخانه ساربان به یاد و خاطره این هنرمند تقدیم شده است.

این نمایشگاه جمعه 13 اردیبهشت از ساعت 16 تا 20 افتتاح شد و تا 23 اردیبهشت ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این آثار همه روزه به‌جز سه‌شنبه‌ها از ساعت 16 تا 20 به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی(مهناز)، کوچه مهماندوست، پلاک 8 مراجعه کنند.

کد خبر 2046281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha