۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۴۹

رييس سازمان حج و زيارت:

بانك‌ها بايد در پرداخت سود سپرده‌هاي حجاج تجديد نظر كنند

بانك‌ها بايد در پرداخت سود سپرده‌هاي حجاج تجديد نظر كنند

رييس سازمان حج و زيارت به جزئيات دلايل افزايش قيمت حج تمتع پرداخت و علت اصلي آن را حذف سازمان حج از تخصيص ارز مرجع دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سيد احمد موسوي، با بيان اينكه دولت در لايحه بودجه بدليل شرايط اقتصادي كشور عدم تخصيص ارز مرجع را تصويب كرده اند، افزود: قيمت ارز مبادله اي حدود 2650تومان است كه نسبت به ارز مرجعي كه سال گذشته به موضوع حج تمتع اختصاص يافته بود، به دو برابر و نيم رسيده است، اين امر بطور طبيعي در محاسبه نرخ حج تمتع تاثير مستقيم داشته است وهر نهاد يا فردي كه توانايي كاهش نرخ ارز را دارد و مي تواند در اين زمينه كمكي كند از او استقبال مي كنيم زيرا بدون شك در اين امر مسئوليت متوجه همگان است.

درخواست از نهادهاي مسئول براي كاهش هزينه حج

وي افزود: از همه كساني كه مي توانند در اين راه به ما كمك كنند و نرخ ارز را كاهش دهند اعم از مجلس شوراي اسلامي، دولت و ساير نهادها استقبال مي كنيم. اگر دوستان كمك كنند ما هر كجا كه توانستيم هزينه ها را كاهش دهيم مابه التفاوت آن را در اسرع وقت تقديم مردم خواهيم كرد. اگر حداقل قيمت حج تمتع در سال گذشته بر مبناي ارز 1260 توماني 4/5 ميليون تومان بوده در سالجاري قيمت دلار به 2650 تومان رسيده كه طبق نرخ آن قيمت حداقلي حج تمتع در سالجاري 9 ميليون تومان بوده است.

حجت الاسلام موسوي تاكيد كرد: تلاش شده كه قيمت نهايي هزينه هاي خدمات به زائران ايراني در عربستان باتوجه به تورم موجود تغييري نسبت به سال گذشته نداشته باشد و حتي كمتر هم محاسبه شود. بطور نمونه در زمينه تغذيه و تداركات نسبت به سال گذشته كاهش قيمت داشتيم اما چون كشور ميزبان، هزينه را به دلار محاسبه مي كند معادل ريالي آن در داخل كشور بدليل افزايش نرخ دلار و ارز بيشتر از سال گذشته شده است.

جايگزيني 1000 زائر با 1000 نفر از عوامل اجرايي

وي با بيان اينكه اجراي طرح تعديل عوامل اجرايي حج تمتع 92، حدود 600 هزار تومان از سرانه هر زائر كاهش مي دهد، گفت: اين مبلغ پيش از اين از جيب زائر تامين مي شد ولي با كاهش 1000 نفري عوامل اجرايي علاوه بر صرفه جويي در هزينه ها و حذف هزينه اين عوامل اجرايي از سبد پرداختي زائر، ما را قادر خواهد ساخت تا 1000 نفر از كساني كه در صف نوبت حج قرار دارند زودتر از موعد مقرر به سرزمين وحي اعزام نماييم.

بايد بانك ها در پرداخت سود سپرده ها تجديد نظر كنند

حجت الاسلام موسوي در خصوص ميزان محاسبه سود سپرده ها نيز افزود : بارها اعلام شده كه سپرده هاي حج و عمره در اختيار سازمان نيست و در دست بانك هاست ،آنها نيز بر اساس قوانين و دستورالعمل هاي حاكم بر نظام بانكي كشور عمل مي كنند. با اين حال بنده در راستاي دفاع از حقوق زائران ايراني بارها با مسئولان بانك ها جلسه گذاشتيم و از آنها خواستيم كه در محاسبه ميزان و درصد سود سپرده زائران تجديد نظر كنند.

انتقال فيش تمتع از لحاظ قانوني و حقوقي ممنوع نيست

رييس سازمان حج و زيارت، خاطرنشان كرد: در سال گذشته اعلام كرديم نقل و انتقال فيش «عمره» ممنوع است اماخبرنگاري با ذوق زدگي و بدون درك تفاوت عمره و تمتع به ميان فروشندگان فيش تمتع رفته و بدون آنكه براي مخاطب فرق عمره و تمتع را توضيح دهد و بداند كه نقل و انتقال فيش تمتع از لحاظ حقوقي و قانوني ممنوع نبوده و نيست. بلكه نقل و انتقال فيش عمره به جز براي منسوبين درجه يك ممنوع شده است.

نرخ برخي از خدمات حج تمتع 92 اعلام شد

وی در ادامه برخي شاخص هاي محاسبه قيمت حج تمتع را تبيين و ابراز داشت: بطور نمونه قيمت مسكن براي هر زائر ايراني در عربستان بين 58 تا 84 دلار در هر شب است اين در حالي است كه هزينه يك تخت در هتل هاي تهران معادل 180 دلار براي يك مسافر است. يا هزينه تغذيه روزانه زائر كه شامل سه وعده صبحانه ، نهار و شام بهمراه سرويس پذيرايي ميوه و غيره حدود 12/5 دلار محاسبه شده است. وروديه عربستان و خيام منا و عرفات بطور سرجمع 27/176 دلار اعلام شده است كه اين قيمت براي ساير كشورها هم ثابت است.

وي با بيان اينكه نرخ هزينه حمل و نقل ترددي و برون شهري براي هر نفر 228 دلار و سرانه بهداشت و درمان هر زائر ايراني طي 30 روز اقامت در عربستان 54 دلار است، گفت: در تلاشيم كه اين هزينه ها را به نصف برسانيم البته اين ارقام به غير از هزينه هاي فرهنگي و عملياتي است.

موسوي ادامه داد: پيرامون كاهش نرخ بليط هواپيماهاي سعودي و داخلي رايزني ها ادامه دارد تا نرخ اعلام شده از سوي ايرلاين ها يعني رقم 769 دلار كاهش يابد وانتظار مي رود بليط ايرلاين هاي ايراني وسعودي براي هر زائر به 690 دلار برسد و اين گام بسيار مثبتي است يعني بطور متوسط حدود 70 الي 80 دلار را از هزينه حج تمتع سال 93 را كاهش خواهد داد.

وي با مقايسه ميزان خدمات و هزينه حج در ايران و تركيه گفت : در حال حاضر هزينه حج تمتع براي هر نفر در كشور تركيه آنهم براي 15 روز بدون دادن وعده هاي غذايي روزانه برابر با 4600 دلار مي باشد اما هزينه هر زائر ايراني در حج تمتع با احتساب حداكثر 45 روز و ما با تامين بهترين وعده هاي غذايي و پذيرايي ،بهداشت و درمان و غيره بين 3866 تا 4700 دلار اعلام شده و اين يك افتخار براي جمهوري اسلامي است كه با خدمات بيشتر و هزينه كمتر زائران را روانه سرزمين وحي مي كند.

رييس سازمان حج و زيارت گفت: هركس در هرجايي آناليز و ريز هزينه هاي حج تمتع 92 را بخواهد ،سازمان حج در خدمت او خواهد بود.
وي افزود: سازمان حج و زيارت، بانك را مكلف كرده تا براي همه زائران حساب كوتاه مدت افتتاح كند تا در صورت اخذ تخفيف در همه سطوح خدماتي مانند تخفيف حاصل شده در بليط هواپيما، مابه التفاوت آن را بشكل اتوماتيك وار به حساب زائر مسترد واريز شود.

تكميل ظرفيت حج تمتع تا دو هفته آينده

حجت الاسلام موسوي با بيان اينكه تا دو هفته آينده ان شاءالله تمامي ظرفيت هاي مربوط به حج تمتع 92 تكميل مي شود، گفت: در فراخوان نوبت اول، ظرفيت 61 هزار نفر را اعلام كرديم كه 40 هزار و 524 نفر از ظرفيت مرحله اول تكميل شد. براي مرحله دوم جهت دارندگان قبوض وديعه گذاري تا مورخ 20/9/84 فراخوان داده ايم تا ظرفيت بعدي پيش بيني شده نيز تكميل شود.
 

کد خبر 2046527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha