به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر سيدمويد علويان رئیس مرکز تحقیقات کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم از هپاتيت B وC به عنوان مهمترين مشكلات بهداشتي جوامع بشري نام برد و افزود: در نتيجه اجراي سراسري واكسيناسيون گروههاي پرخطر و در معرض خطر در كشور روند ابتلا به اين بيماري ويروسي طي 10 تا 15 گذشته رو به كاهش گذاشته است.
وي شناسايي موارد مثبت، اتخاذ تصميمات پيشگيرانه مناسب در خانواده مبتلايان براي جلوگيري از انتشار را از راههاي موثر در كاهش موارد ابتلاء دانست و گفت: هماكنون شيوع هپاتيت هاي ويروسي در پاكستان، افغانستان و همسايههاي شمالي ايران 2 برابر ايران است.
دبير علمي پنجمين كنگره بينالمللي هپاتيت تهران با اشاره به شيوع و انتشار هپاتيت C در معتادان تزريقي، بيماران هموفيلي، تالاسمي و دياليزي ادامه داد: خوشبختانه از سال 75 خون و فرآوردههاي خوني به لحاظ وجود ويروس هپاتيت C غربالگري ميشوند و در سالهاي اخير نيز پروژه تشخيص و درمان مبتلايان به هپاتيت C در 3000نفر كنترل و اجرا ميشود.
علويان با بيان اينكه اين پروژه با همكاري مراكز علمي كشور و با هدايت شبكه هپاتيت ايران در حال اجراست، گفت: در اين پروژه بيماران تالاسمي و هموفيلي به لحاظ ابتلاء به هپاتيت Cبه رايگان شناسايي، تشخيص و درمان ميشوند.
وي اجراي برنامه كاهش آسيب در معتادان تزريقي را از كارهاي ارزشمند براي جلوگيري از ابتلاء به هپاتيت هاي ويروسي برشمرد و افزود: البته هنوز در نيمهي راه هستيم و براي ريشهكني آن نيازمند عزم و آموزش جدي و گسترش پوشش واكسيناسيون هستيم.
دبير علمي پنجمين كنگره بينالمللي هپاتيت تهران با اشاره به وجود يكميليون و 400 هزار مبتلا به هپاتيت B گفت: با اقدامات سالهاي اخير شيوع اين بيماري در كشور از 3 به كمتر از 2 درصد كاهش يافته است اين در حالي است كه شيوع هپاتيتC در كشور 0.5 تا 1 درصد است.
علويان پوشش واكسيناسيون افراد زير 35 سال را از برنامههاي 5 تا 10 سال آينده دانست و گفت: پنجمين كنگره بينالمللي هپاتيت تهران نيز با هدف تبادل نظر و تجربيات دانشمندان و اساتيد مجرب در حوزهي هپاتيتهاي ويروسي به مدت 3 روز (25، 26 و 27 ارديبهشت) در سالن شهيد غرضي بيمارستان ميلاد برگزار ميشود.
وي شبكه هپاتيت ايران، مركز تحقيقات كبد و گوارش بقيهالله(عج) و ديگر مراكز علمي سراسر كشور را برگزاركنندگان اين كنگرهي بينالمللي برشمرد و افزود: تبادل تجربيات و دانش محققان داخلي و خارجي از اهداف اين كنگره است.
دبير علمي پنجمين كنگره بينالمللي هپاتيت تهران هپاتيت B و C، كبد چرب و بيماريهاي غيرويروسي كبد از ديگر مباحث پنجمين كنگره بينالمللي هپاتيت تهران است، ادامه داد: همهي رشتههاي علوم پزشكي از جمله متخصصان عفوني، داخلي، فوق تخصصاني چون كبد و گوارش، خون، ريه، غدد و حتي رشتههاي علوم پايه ميتوانند در اين كنگره شركت كنند.
علويان با بيان اينكه اين كنگره براي شركتكنندگان امتياز بازآموزي هم دارد، افزود: اساتيد داخلي و خارجي در 4 سالن اصلي سخنراني ميكنند و تاكنون بيش از 160 مقاله از سراسر كشور و ايتاليا، فرانسه، انگليس، استراليا، كرهي جنوبي و... به دبيرخانه ارسال شده است.
وي يادآور شد: امسال در اين كنگره بخش دانشجويي نيز فعال است كه تاكنون 100 مقاله ارسال شده است كه در كميته داوري بهترين مقالات برگزيده ميشوند.
نظر شما