۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۳۳

ابوترابی تاکید کرد:

مجمع مجالس آسیایی در قبال تروریسم چاره اندیشی کند

مجمع مجالس آسیایی در قبال تروریسم چاره اندیشی کند

رئیس کمیته اجرایی مجمع مجالس آسیایی گفت: تروریسم در افغانستان ، عراق ، پاکستان و سوریه هر روز قربانیان تازه می گیرد و زنان و کودکان بسیاری را به کام مرگ می کشد. مجمع مجالس آسیایی باید در قبال تروریسم چاره اندیشی کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر محمد حسن ابوترابی نایب رئیس اول مجلس در اولین روز نشست کمیته اجرایی مجمع مجالس آسیایی صبح امروز طی سخنانی با بیان اینکه مجمع مجالس آسیایی فراگیرترین و مردم ترین نهاد انتخابی در آسیا است گفت: این نهاد مهم پارلمانی می تواند نقش اساسی در فرایند تصمیم سازی و سیاست گذاری  برای بهبود سلامت و محیط زیست ، پیشبرد صلح و امنیت ، مبارزه با فقر و فساد ، گشایش همکاری های اقتصادی و اجتماعی ، همگرایی آسیایی و گسترش صنعت گردشگری در آسیا ایفا کند.

ابوترابی  افزود: همکاری های پارلمانی در آسیا با توجه به ظرفیت های بی نظیر آن از لحاظ بازار عمده تولید و مصرف انرژی و وسعت سرزمینی و نیروی کار جوان و متخصص و اقتصادهای در حال رشد می تواند نقش اساسی در توسعه پایدار اقتصادی و گسترش همگرایی با تقویت صلح و دوستی ایفا کند.

نایب رئیس اول مجلس ادامه داد: منابع غنی مادی و بنیادهای عمیق معنوی چنان در این قاره وسیع با یکدیگر ممزوج شده اند که اگر با هماهنگی و برنامه ریزی مورد بهره گیری قرار گیرند آسیا می تواند به عنوان یک قطب قدرتمند و موثر در تحولات جهانی به ایفا نقش بپردازد. در این صورت آسیا سهم واقعی خود را در حل و فصل مسائل جهانی و منطقه ای به عهده خواهد گرفت و مانع دخالت و نفوذ قدرتهای فرامنطقه ای خواهد شد.

وی تاکید کرد: اجلاس مجالس آسیایی برای برعهده گرفتن چنین نقش مهمی لازم است ابتدا کارآمدی خود را ارتقاء داده و با بهره گیری از فرصت ها به جایگاه واقعی خود نائل آید.

ابوترابی هم افزایی و تبادل تجربه در زمینه قانونگذاری در مورد مسائل مشترک منطقه ای و قاره ای ، همفکری در مورد اولویت های اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی تقویت هماهنگی در تدوین سیاست های کلی در مورد مسائل مهم در سطح آسیا، ارتقاء ظرفیت های پارلمانی برای درک بهتر شرایط و تدوین اصول همکاری ، امکان جلب مشارکت علمی پارلمانهای عضو در موضوعات خاص مورد توجه آنها نظیر مبارزه با مواد مخدر ، بحران مالی و کارگران مهاجر را زمینه هایی برای تقویت مشارکت فعال اعضای مجمع مجالس آسیایی خواند.

نایب رئیس اول مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آسیا زادگاه ادیان بزرگ الهی و تمدن های عظیم بشری بوده است . متاسفانه جریانهای خشونت گرا در غرب با کینه ورزی تاریخی نسبت به اسلام همه توان فرهنگی و رسانه ای خود را برای تصویر سازی منفی علیه اسلام ، القای ناکارآمدی حکومت های مردم سالار دینی ، اسلام هراسی و اسلام ستیزی به کار گرفته است . وظیفه علما  دانشمندان جهان اسلام در شرایط کنونی مقابله با این تلاش ها از طریق نمایش چهره رحمانی و واقعی اسلام و تبیین اهداف و آرمانهای مردم سالاری دینی است.

رئیس مجمع مجالس آسیایی ادامه داد: بردباری دینی و پرهیز تکفیر مسلمانان و برخورد محترمانه با اختلافات فکری نه تنها راه را بر تفرقه میان مسلمانان می بندد بلکه مانع بروز و رشد رویکردهای افراطی و خشونت گرا می شود.

ابوترابی گفت: عملیات تروریستی که  به کشتار بی رحمانه پیروان مذاهب مختلف اسلامی بخصوص تشیع و تسنن منجر شده است به شدت محکوم می شود. کشتار بی گناهان تحت عناوین فرقه ای و مذاهبی مخالف آموزه های صریح قران و سنت است و در عین حال باعث لکه دار کردن چهره اسلام در منظر جهانیان است.

نایب رئیس اول مجلس گفت: لازم است همه علمای دینی و رسانه های جمعی با محکوم کردن کشتارهای فرقه ای ، مسلمانان را به تحمل و بردباری و پیروی از سنت مودت آمیز رسول گرامی اسلام دعوت کنند.

وی گفت: تروریسم در افغانستان، عراق ، پاکستان و سوریه هر روز قربانیان تازه می گیرد و زنان و کودکان بسیاری را به کام مرگ می کشد. مجمع مجالس آسیایی باید در قبال تروریسم چاره اندیشی کند.

ابوترابی ادامه داد: با کمال تاسف باید عرض کنم که هنوز تعدادی از اعضای مجمع مجالس آسیایی از اشغال و ترور رنج می برند. مردم فلسطین در طی چند نسل قربانی اشغال و سرکوب و مشاجره و جنگی نابرابر بوده اند. محاصره همه جانبه مردم بی پناه غزه ، کشتار کودکان مظلوم و مادران بی گناه ، بمباران مناطق مسکونی ، مدرسه ها و بیمارستانها نمونه بارز نسل کشی و جنایت علیه بشریت است. مجمع مجالس اسیایی  باید با اتخاذ موضعی واحد  به این جنایتکاری ها و وحشی گری ها پاسخ مناسب دهد.

رئیس مجمع مجالس آسیایی با بیان اینکه طرح قوانین مشترک بین پارلمانهای آسیایی از ابتدای تشکیل این مجمع مورد نظر بوده است گفت: مسائلی که کشورهای آسیایی عمدتا به صورت مشترک با آن درگیر هستند دارای ظرفیت بالایی برای وضع قوانین مشترک است. از جمله این موضوعات مهم می توان به مبارزه با قاچاق اقلام فرهنگی و مبارزه با موادمخدر اشاره کرد.

نایب رئیس اول مجلس  پیشنهاد کرد مجمع مجالس آسیایی وضع قوانین مشترک را به عنوان یکی از مهمترین اولویت های خود در نظر بگیرد تا به پیشرفت اساسی در همگرایی آسیا برسد.

وی با بیان اینکه مجمع مجالس آسیایی نقشی حیاتی در ایجاد همکاری برای مبارزه با فقر و فساد ، حفاظت از محیط زیست، مقابله با بحران اقتصادی، مقابله با قاچاق مواد مخدر، حفظ ارتقای حقوق بشر  و حقوق کارگران مهاجر برعهده دارد گفت: تبادل تجربیات و بهره مندی از نمونه های موفق در این زمینه ها راهکار مناسبی برای تقویت همکاری پارلمانی است.

ابوترابی ادامه داد: در خصوص مسائل اصلی و مهم مورد توافق اعضا در مجمع مجالس آسیایی در کمیسیونهای مختلف اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بحث های کارشناسی بین نمایندگان شرکت کننده انجام گرفته و پیش نویس قطعنامه ها تدوین شده است اکنون این پیش نویس ها جهت بررسی مجدد در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد که مطمئنا با مشارکت فعال شما نمایندگان شرکت کننده بر غنای آن افزوده خواهد شد.

کد خبر 2048219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha