۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۵۲

سمیعی نژاد مطرح کرد:

چالش پیش روی فولاد هرمزگان تامین مواد اولیه تولید است/ لزوم حمایت مسئولان از صنایع

چالش پیش روی فولاد هرمزگان تامین مواد اولیه تولید است/ لزوم حمایت مسئولان از صنایع

بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد هرمزگان توسعه همه جانبه فولاد هرمزگان را منوط به تامین مواد اولیه تولید عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مسعود سمیعی‌نژاد صبح سه‌شنبه در نشست خبری که در سالن جلسات فولاد هرمزگان برگزار شد، بیان داشت: بر اساس سیاستهای برنامه سوم توسعه باید در انتهای برنامه به ظرفیت تولید 17 میلیون تن فولاد در کشور می‌رسیدیم که ظرفیت تولید فولاد کشور در ابتدای برنامه چهارم توسعه 10 میلیون تن فولاد بود و هفت میلیون تن از برنامه پیش‌بینی شده عقب بودیم.

وی با بیان اینکه در چشم‌انداز 20 ساله نظام هدفگذاری برای تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 ترسیم شده است، ادامه داد: بعد از برنامه چهارم توسعه و در نگارش برنامه پنجم توسعه جبران کسری هفت میلیون تن و رسیدن به تولید 43 میلیون تن در پایان برنامه پنجم هدفگذاری شد.

سمیعی‌نژاد با بیان اینکه استان هرمزگان در سیاستگذاری های فولادی کشور به عنوان قطب سوم کشور مشخص شده است، بیان داشت: هدفگذاری‌ها استفاده از امکانات سوق الجیشی منطقه همچون دریا، راهیابی به آبهای آزاد، منابع زیرزمینی گاز، آب و انرژی برای تولید فولاد بود. از این رو احداث فولاد هرمزگان در راستای این سیاستگذاری‌ها از سال 84 آغاز و در سال 89 این طرح ناقص به دلیل کمبود منابع مالی دولت طی برگزاری مناقصه واگذار شد.

اولین خصوصی‌سازی واقعی در کشور

رئیس هیئت مدیره فولاد هرمزگان اظهارداشت: گروه فولاد مبارکه اصفهان برنده این مناقصه شد و یکی از نمایندگان مجلس و عضو کمیسیون صنایع این واگذاری را اولین خصوصی‌سازی واقعی در صنعت کشور عنوان کرد. زیرا فولاد مبارکه به دلیل تخصص و پرداخت نقدی توانایی ساخت و بهره‌برداری از این مجتمع را داشت. بالغ بر 400 میلیارد تومان از سوی گروه فولاد مبارکه برای اتمام و راه اندازی این مجتمع سرمایه‌گذاری شد.

وی با اظهار اینکه فولاد هرمزگان نایاب‌ترین مجتمع تولید اسلب در خاورمیانه است و رقیبی برای تولید ندارد. اضافه کرد: با سرمایه‌گذاری‌ها و بهره‌گیری از توان تخصصی در سال 92 بر ریل تولید قرار گرفته است و تولید بهینه را آغاز کرده است.

به گفته سمیعی‌نژاد، فولاد هرمزگان تولید آهن اسفنجی در سال 91 نسبت به سال 90، 19 درصد رشد داشته است. هدفگذاری برای تولید آهن اسفنجی در سال جاری یک میلیون و 650 هزار تن خواهد بود. همچنین تولید اسلب در سال 91 نسبت به سال 90، 282 درصد رشد داشته که هدفگذاری سال جاری تولید یک میلیون و 200 هزار تن اسلب است.

وی در مورد توسعه فولاد هرمزگان افزود: در سیاستهای برنامه پنجم توسعه افزایش ظرفیت تولید از 1.5 میلیون تن به دو میلیون تن است که پیمانکار مشخص شد و در کمترین زمان به این ظرفیت خواهیم رسید. در مرحله دوم هم رسیدن به ظرفیت تولید سه میلیون تن در سال هدفگذاری شده است.

تامین مواد اولیه تولید چالش پیش‌رو/ محکوم به رکود و توقف هستیم

مدیرعامل کارخانه فولاد مبارکه با بیان اینکه تولید فولاد در تمام دنیا در کنار دریا انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اهداف و سیاست‌های توسعه‌ای فولاد کشور ناچار به حضور در کنار دریا به خصوص استان هرمزگان هستیم. اما بزرگترین معضل برای توسعه آن است که توسعه فولاد هرمزگان منوط به تامین مواد واولیه است و یکی از چالش های پیش روی صنعت فولاد در هرمزگان خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان استانی و نمایندگان استان در مجلس باید یاری رسان صنعتگران فولاد باشند، افزود: با توجه به احداث سایر مجتمع های فولادی یکی از اولویت‌های مسئولان باید تامین مواد واولیه برای تولید فولاد باشد. زیرا اگر تامین مواد اولیه در کنار سیاست‌های توسعه قرار نگیرد هر چه توسعه دهیم محکوم به توقف و رکود تولید هستیم.

نیازمند راه‌اندازی رشته های مرتبط با فولاد هستیم

رئیس هیئت مدیره فولاد هرمزگان با اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاه های استان هرمزگان در جهت آموزش و تربیت نیروهای متخصص حوزه صنعت فولاد، خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه فولاد و تولید سه میلیون تن در سال نیازمند سه هزار نیروی کار خواهیم بود از این رو می‌طلبد تا دانشگاه‌های استان در جهت راه‌اندازی رشته‌های متناسب با صنعت فولاد اقدام کنند که در این راستا ما هم آنها را یاری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در مجموعه هلدینگ فولاد مبارکه سیاستگذاری‌ها برای رسیدن به تولید 11.8 میلیون تن در پایان برنامه پنجم توسعه است، گفت: در برنامه پنجم تعهد شد ظرفیت تولید در فولاد مبارکه به 7.2 میلیون تن، فولاد سبا اصفهان به 1.5 میلیون تن و فولاد هرمزگان به سه میلیون تن برسد. همچنین در برنامه چشم انداز 20 ساله رسیدن به ظرفیت 25 میلیون تن در این سه کارخانه مد نظر است که 80 درصد آ« در هرمزگان انجام خواهد شد.

سمیعی‌نژاد افزود: با توسعه فولاد هرمزگان به تولید سه میلیون تن در سال سه هزار شغل مستقیم و 10 هزار شغل غیرمستقیم در استان هرمزگان ایجاد خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد آمار صادرات بیان داشت: سیاستهای مجموعه فولاد مبارکه تامین نیازهای صنایع داخلی کشور و ارزش افزوده داخلی است. اما سال گذشته به دلیل اینکه برخی از معادن در تامین مواد اولیه گندله به تعهداتشان عمل نکردند مجبور به واردات گندله شدیم و 10 درصد از محصولات تولیدی را برای تامین منابع مالی ارزی به 10 کشور صادر کردیم.

ارزش افزوده صنعت فولاد در 10 سال آینده از واردات و صادرات پیشی خواهد گرفت

وی با اظهار اینکه صنعت فولاد در 10 سال آینده از صنعت صادرات و واردات پیشی خواهد گرفت، عنوان کرد: پس از اتخاذ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مدل اقتصاد مقاومتی در مجموعه فولاد مبارکه به یک مدل و استراتژیک تبدیل شد و رمز موفقیت فولاد مبارکه در اجرای این مدل اقتصادی بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری است.

به گفته این عضو هیئت مدیره فولاد هرمزگان هنوز تفکرات مدیران استان هرمزگان صنعتی نیست و با تفکرات اقتصادی گذشته حرکت می کند، برای آنکه پیشرفت صنایع فولادی در استان با مشکل روبرو نشود باید مدیران با تفکرات صنعتی منطبق شوند.

وی با انتقاد از برخی سرمایه گذاریهای معدنی در حوزه تولید فولاد بیان داشت: در بحث سرمایه گذاری مشاوران خوب صنعتی وجود ندارند. معمولا سرمایه گذاری ها تحت تاثیر شرایط سیاسی کشور قرار گرفته است. فکر می‌کنم اگر این شرایط کنار گذاشته شود در یک شرایط ایده‌آل‌تری می‌توانیم با هزینه های پائین تری سرمایه گذاری و توسعه داشته باشیم.

سمیعی‌نژاد اظهارداشت: مثلا انتقال آب به فلات مرکزی برای تولید فولاد در کرمان توجیه نداردن زیرا سرمایه گذاری برای انتقال این کارخانه به کنار دریا ارزان تر از سرمایه گذاری برای انتقال آب خواهد بود و واقعا نمی دانم سیاست مشاوران و بعضی از صنایع در این کار چیست.

کد خبر 2049178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha