۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۶:۱۸

معاون وزیر فرهنگ تایلند:

صندوق توسعه آسیایی با 2 میلیارد دلار اعتبار تاسیس می‌شود

صندوق توسعه آسیایی با 2 میلیارد دلار اعتبار تاسیس می‌شود

آدیساک بنجاس ریوان معاون وزیر فرهنگ و رئیس هیات تایلندی حاضر در نخستین اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD گفت: صندوق توسعه آسیایی به زودی با 2 میلیارد دلار اعتبار برای کشورهای غیرعرب آسیا تاسیس خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) صبح سه‌شنبه با حضور نمایندگانی از 32 کشور آسیایی، در هتل آزادی تهران گشایش یافت. این اجلاس، با شعار «آسیا؛ کانون تمدن انسانی است» در سطح وزرای فرهنگ و معاونان و نمایندگان فرهنگی کشورهای آسیایی کار خود را با هدف بررسی راههای همکاری و تعامل فرهنگی، از جمله در حوزه های رسانه، فیلم و سریال و صنعت سینما، کتاب و نیز همکاری های دانشگاهی، آغاز کرد.

افتتاحیه این اجلاس با خوش‌آمدگویی جواد شمقدری رئیس سازمانت سینمایی کشور همراه بود که در آن وی گفت: اجلاس ACD به عنوان فراگیرترین ساختار آسیایی و یکی از بهترین چارچوب­ها برای تشریک مساعی کشورهای آسیایی است، چرا که بخش مهمی از کشورهای شرق، غرب و جنوب شرق آسیا در آن مشارکت دارند.

شمقدری اضافه کرد: فرهنگ غنی آسیایی از یک سو در معرض تهاجم غرب قرار دارد و از دیگر سو ، با تعصبات، افراط گرایی و تندروی روبه رو است و ایجاد نظام­های پویای فرهنگی و گفتگو، مهم­ترین راهکارهای مواجه با این چالش هاست.

وی با تاکید بر اینکه همگرایی فرهنگی نه تنها به نفع کشورهای آسیایی عضو است، بلکه تمام جهان می­تواند از این همگرایی بهره مند شود، اظهار امیدواری کرد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا در راستای همدلی و همراهی هرچه بیشتر کشورهای عضو گام برداشته و در آینده­ای نه چندان دور با گسترش فعالیت های فرهنگی در خدمت ملت های آسیایی و تقویت روح شرقی قرار بگیرد، چرا که تمدن آسیا سرشار از زیبایی های اخلاقی است.

شمقدری در پایان طراحی فعالیت هایی که ایده آن ها در نشست های اول و دوم گروه کاری فرهنگی ارائه شده و بررسی پیشنهادهای جدید با هدف ارتقاء تعاملات فرهنگی را از جمله اهداف این اجلاس دو روزه دانست.

در ادامه ادیساک بنجاس ریوان، معاون وزیر فرهنگ تایلند درباره وضعیت پیشرفت‌های اخیر این مجمع گفت: مجمع همکاری آسیایی ACD در سال 2002 به منظور گردآوردن کشورهای آسیایی تشکیل شد و در دو دهه گذشته در این مجمع برای تحکیم همکاری‌ها و تقویت رقابت‌پذیری کشورهای آسیایی با توجه به منابع غنی آسیا تلاش بسیاری شده است.

وی افزود: 32 کشور عضو ACD هر سال، یک بارگرد هم می‌ آیند تا با تقویت روابط میان کشورهای آسیایی، شرایط مناسبی را در برخورد با چالش‌های پیش روی مجمع فراهم کنند.

این مقام فرهنگی کشور تایلند با بیان اینکه ACD از ظرفیت های لازم برای انجام فعالیت‌های مشترک برخوردار است از جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد حوزه‌های مختلف همکاری میان کشورهای آسیایی قدردانی کرد.

ریوان با اشاره به اهمیت همکاری‌های اقتصادی کشورهای آسیایی گفت: یکی از فعالیت‌های مهم ACD تشکیل صندوق توسعه آسیایی است که به زودی با 2میلیارد دلار اعتبار برای کشورهای غیر عرب آسیا تاسیس خواهد شد.

وی درخصوص ارتباطات منطقه‌ای تایلند نیز اظهار کرد: تایلند یک پیش‌نویس را به یازدهمین اجلاس ACDارائه کرد تا براساس آن سرمایه‌گذاری، تجارت و همکاری بین مردم کشورهای آسیایی ارتقا یابد.

معاون وزیر فرهنگ تایلند با اعلام این خبر که دبیرخانه موقت ACD اکتبر امسال تشکیل خواهد شد افزود: دبیرخانه دائمی تا سال 2015 تشکیل می‌شود.

این مقام تایلندی درپایان سخنان خود از جمهوری اسلامی ایران برای تلاش در زمینه ارتقا همکاری‌های آسیایی تشکر کرد.

در ادامه جلسه، هیات فرهنگی فیلیپین به عنوان گزارشگر اجلاس تعیین شد و پس از آن «مینا بالمان شارما« مدیرکل وزارت فرهنگ هند به ارائه گزارش دومین نشست مقامات ارشد در خصوص همکاری فرهنگی به میزبانی دهلی‌نو پرداخت و با طرح پیشنهادهای مطرح شده در نشست مقامات ارشد در دهلی‌نو، از کشورهای حاضر در نخستین اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD خواست زمینه اجرای طرح‌های تصویب‌شده را فراهم کنند.

ولیتیموری معاون امور بین‌الملل مرکز مطالعات جهانی‌شدن نیز در این جلسه، به ارائه گزارش سمینار منطقه‌ای فرهنگ و جهانی شدن پرداخت و گفت: پیشنهاد این سمینار در نخستین اجلاس ACD) )، 2 سال پیش در تهران، مطرح شد که با استقبال کشورهای عضو، تصمیم بر آن شد اجلاس در اوایل سال میلادی جدید، برگزار شود.

وی افزود: سمینار منطقه‌ای فرهنگ و جهانی شدن با شعار همگرایی منطقه‌ای با محوریت احترام به همگرایی فرهنگی و با هدف رسیدن به همگرایی جهانی در قالب نشست‌های تخصصی با حضور 15 کشور عضو، پیگیری شد.

ایجاد و تقویت تشکل‌های فرهنگی برای تقویت همکاری میان کشورها، توجه به همکاری روزافزون اقتصاد فرهنگی، بررسی راهبردهای فرصت‌سازی از فرآیند جهانی‌شدن، توجه ویژه به ارتباطات میان فرهنگی، توجه به نقش و تاثیر روزافزون فناوری‌های ارتباطاتی و تعریف همکاری‌های موثر در حوزه رسانه‌های جمعی از جمله محورهای تصویب‌شده سمینار بود که ولی تیموریبه آن اشاره کرد.

نمایندگان کشورهای آسیایی حاضر در اجلاس وزراء فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا، در نشست امروز صبح خود در تهران همچنین سطوح جاری همکاری فرهنگی را در سه محور همکاری سینمایی و رسانه ای، تحقیقات و انتشارات، مردم شناسی و تعاملات فرهنگی، مورد بررسی قرار دادند.

سومین نشست فرهنگی اجلاس وزراء فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا در بعد از ظهر امروز و فردا (18 اردیبهشت) در تهران ادامه خواهد یافت.

کد خبر 2049568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha