به گزارش خبرنگار مهر، برنامههای روز دوم اجلاس وزرای فرهنگ مجمع گفتگوی همکاری آسیا صبح امروز چهارشنبه 18 اردیبهشت با سخنرانی معاون اول رئیس جمهور و سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی در محل هتل آزادی تهران ادامه یافت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود گفت: مجمع گفتگوی همکاری آسیا به عنوان یک نهاد غیرسیاسی از ظرفیت مناسبی برای ایجاد تحول و پیشرفت در تعامل و افزایش سهم فرهنگ آسیا در فرهنگ بینالملل برخوردار است.
وی افزود: غنای فرهنگی و ظرفیت تاثیرگذاری فرهنگی آسیا بایستی زیربنای تعامل میان کانونهای فرهنگی آسیا و کانونهای فرهنگی دیگر مناطق جهان قرار بگیرد تا گفتمان سازندهای را میان فرهنگهای مطرح جهانی پایهگذاری کند.
حسینی اضافه کرد: همکاریهای فرهنگی بستر مناسبی برای تقویت و گسترش همکاریها در همه حوزههای مورد علاقه کشورهای آسیایی است؛ چرا که کشورهای آسیایی و به ویژه کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا میتوانند با همبستگی در خصوص ایجاد تحول در وضعیت موجود جهانی نقش جدیتر و موثرتری ایفا کنند.
وی فرهنگ را شالوده و بنیان تفکر و تفاهم انسانی و آن را بسترساز ایجاد و توسعه تمدنها توصیف کرد و گفت: آسیا را مهد تمدن و فرهنگ جهانی نامیده اند و به همین جهت در تمامی ادوار و دورانهای تاریخی، این قاره از نقش بسیار مهمی در تمدن بشری برخوردار بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش برای ارتقای سطح تعاملات کشورهای عضو این مجمع را در زمینههای فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، چاپ، نشر، شعر، ادبیات و هنرهای تجسمی ضروری توصیف کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در همین راستا پیشنهاد تاسیس مرکز مطالعات فرهنگی مجمع گفتگوی همکاری آسیا را ارائه میکند.
حسینی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران این پیشنهاد را فرصت مناسبی برای توسعه نهادینه ساز و کارهای فرهنگی و تضمین اجرای مصوبات گروه کاری فرهنگی و افزایش ضریب تاثیرگذاری فرهنگ آسیا در فرهنگ بین الملل در دو سطح فعالیتهای علمی پژوهشی و فعالیتهای اجرایی میداند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با تصویب بیانیه تهران وظایف آتی گروه کاری همکاریهای فرهنگی ACD احصاء و برای اجرا ابلاغ شود.
نظر شما