به گزارش خبرنگار مهر، شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در حال برگزاری است. تئاتر ایران سالهاست که شاهد دیدن چهرههای جوان و با استعدادی است که بسیاری از آنها از همین جشنواره تئاتر دانشگاهی وارد عرصه حرفه ای تئاتر شدهاند. تئاتر دانشگاهی عرصه آزمون و خطایی است برای هنرمندان جوان تئاتر که برای ورود به عرصه حرفه ای راهی جز حضور در جشنواره هایی مثل تئاتر دانشگاهی و جشنواره تئاتر تجربه ندارند.
جشنوارهای که به نام یک رویداد بین المللی برگزار می شود باید همه جنبه های حرفه ای بودن را نیز رعایت کند. اما متاسفانه نبود برنامهریزی و مدیریت مناسب باعث شده که این رویداد هنری که در واقع مهمترین جشنواره تئاتر برای قشر جوان است در شان یک رویداد بین المللی نباشد.
تاخیر در برگزاری نمایش هایی که در بخش های مختلف قرار است روی صحنه بروند این روزها یکی از مشکلات اساسی برای گروه های شرکت کننده و همچنین مخاطبانی است که به دیدن آثار آمده اند. چون ممکن است با توجه به جدول و زمانبندی جشنواره افرادی بخواهند به دیدن چند نمایش در یک روز بروند اما متاسفانه به دلیل تاخیر زیادی که در برگزاری بسیاری از آثار وجود دارد تماشاگران اجرای برخی از نمایش ها را از دست می دهند.
البته برخی از این تاخیرها به خود گروه اجرایی باز میگردد که برای اجرا دیرتر آماده می شوند. تاخیر در برگزاری جشنوارهها و همایشها سالهاست که در کشور ما به یک بدعت بدل شده است و به نظر می رسد حداقل نیم ساعت تاخیر در اجرای برنامه ای زیاد کسی را ناراحت نمی کند.
اما بسیاری از تاخیرها در برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی به حضور داوران و تاخیر آنها برای دیدن آثار باز میگردد. این مسئله به عدم مدیریت مناسب از طرف ستاد جشنواره مربوط است و به داوران ارتباطی ندارد. این اتفاق در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر هم میافتد و معمولا اجراهایی را که قرارست داوران ببینند با تاخیر شروع میشود.
روز گذشته اجرای نمایش"مرد کشی، زن کشی" به کارگردانی شهره رعایتی که در بخش پایاننامههای برگزیده روی صحنه رفت با بیش از یک ساعت و نیم تاخیر اجرا شد. این تاخیر هم باعث کلافگی بازیگران و گروه اجرای نمایش شده بود و هم تماشاگران و دانشجویانی را که به دیدن این اثر آمده بودند بیتاب کرده بود. داوران این بخش پیش از دیدن این نمایش به دیدن اجرای اثر دیگری در اداره تئاتر رفته بودند که متاسفانه اجرای اول نمایش مذکور و اجرای دوم نمایش "زن کشی، مرد کشی" هر دو ساعت 17 بود و همین مسئله باعث تاخیر حضور داوران در این اجرا شد.
در حالی که با برنامهریزی مناسب دبیرخانه داوران می توانستند به اجرای اول نمایش "مرد کشی، زن کشی" که ساعت 15 بود بنشینند و سپس به دیدن اجرای دوم نمایش دیگری در ساعت 17 بروند. متاسفانه این اتفاق ها باعث خستگی و از دست دادن تمرکز گروه اجرایی و بازیگران نمایش ها می شود. چون بازیگری که با بیش از یک ساعت تاخیر روی صحنه میرود و پیش از این مدت ها انتظار ورود داوران را کشیده دیگر رمقی برای اجرای اثری در خور یک جشنواره بین المللی تئاتر را ندارد.
به گفته شهره رعایتی کارگردان" مرد کشی، زن کشی" این نمایش با مشکلات فراوانی در جشنواره روی صحنه رفته است؛ از پرداخت نشدن به موقع کمک هزینه ها گرفته تا عدم همکاری مسئولان دانشگاه تهران که حتی نظافت سالن را نیز برعهده نگرفته بودند. به دلیل مشکلات مالی این نمایش بروشوری نیز برای معرفی نداشت تا به دست تماشاگران بدهد.
عوامل این اثر نمایشی که سه شنبه 17 اردیبهشت ماه در سالن صمیمی مفخم دانشکده هنرهای زیبا روی صحنه رفت عبارتند از: بها الدین مرشدی نویسنده، امیر کربلایی زاده، نوشین سلیمانی، سروش طاهری، میثم رازفر و سامان کرمی بازیگر، سعید یزدانی طراح صحنه و نور، طراح لباس آذین دخت احتشامی، وفا ابریشمی آهنگساز، سمیرا نخبه طراح گریم، پریسا هاشمپور منشی صحنه.
نظر شما