به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی صاحب محمدی بعد از ظهر چهارشنبه در حاشیه برگزاری یازدهمین مجمع روساي راه آهن مجمع منطقه اي خاورميانه در جمع خبرنگاران با اشاره به ایجاد کریدورهای مختلف داخلی و بینالمللی توسط خطوط راهآهن اظهار داشت: از جمله این کریدورها خط ریلی جنوب شرق ایران به شمال شرق و سپس به سمت مشهد و سرخس است که در نهایت جنوب شرق ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را به کشورهای آسیای میانه متصل میکند.
وی افزود: این پروژه که عملیات آن از چابهار به سمت زاهدان و سپس به سمت مشهد و سرخس آغاز شده است مورد استقبال ویژه کشورهای جنوب حاشیه خلیج فارس مانند عمان قرار گرفته است.
ایجاد کریدور بینالمللی ایران - عراق – سوریه
مديرعامل راهآهن جمهوري اسلامي ايران با بیان اینکه دو کریدور نیز از ایران به سمت عراق ایجاد شده است، تصریح کرد: یکی از این کریدورها از سمت جنوب کشور ایران آغاز میشود که خطوط ریلی آن تا مرز کشور خودمان در شلمچه و از سوی دیگر تا مرز کشور عراق ایجاد شده است و تنها یک فاصله 35 کیلومتری در عراق ناتمام مانده است.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن کامل این پروژه میتوانیم از بصره به نجف، کربلا بغداد و به سمت سوریه اتصال پیدا کنیم و در واقع جنوب شرق ایران را به جنوب شرق عراق پیوند دهیم.
صاحبمحمدی تاکید کرد: همچنین در غرب کشور پروژه دیگری در دست اجراست که از کرمانشاه به سمت خسروی و از آنجا به خانقین و بغداد میرود که در واقع مسیر مکمل از منطقه مرکزی ایران به سمت منطقه مرکزی عراق محسوب میشود.
وی اضافه کرد: هدف از ایجاد این دو پروژه ایجاد خط ریلی در میان ایران عراق سوریه است که در نهایت نیز به دریای مدیترانه متصل میشویم.
کاهش مسیر تهران تبریز به 6 ساعت
مديرعامل راهآهن جمهوري اسلامي ايران بیان داشت: همچنین در مسیر تهران به تبریز حدود 300 کیلومتر خط ریلی در حال احداث است که با اجرای این پروژه این مسیر از 12 ساعت به 6 ساعت کاهش پیدا میکند.
برقی شدن خطوط ریلی ایران در آینده نزدیک
وی با اشاره به اینکه پروژه مهم دیگر برقی کردن راهآهن ایران است، گفت: پروژه مشترکی با کشور روسیه انجام دادیم تا بتوانیم این صنعت را تا حدی در کشورمان بومیسازی کنیم.
صاحبمحمدی اضافه کرد: این پروژه که 50 کیلومتر خط ریلی برقی را شامل میشود در مسیر تهران به آذرشهر انجام شد و راهآهن روسیه با ما در این زمینه همکاری کرد.
وی تصریح کرد: در قالب این همکاری توانستیم بخشی از این صنعت را بومی کرده و از این تجربه برای برقی کردن سایر خطوط استفاده کنیم.
مديرعامل راهآهن جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: هدف آینده ما برقی کردن 4 هزار کیلومتر خط ریلی است که عملیات اجرایی 2 هزار کیلومتر آن آغاز و 2 هزار کیلومتر نیز در مرحله تحقیق است.
واگذاری ارتقای صنعت ریلی ایران به شرکت خصوصی
وی با اشاره به اینکه قرار است جهش بلندی در زمینه ارتقای صنعت ریلی برداشته شود که منابع دولتی پاسخگوی آن نیستند، تاکید کرد: به همین دلیل روش BOT را سال گذشت برای نخستین بار عملیاتی کردیم به این معنا که برقی کردن خطوط به یک شرکت خصوصی ایرانی واگذار کردیم.
صاحبمحمدی ادامه داد: این شرکت قرار است دو هزار کیلومتر خط مورد نظر را ارتقا دهد، ناوگان مناسبی را برای آن طراحی کند وبه مدت 39 سال خودش از آن بهرهبرداری کرده و از محل عواید، سرمایهگذاری و سود آن را مستهلک کند.
وی تاکید کرد: تعهد ما به این شرکت این است که قیمتها برای جا به جایی بار و مسافر باید رقابتی باشد اما اگر دولت تکلیفی را بدهد که قیمتها کنترل شود مابهالتفاوت آن را دولت جبران میکند.
راهاندازی کارخانه تخصصی ساخت لوکوموتیو
مديرعامل راهآهن جمهوري اسلامي ايران تاکید کرد: با کمک بخش خصوصی کارخانه تخصصی ساخت لکوموتیو را در کشور راه اندازی کردیم که محصولات این کارخانه مطابق با فناوری روز اروپا و با مصرف سوخت پایین است.
وی ادامه داد: تاکنون 48 لکوموتیو توسط این کارخانه تولید و در حال بهره برداری است و سیستم علائم ایمنی و سرعت نیز در مسیر هدفگذاری و افزایش ظرفیت در این زمینه انجام شده است.
نظر شما