به گزارش خبرنگار مهر، جلسه مدیریت بحران استانداری البرز صبح یکشنبه در بخش مدیریت بحران استانداری البرز در حالی با حضور برخی از مسئولان استان برگزار شد که به برخی از مسائل مثل همیشه فقط تاکید شد و برخی از مسئولان نیز گزارش عملکرد ارائه دادند.
به قول حدادپور معاون امور عمرانی استانداری البرز نگاه مسئولان البرزی به بحران نباید زیاد خوشبینانه باشد و نباید حادثه و بحران را برای همسایه ها دید بلکه هر لحظه امکان رخداد حادثه غیر مترقبه ای را در استان بدهیم.
کوچکترین بارانی در استان البرز مدیریت شهری و ستاد بحران با مشکل مواجه می کند، آیا این افراد توان رویارویی با حوادث بزرگتر مانند زلزله و حوادث طبیعی را دارند؟ که در جلسات کمتر به آن پرداخته می شود.
در این نشست به غرق شدن دو خانم و آقا در رودخانه کرج و تاکید بر نصب تابلو، آموزش همگانی، همکاری با آبفا و استقرار تجهیزات و اصلاحات در حاشیه این رودخانه و همچنین برگزاری مانور به صورت جدی تر تاکید شد.
ضعف فرهنگ مقابله با بحران در البرز
کارشناس اجتماعی فرهنگی اداره کل اجتماعی استانداری البرز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه فرهنگ مقابله با بحران را در استان و کشور باید نهادینه کنیم، گفت: مدیریت بحران شاید بشود گفت که یکی از عملیاتی ترین کارگروه ها در استان است.
علی اکبر حیدری ادامه داد: به عنوان نمونه سونامی که رخ داد مردم برای گرفتن اغذیه صف می ایستادند و به اندازه مصرفشان غذا دریافت می کردند بنابراین برای چنین وضعیتی نیازمند فرهنگ سازی صحیح هستیم، آیا توانستیم در استان اینکار را به نحو احسن انجام دهیم؟
واژه آموزش در مدیریت بحران مغفول مانده است
وی با انتقاد از اینکه واژه آموزش در مقوله مدیریت بحران مغفول مانده است، گفت: اگر نتوانیم به خوبی مدیریت کنیم به مشکل برخورد خواهیم کرد.
کارشناس اجتماعی فرهنگی اداره کل اجتماعی استانداری البرز افزود: اداره کل اجتماعی استان البرز برای ان جی او و تشکل مردم نهاد در مباحثی در خصوص فرهنگ سازی برای کاهش مسمومیت با گاز، افزایش آمار تصادف پیگیر است.
استان البرز به لحاظ شرایط جغرافیایی و استراتژیک موقعیت خاصی دارد و بی توجهی به مدیریت بحران آن ریسک بسیار زیادی است.
موارد زیادی در جلسه مدیریت بحران بحث و مورد بررسی قرار گرفت ولی آیا خروجی و جدیت کار وجود دارد! به هر حال مسئولان نباید نگاه خوشبینانه به این موضوع داشته باشند که البرز از رخداد بحران مستثنی است بلکه هر لحظه باید احتمال این موضوع را دهند.
با بیل و کلنگ نمی توان به سراغ بحران رفت، بلکه باید اعتبار و آمادگی در این موضوع به حدی بالا باشد که نگرانی شهروندان نیز کم شود، با توجه به سناریو زلزله در مکان های مختلف کشور این روزها شهروندان و مسئولان به اخبار زلزله و تعداد کشته ها و زخمی ها و تخریب سازه ها عادت کرده اند.
در جلسه مدیریت بحران استانداری البرز سعید صابونی مدیرکل راه و شهرسازی استان که مسئولیت دو کمیته مهم را این زمینه در اختیار دارد حضور نداشت.
بحران زمان در جلسه مدیریت بحران
ابوالقاسم باقری مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز نیز در میان جلسه به یکی از مسئولان اعلام کرد دو دقیقه وقت دارید؛ بیان مشکلات در دو دقیقه به نوعی بحران وقت است که فرد مذکور باید به نوعی مدیریت داشته باشد.
در ادامه جلسه گزارش تعدادی از کمیته ها از جمله کمیته تامین سوخت، زرندی مسئول کمیته مخابرات و ارتباطات، پسندیده مسئول کمیته زیست محیطی، سعید صابونی مسئول کمیته حمل و نقل و شریان حیاتی و زلزله و لغزش زمین و کریمی مسئول کمیته خشکسالی و مخاطرات کشاورزی، پارسا مسئول کمیته سیل و مخاطرات آب و برق و.. در این جلسه قرائت شد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: جلسات کارگروه ها به صورت عادی حداقل دو ماه یکبار و در شهرستان ها ماهانه باید باشد.
نگاه به بحران واقع بینانه باشد
معاون امور عمرانی استانداری البرز نیز در پایان جلسه تاکید کرد: مسئولان استان البرز باید به مقوله بحران نگاه واقع بینانه داشته باشند.
کاوه حدادپور با اشاره به اینکه شرح وظایف اخیراً به مسئولان کمیته ابلاغ شده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه بحث مدیریت تعاریف زیاد دارد، ابزار مدیریت برنامه ریزی است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی کمیته ها باید درحوزه پیش بینی و آمادگی در سطح خوبی قرار داشته باشند، اضافه کرد: پیش بینی در علم مدیریت و برنامه ریزی موجود و آمادگی حتما باید لحاظ شود.
معاون امور عمرانی استانداری البرز ادامه داد: تمام کارگروه ها در این دو حوزه باید آمادگی داشته باشند و این فرهنگ بین اعضای کارگروه جا بیافتد و به این باور برسیم که زلزله اتفاق خواهد افتاد و فکر نکنیم تصادفات و حادثه برای همسایه است.
حدادپور تاکید کرد: احساس وقوع حادثه در مدیران باید جدی تر باشد و اگر در سطح استان تمام مشکلات با هم یکی است ولی آمادگی ها قوی نیست و نباید خوشبینانه به بحران نگاه نکنیم و باید نگاه ها واقع بینانه باشد و تمام وظایف کارگروه ها را بند به بند دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: معمولاً بحران آسیب نمی زند بلکه تصمیمات بعد از بحران آسیب می زند، تصمیمات بی فکر و آموزش ندیده و نتیجه آن در تمام کارگروه ها است.
معاون امور عمرانی استانداری البرز با اشاره به اینکه آمادگی مقابله با بحران و بازتوانی را حتماً باید مورد توجه قرار دهیم، اضافه کرد: اخیراً اتفاقات بدی پیرامون استان البرز افتاده است بنابراین کارگروه ها باید با کارگروه این استان ها ارتباط برقرار کنند.
حدادپور با بیان اینکه مسئولیت دو کمیته مهم با سعید صابونی مدیر کل راه و شهرسازی است که هم اکنون در جلسه حضور ندارد، گفت: کارگروه بحران خیلی جدی است تجربه اقدام دو وزارتخانه را داشته ام و صابونی نیز حجم کاری زیادی دارد که در جلسات راه و مسکن باید حضور داشته باشد ولی تذکر حضور در جلسه مدیریت بحران نیز باید داده شود.
وی گفت: در مدیریت باید به دو مقوله وظیفه و نتیجه گرا بودن توجه داشت، وظایف ما در کارگروه مانند پازل است بنابراین باید در کنار هم قرار گیرد.
مسئولان بعد از جلسه از اکسیژن و باران استفاده کنند
معاون امور عمرانی استانداری البرز با بیان اینکه جلسه دیگری نیز بعد از این جلسه است، اضافه کرد: الان نمی توانیم کامل صحبت کنم و در جلسه بعدی توضیحات کامل تر ارائه می شود.
وی افزود: فضای زیبایی ایجاد شده است که مسئولان در مسیر رفت خود از باران و اکسیژن استفاده کنند.
در پایان امیدواریم چنین جلساتی با جدیت و خروجی بهتر برگزار شود تا زیرساخت ها و تجهیزات استان البرز در مواجه با بحران و مدیریت صحیح آن را داشته باشد.
گزارش: مهدی دهقان
نظر شما