به گزارش خبرنگار مهر، مهدی عظیمی میرآبادی قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی کشور، شامگاه یکشنبه در آیین گشایش تنها سینمای شرق استان تهران که با حضور محمد لاله، شهردار پردیس، اعضای شورای اسلامی شهر و جمعی از مسئولان کشوری و محلی در یکی از سالنهای این مرکز فرهنگی و هنری برگزار شد، بیان داشت: هر مسیر قابل پیمایش دارای سه نقطه ابتدایی، میانی و انتهایی است، ابتدای مسیر هر انسان را از نگاه دینی باید نیت آن عمل تلقی کرد.
وی ادامه داد: اما نیت کافی نیست بلکه باید بر مبنای آموزه های قرآنی تلاش را با این نیت پاک همراه ساخت تا کار به نتیجه برسد، در انتهای راه نیز خداوند متعال هیچ وجودی را بیش از اندازه توانایی آن تکلیف نمی کند.
عظیمی میرآبادی اضافه کرد: اگر متولیان احداث سینمایی جام جم پردیس اظهار می کنند که این مرکز می توانست هشت ماه قبل افتتاح شود و امکان آن فراهم نیامده، باید گفت که همزمانی برگزاری آیین گشایش محل یاد شده با ایام پربرکت ماه رجب خود توفیقی الهی است.
این مسئول با قدردانی از مسئولان مدیریت شهری پردیس افزود: خوشبختانه شهرداری و شورای اسلامی شهر پشتیبانی خوبی از مجریان این طرح داشتند و امیدوارم این حمایت همچنان ادامه پیدا کند.
تلاش در سینما جهاد است
قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با تکیه بر بیان گهربار رهبر فرزانه انقلاب، تلاش در حوزه سینما را به مثابه جهاد در راه خداوند متعال خواند و افزود: البته در این بین احساس غمی نیز در دل انسان می نشیند، اگر در ایام دفاع مقدس کسی روی مین می رفت و شهید می شد همه کالبد او را با عزت و احترام به روی دست می گرفتند اما اگر امروز کسی اتفاقی مشابه را تجربه کند متأسفانه حتی او را زیر پا هم قبول نمی کنند.
وی ادامه داد: البته این وضع به قول اهالی ادارات مالیات ارزشی افزوده قلمداد می شود، بی شک جهاد در چنین میدانی ارزش خود را بیشتر خواهد داشت.
به گفته عظیمی میرآبادی، امروز نگاه مسئولان و متولیان سینمایی کشور بجای حمایت از سازندگان فیلم به مخاطبان هنر هفتم معطوف شده، این بدان معنی است که نقش سینما و ارتباط سینما با مخاطب به عنوان خروجی این امر مهم به شکل بسیار جدی مورد توجه قرار دارد.
این مسئول تصریح کرد: به قول اهالی سینما، مقطعی از تاریخ هفتمین هنر بشر به کارگردانها، بخشی از آن به تهیه کنندگان و دوره ای مختص مدیران بود، اما امروز اصل ارتباط مستقیم با مخاطب دارای جایگاهی ویژه است.
اجرای طرح "حمایت از سینماها از طریق تضمین کف فروش"
قائم مقام اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی از اجرای طرحی موسوم به "حمایت از سینماها از طریق تضمین کف فروش" به عنوان مصداقی از توجه به حقوق مخاطبان در این عرصه خبر داد و افزود: این طرح در سایه زحمات مسئولان و کارکنان اداره کل عرضه و نمایش سازمان سینمایی و با همکاری انجمن سینماداران کشور در حال تدوین و آماده سازی است.
وی ادامه داد: طبق این طرح اجرایی در حال تهیه اگر سینماها با اکران آثار هنری در شرایطی قرار گیرند که کف فروش آنها رعایت نشود، طرح مذکور از متولیان آن مرکز سینمایی حمایت می کند.
فرار 18 نفر از 20 متقاضی ساخت سینما در کشور
ادامه سخنرانیها با حرفها و یا اگر بهتر بگوییم در دلهای موی سفید کرده عرصه ساخت و ساز مراکز آثار هنری و مجری احداث سینمای جام جم پردیس همراه بود؛ عبدالحمید دست افشار بیان داشت: کار سینمای جام جم پردیس در سال 1381 در ضلع شمالی میدان عدالت این شهر مراحل ساخت خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: طبق قوانین مصوب موجود ساخت مراکز سینمایی باید به صورت 25 درصد آورده و 75 درصد تسهیلات همراه باشد، اما این قانون در خصوص سینمای پردیس اعمال نشد، در این بین دو میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سینمای جام جم پردیس تخصیص یافت اما بعدها میزان بودجه مذکور به 500 میلیون تومان تقلیل پیدا کرد.
دست افشار اضافه کرد: در سال 81 هجری شمسی 20 نفر خود را به عنوان متقاضی ساخت سینما در کشور معرفی کردند، اما تنها دو نفر توان خروج از این گرداب را داشتند، این مهم از طریق نامه ای به مسئولان امر مخابره شد و مسئول بانک کشاورزی وقت اعلام کرد که 700 میلیون تومان در اختیار پروژه قرار گیرد.
هر دیش ماهواره معضلی فرهنگی
وی وجود هر دیش ماهواره بر سر بامهای خانه های مردم را یک معضل فرهنگی دامنه دار خواند و بیان داشت: برای رفع این معضل باید به توسعه سینمای داخلی کشور پرداخت.
دست افشار ادامه داد: از این رو، تسهیلاتی ویژه برای استفاده مردم شهر پردیس از امکانات این سینما در نظر گرفته شده است.
مجری احداث سینمای جام جم پردیس افزود: بدین ترتیب سالن "شاهپرک" به عنوان یکی از سه سالن سینمای جام جم پردیس از این پس بیشتر در اختیار کودکان خواهد بود تا خانواده ها برای برگزاری جشن تولد آنها از مجموعه یاد شده به صورت رایگان استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین واحدهای اداری این مرکز با کمترین بهای ممکن در اختیار اقشار پزشک قرار گرفته تا مردم با سهولت از این امکانات استفاده کنند.
پردیس نیازمند نهادهای متولی فرهنگ
شهردار پردیس نیز وجود متولی فرهنگی نظیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی را نیازی اساسی و مبرم برای این شهر دانست و گفت: شهر پردیس طبق برنامه ریزی مسئولان امر و هدفگذاری کنونی با اتمام واحدهای مسکن مهر جمعیتی بالغ بر 600 هزار نفر را در خود پذیرا خواهد بود.
محمد لاله ادامه داد: شهر پردیس با سفر دور دوم هیئت دولت به استان تهران و حضور ریاست جمهوری به عنوان شهر دانش و فرهنگ نام گرفت، امروز بزرگترین پارک فناوری خاورمیانه به عنوان فاز علمی شهر جدید پردیس در حال ارائه خدماتی کشوری و حتی برون مرزی است.
وی اضافه کرد: در این بین یکی از آرزوهای بزرگ مردم و مسئولان شهر جدید پردیس ارتقای شاخص فرهنگی به اندازه این شاخص علمی بارز در منطقه بود که خوشبختانه افتتاح این مرکز سینمایی بارقه های امید برای دستیابی به چنین آرمانی روشن شد.
این مسئول افزود: شهرداری پردیس در سه دوره مدیرت شهری اخیر حمایت از اجرای سینمای جام جم و سایر طرحهای فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است، چراکه کاستیها در این بخش از سوی مسئولان احساس می شود.
گزارش و عکس: مهدی علمداری
نظر شما