۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۰۱

ترک خانه‌های خیابان ایران زمین ارتباطی با گودبرداری ندارد

ترک خانه‌های خیابان ایران زمین ارتباطی با گودبرداری ندارد

پیمانکار پروژه ساختمانی ایران زمین در واکنش به سخنان اهالی این خیابان مبنی بر ایجاد ترک بر دیوار خانه هایشان در اثر گودبرداری گفت: ایجاد چند ترک سطحی در حیاط برخی از منازل از نظر علمی ارتباط مستقیم با اجرای پروژه گودبرداری ندارد.

 به گزارش خبرنگار مهر، چند هفته پیش گزارشی در خصوص ترک های خانه هایی در خیابان ایران زمین در خبرگزاری مهر منتشر شد که مبنای آن سخنان ساکنان خانه های حاشیه این پروژه بود .

درد دل های اهالی این محله در نامه ای به شهردار تهران نیز منعکس شده بود .

 

شرکت پیمانکار این پروژه توضیحاتی در خصوص سخنان اهالی این محل ارائه کرده که در پی می آید :

پیرو درج گزارش‌های تصویری _ خبری با عناوین " خطر ریزش ساختمان در کمین ساکنان منطقه ایران زمین / شکاف خانه های همجوار خیابان گلستان" و "گودبرداری غیر اصولی در خیابان ایران زمین"  که به ترتیب در تاریخ 13 و 11 اردیبهشت ماه سال 1392 بر روی خروجی آن خبرگزاری محترم قرار گرفته است، توضیحات ذیل برای آگاهی جامعه ارائه می‌شود. خواهشمند است بر اساس مفاد ماده 23 قانون مطبوعات و توجه ویژه به بندهای 1 و 3، جوابیه شرکت ستسا ‌به قرار ذیل بر روی صفحه اصلی آن خبرگزاری محترم قرار گیرد:

متاسفانه در چند سال گذشته استفاده از روش‌های سنتی در گودبرداری‌های ساختمانی باعث بروز حوادثی متعدد شده و حتی تلخی از دست دادن تعدادی از هم‌وطنان عزیزمان را در پی داشته است. لذا افکار عمومی و در پی آن رسانه‌ها به این مهم به درستی حساس شده و واکنش نشان می‌دهند.

در این بین، حساسیت نسبت به گودبرداری‌های غیر اصولی همانقدر که می‌تواند اثر پیش‌گیرانه و مفید داشته باشد، عدم معرفی پروژه‌های اصولی و بالاتر از آن، معرفی غیر کارشناسانه پروژه‌های استاندارد به عنوان پروژه‌های «غیر اصولی» اثری بسیار مخرب دارد.  پروژه ایران زمین همانند سایر پروژه‌ها از بالاترین استانداردهای جهانی استفاده می‌کند بلکه در طراحی و اجرای آن در حد مقدور محاسباتی بالاتر از استاندارد مورد مور نیاز است .

با این مقدمات در خصوص خروجی آن خبرگزاری محترم مواردی به شرح ذیل اشاره می‌شود: 

1)  نخست اینکه اظهارنظر کاملاً غیرکارشناسی و تشویش آمیز مبنی بر "احتمال وقوع فاجعه رانش زمین و درخواست تخلیه ساکنین محله از طرف ستاد بحران" به شدت تکذیب می‌شود. تمامی مراحل گودبرداری علاوه بر نظارت مستمر کارشناسان شرکت توسط کارشناسان سایر دستگاه‌های مسئول همچون شهرداری، سازمان نظام مهندسی استان تهران و آتش نشانی مورد بازدید مستمر و تایید قرار می‌گیرد و افزون بر آن، مدیریت ستاد بحران منطقه نیز ضمن اظهار شگفتی، هرگونه دستور و ابلاغ در این زمینه را تکذیب کرده است.

2) ایجاد چند ترک سطحی در حیاط برخی از منازل که در گزارش مذکور از آن به عنوان «ترک‌های عمیق» یاد شده است، از نظر علمی ارتباط مستقیم با اجرای پروژه گودبرداری ندارد. توضیح اینکه زمین‌های شهرک غرب در گذشته به صورت غیراصولی با تراشیدن تپه‌ها و پرکردن دره‌ها آماده‌سازی شده‌اند و متأسفانه خاکریزی دره‌ها بدون انجام هیچ‌گونه تراکمی در خاک صورت پذیرفته است. وجود ترکهای قدیمی از چندین سال پیش از آغاز عملیات گودبرداری پروژه نیز گواه این موضوع است. بعلاوه ساختمان‌های شمالی گود بر روی خاک دستی بنا شده‌اند و اکثر شکاف‌ها نیز بر دیوارهای حیاط ساختمان‌ها که بدون پی ساخته شده‌اند دیده می‌شود. 

3) در هر گودبرداری، حتی با عمق کم، حرکت خاک امری طبیعی است اما نباید از کنترل خارج شود. برای جلوگیری از هرگونه حرکت نامتعارف خاک، رانش احتمالی و سایر حوادث در این طرح از فن‌آوری نوین "مهارگذاری" (Anchoring)  برای استحکام دیواره گود استفاده شده است. بطوریکه هم‌زمان با انجام مراحل گودبرداری مراحل پایدارسازی و ایمن سازی علمی دیواره گود با نصب کابل‌های فولادی پیش‌تنیده و تزریق سیمان سنگین در دیواره‌های گود تمامی ضرائب اطمينان پايداری مورد نظر آئين نامه‌ها، بطور کامل محاسبه و به‌دقت رعايت شده است.  که در این راستا طبق طراحی های به بعمل آمده 4000 مترمکعب بتون و تعداد2500 انکر مجموعا به طول بیش از 50 کیلومتر با صرف هزینه های چند میلیارد تومانی جهت تحکیم دیواره گود بکار رفته است.علاوه بر این، کنترل روزانه مراحل انجام کار و نمونه برداری‌های مختلف برای سنجش میزان مقاومت مصالح و خاک کمک شایانی است تا میزان حرکت خاک از کنترل کارشناسان مربوطه خارج نشود.

4)پروژه مذکور دارای مجوز خاک‌برداری تا عمق40 متری از کمیسیون محترم ماده پنج که متشکل از نمایندگان گرامی دولت جمهوری اسلامی و شهرداری تهران است، بوده و ادعای مجوز 15 متری بدون اعتبار است.

 5)رعایت کرامت انسانی و آرامش ساکنان و همسایگان اصلی‌ترین هدف شرکت ستسا در نحوه کار و ساخت بنا است. اساسا این شرکت با دیدی انسان محور به ساخت بناهای ماندگار اقدام نموده و برای تحقق این اهداف هزینه‌ها و سختی‌های مضاعفی را بر خود همواره تحمیل کرده است. که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بازرسی مداوم از زمین‌ها و ساختمان‌های اطراف به منظور حصول اطمینان از امنیت آنها. (کمااینکه علایم و شماره‌های دیده شده در تصاویر خبرگزاری محترم نیز توسط کارشناسان شرکت ستسا به همین منظور درج شده است.) با این حال، تمام خطرات ناشی از مهندسی گودبرداری این پروژه بصورت داوطلبانه تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

 ایجاد دیوار سبز (متشکل از گل‌های زیبای طبیعی و برخلاف دیوارهای آهنی مشکی – نارنجی رایج) در اطراف پروژه به منظور افزایش آرامش بصری رهگذران در مدت ساخت پروژه         

این شرکت در پروژه‌های خود بالاتر از استانداردهای رایج در کشور، استانداردهای ساخت بناهای سبز و سازگار با محیط زیست را در دستور کار دارد و پروژه ایران زمین بزرگترین پروژه سبز شرکت و نخستین ساختمان سبز پایتخت خواهد بود که به بهره برداری می‌رسد. لذا اشاره به احتمال «فاجعه زیست محیطی» توسط منبع خبر را تلاشی مغرضانه برای جو سازی و یا عدم آشنایی ایشان به پروژه باید ارزیابی نمود. 

  6)      متاسفانه اظهارات فردی ناشناس و ناآگاه که با بزرگ‌نمایی‌های فراوان همراه بوده آنهم در خصوص مسائلی که ریشه قانونی یا مهندسی دارند، مبنای تهیه گزارش آن خبرگزاری محترم بوده است که انتظار می‌رود خبرگزاری دلسوز مهر، منابع خبری موثقی را برای این قبیل گزارشات برگزیند.

کد خبر 2053540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha