به گزارش خبرنگار مهر، سال 2009 و همزمان با برگزاری بیستمین دوره رقابتهای بسکتبال قهرمانی باشگاههای آسیا در اندونزی که مهرام نماینده ایران در آن رقابتها بود، طرح برگزاری مسابقات باشگاههای جهان از سوی فدراسیون جهانی بسکتبال به صورت جدی مطرح شد اما نوپا بودن این ایده، اجرای آن را برای یک سال به تاخیر انداخت.
قهرمانان آفریقا، آمریکا، آسیا، اروپا، اقیانوسیه، یک تیم از NBA همراه با دو تیم به انتخاب فیبا، هشت تیمی هستند که طبق طرح اعلام شده از سوی فیبا برگزار کننده مسابقات بسکتبال باشگاههای جهان خواهند بود. قرار بود این تیمها یک سال بعد از لغو برگزاری مسابقات بسکتبال باشگاههای جهان در سال 2009 نخستین دوره این رقابتهای را به میزبانی مشترک دوشهر "چنگدو" و "نانجینگ" چین برگزار کنند اما چنین نشد. بعد از آن هم قطریها متقاضی میزبانی شدند اما تا به امسال برگزاری این مسابقات استارت نخورده است.
مبلغ خرید امتیاز میزبانی مسابقات بسکتبال باشگاههای آسیا خیلی بالا در نظر گرفته شده است. کشور متقاضی برگزاری این مسابقات باید علاوه بر هزینههای میزبانی شامل بلیط، اسکان و تغذیه شرکت کنندگان، مبلغ 5 میلیون دلار هم بابت خرید امتیاز میزبانی به حساب فیبا واریز کند. مبلغی که بالا بودن آن کشورهای متقاضی را دچار تردید کرده است. با این حال مدیران فیبا تاکنون نسبت به کاهش هزینه خرید امتیاز میزبانی این مسابقات هیچ تجدید نظری نداشتهاند. به همین دلیل طرح آغاز مسابقات باشگاه های جهان همچنان بدون زمان و مکان است و بنابراین مسابقات امسال باشگاههای آسیا و قهرمانی دیگر قارهها مانند سالهای پیش جنبه انتخابی جهان نخواهد داشت.
نصرت الله جعفریان، ناظر ایرانی فیبا در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تائید این مطلب اظهارداشت: از طریق "لوگو میر کتلبا" که مسئول مسابقات فیبا است پیگیر این قضیه بودم اما ظاهرا فیبا برای رقابتهای باشگاههای جهان در تقویم سالیانه خود هیچ جایی لحاظ نکرده است.
ناظر ایرانی فیبا تاکید کرد: طی صحبتی که با مسئول مسابقات فیبا داشتم، وی تاکید کرد که با وضعیت فعلی برگزاری مسابقات باشگاههای جهان تا سال 2020 امکان پذیر نیست. مگر اینکه کشوری پرداخت مبلغ تعیین شده را بپذیرد.
جعفریان با اشاره به مبلغ بالایی تعیین شده برای خرید امتیاز میزبانی مسابقات باشگاههای جهان اظهارداشت: رقابتهای باشگاههای جهان یک رویداد معتبر است اما زمان آن آنقدر زیاد نیست که پرداخت چنین مبلغی برای آن ارزش داشته باشد و بتوان از کنار میزبانی بخشی از آن را جبران کرد. در حالیکه مثلا در مورد پیکارهای قهرمانی جهان که به مدت نسبتا طولانی پیگیری میشود، کشور میزبان میتواند از طریق تبلیغات بخشی از هزینههای خود را برگرداند اما در مورد رقابتهای باشگاههای جهان که نخستین دوره آن هم است، چنین امری میسر نیست.
نظر شما