به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید بنزین ایران به بیش از 66 میلیون لیتر در روز رسیده است که باید این ظرفیت تا پایان سالجاری با بهره برداری از چهار طرح جدید از مرز 70 میلیون لیتر در روز عبور می کند.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید بنزین به عنوان یک محصول نفتی پرطرفدار در داخل کشور، ارتقای عدد اکتان، درجه آرام سوزی، حذف ترکیبات حلقوی همچون آروماتیک ها و کاهش گوگرد یکی از برنامه های کلان صنعت نفت در سالجاری است.
بر این اساس باید کیفیت بیش از 70 درصد بنزین تولیدی پالایشگاهها به استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا افزایش یابد که در این صورت در سالجاری باید دستکم روزانه 35 تا 50 میلیون لیتر بنزین تولیدی با استاندارد یورو 4 و 5 در جایگاههای سوخت عرضه شود.
علیرضا ضیغمی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت توزیع بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا و افزایش عدد اکتان این بنزین به بیش از 90، گفت: در حال تولید و توزیع 25 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا در جایگاههای کلانشهرهای کشور آغاز شده است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی در برخی از کلانشهرها همچون تهران، کرج، اهواز، اراک بنزین با استاندارد یورو توزیع می شود، تصریح کرد: با بهره برداری از چهار طرح جدید بنزین سازی شامل طرح توسعه و بنزین سازی پالایشگاه اصفهان، لاوان، بندرعباس و تبریز هم در مابقی کلانشهرهای کشور همچون تبریز، شیراز، بندرعباس، مشهد و اصفهان هم توزیه این بنزین مرغوب آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با یادآوری اینکه در ادامه سالجاری دست کم ظرفیت تولید بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 حدود 10 میلیون لیتر دیگر افزایش می یابد، اظهار داشت: یکی از دلایل تاخیر در توزیع بنزین اروپا، شستشو و پاکسازی مخازن ذخیره سازی و خطوط لوله انتقال فرآورده نفتی در استان های سراسر کشور است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه پاكسازی مخازن نگهداری بنزین و شبكههای انتقال از باقیمانده بنزین معمولی به زمان نیاز دارد، تبیین کرد: همزمان با افزایش تولید این فرآورده نفتی مرغوب در پالایشگاه ها، پاکسازی و شستشو شبکه انتقال و مخازن هم آغاز شده است.
جزئیات راه اندازی 4 طرح جدید بنزینی
به گزارش مهر، سال گذشته چندین مگا پروژه پالایشگاهی کشور همچون مجتمع بنزینی RFCC و طرح توسعه پالایشگاه شازند، مرحله دوم فاز سوم پالایشگاه آبادان، طرح بهینه سازی، بهبود کیفیت و توسعه پالایشگاه نفت تهران در مدار بهره برداری قرار گرفت.
بر این اساس در ادامه سالجاری طرح های بنزین سازی پالایشگاه اصفهان، تبریز، بندرعباس و طرح نهایی توسعه پالایشگاه لاوان در مدار بهره بردایر قرار خواهند گرفت که افزایش 10 میلیون لیتری تولید بنزین مهمترین ویژگی کمی این 4 طرح پالایشی است.
تولید بنزین با اکتان 95، توقف واردات مواد اکتان افزا و جداسازی ترکیبات حلقوی از ترکیب بنزین همچون "بنزن" هم از دیگر مزیتهای اقتصادی در سه طرح بنزین سازی پالایشگاه های اصفهان، تبریز و بندرعباس است.
برگزاری جشن بنزین در هفته اول تابستان
علیرضا ضیغمی در ادامه در خصوص زمان بندی راه اندازی و افتتاح این 4 طرح جدید پالایشگاهی، توضیح داد: هم اکنون مراحل ساختمان و نصب در سه طرح بنزین سازی پالایشگاه نفت اصفهان، تبریز و لاوان به پایان رسیده است.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه در شرایط فعلی مراحل راه اندازی و پیش راه اندازی این سه طرح پالایشگاهی در غیاب شرکت های خارجی در حال انجام است، تبیین کرد: بر این اساس پیش بینی می شود تا هفته اول تیر ماه طرحهای بنزین سازی و ارتقای كیفیت سه پالایشگاه اصفهان، لاوان و تبریز با ظرفیت نهایی روزانه 6 میلیون لیتر در مدار بهره بردایر قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچنین ظرفیت طرح بنزین سازی پالایشگاه بندرعباس را حدود 3.5 میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: این طرح هم در نیمه دم سالجاری وارد مدار بهره برداری خواهد شد.
به گزارش مهر، با راه اندازی سه طرح بنزین سازی و توسعه پالایشگاههای تبریز، اصفهان و لاوان، ظرفیت تولید بنزین ایران از مرز 70 میلیون لیتر در روز عبور می کند و با احتساب مصرف 65 تا 66 میلیون لیتری مصرف بنزین داخلی برای نخستین بار ایران به ظرفیت مازاد برای صادرات بنزین دست می یابد.
با وجود افزایش تحریمهای نفتی، با بهرهبرداری از سه طرح جدید بنزینسازی در هفته اول تابستان و افزایش ظرفیت تولید بنزین ایران به بیش از 70 میلیون لیتر در روز، پیش بینی میشود جشن تولید مرغوبترین بنزین خاورمیانه برگزار خواهد شد.
کد خبر 2061684
نظر شما