۲۳ تیر ۱۳۸۴، ۱۷:۵۲

در مقاله اي تحت عنوان "روابط ايران و آمريكا در زمان احمدي نژاد" نوشت ؛

الحيات: پيروزي احمدي نژاد نشانگر نياز ايران به مردي قدرتمند براي مقابله با فشارهاي آمريكا بود

الحيات: پيروزي احمدي نژاد نشانگر نياز ايران به مردي قدرتمند براي مقابله با فشارهاي آمريكا بود

روزنامه الحيات در مقاله اي تاكيد كرد: ايران امروز به رغم فشارها و محاصره اقتصادي از سوي آمريكا وغرب به پيشرفتهاي قابل توجهي در زمينه هاي اقتصادي وعلمي و سياسي دست يافته است و آمريكا نمي تواند و نبايد قدرت ايران را دستكم بگيرد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، روزنامه الحيات در مقاله اي به قلم "عمر كوش " نوشت : شكي نيست كه پيروزي محمود احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري اخير در ايران براي آمريكا غير منتظره و غافلگيركننده بود .

اين مقاله كه عنوان آن " روابط ايران و آمريكا در دوران رياست جمهوري احمدي نژاد" است، انتخابات اخير ايران را تاكيدي بر قرار گرفتن مردم اين كشور در كنار نظام ودولت خود دانسته است.

به نوشته الحيات، انتخابات اخير اگر چه اعتراض قشرهاي متوسط و فقير جامعه را به اوضاع اقتصادي فعلي ايران نشان داد، اما  از يك سو پيروزي احمدي نژاد نياز ايران را به يك مرد قدرتمند كه از اختيارات زياد براي مقابله با چالش هاي خارجي بويژه فشارهاي آمريكا برخوردار باشد و بتواند با پرونده هاي حساس مانند پرونده هسته اي و اوضاع عراق و در نهايت نقش منطقه اي ايران و وضع منطقه تعامل كند، نشان داد.

برداشت ها وتحليل هاي مختلفي مي تواند درباره روندي كه ممكن است روابط ايران و آمريكا پس از پيروزي احمد نژاد با آن روبرو شود مطرح شود ، برداشتهايي كه در سايه تفسير و نگاه آمريكا به نقش هايي كه نظام ايران در سايه تحولات شتابنده منطقه عربي مي تواند ايفا كند .

لذا سوالي كه از مدت ها در مراكز تحقيقاتي در آمريكا و اروپا مطرح مي شد، بار ديگر مطرح شده است و آن اينكه گرايش و رويكرد ايران با آمريكا و كشورهاي عربي همسايه چگونه خواهد بود.

از يك سو نومحافظه كاران دولت آمريكا به تحقق طرح خاورميانه بزرگ بر اساس منافع آمريكا و اسرائيل با حرص و ولع چشم دوخته اند و ايران از نگاه آنها در قلب شبكه مخالف آمريكا قرار دارد كه مقاومت عراق(مخالفان ) و سوريه و حزب لبنان در آن قرار دارند ، اين نومحافظه كاران اعتقاد دارند براي از هم پاشيدگي رشته هاي اين شبكه ناگزير بايد يكي از دو نظام ايران يا سوريه سرنگون شود.

در ادامه مقاله الحيات آمده است : اما از آن سو تندروها در ايران معتقدند روشن بودن شرايط آنها حل مشكلات با آمريكا را تضمين مي كند زيرا آنها معتقدند دستاورد داخلي بويژه قشرهاي مردمي تنگدست با حفظ برگ برنده هاي منطقه اي بويژه در عراق و سوريه ولبنان براي دور كردن خطرات از نظام كافي است و مي تواند آمريكايي ها را به ورود در مذاكره مناسب تر با ايران وادار كند، اين گروه ها به سياست تسليم در مقابل فشارهاي آمريكا به عنوان بزرگ ترين خطر نگاه مي كنند يعني آنها ايستادگي و مقابله از طريق قدرت داخلي و قدرت روابط با كشورهاي همسايه را به تسليم در مقابل آمريكا ترجيح مي دهند.

و اين موضعگيري برعكس گرايشي است كه اصلاح طلبان در دوران محمد خاتمي در پيش گرفته بودند و پيشنهاد امتناع از رويارويي مستقيم با آمريكا يعني عدم ورود در مناقشه با اسرائيل را مطرح مي كردند.

شرايط منطقه در سايه اشغال عراق از سوي آمريكا واقعا بحراني است ، فشارهاي آمريكا و اروپا بر ايران درزمينه پرونده هسته اي اين كشور نيز درحال فشار روز افزون است .

سياست ايران در عراق پس از اشغال اين كشور از سوي آمريكا با درك اين عمليات كه واشنگتن براي اداره اوضاع اين كشور وضع كرده بود، همراه شد و احتمال تغيير سياست ايران در قبال عراق با آمدن احمدي نژاد وجود ندارد.

الحيات در ادامه مقاله خود به قلم نويسنده سوري نوشت : رئيس جمهور جديد ايران تاكيد كرده است در مقابل فشارهاي آمريكا كه يكي از اهداف انقلاب اسلامي ايران بوده است ،ايستادگي خواهد كرد و در راه تكميل برنامه هسته اي ايران پيش خواهد رفت لذا دولت آمريكا با متهم كردن احمدي نژاد به دست داشتن در گروگان گيري در سفارت آمريكا تلاش مي كند بر وي فشار وارد كند تا موضع وجايگاه وي را تضعيف كند و او را در موضع دفاع از خويش قراردهد .

اگر كشورهاي اروپايي سياست هايي را كه منجر به همكاري و فضاي باز سياسي و اقتصادي با ايران شود ادامه دهند  منجر به حمايت وتحكيم جريان ميانه رو در ايران خواهد شد و سياست ايران را به سوي اعتدال وتفاهم بيشتر به جاي رويارويي و برخورد خواهد كشاند.

در پايان مقاله الحيات تاكيد شده است كه نبايد قدرت ايران را در منطقه خاورميانه دستكم گرفت .

" ايران امروز به رغم آنكه از برخي مشكلات اقتصادي و اجتماعي رنج مي برد در عين حال قدرتي است كه نمي توان آن رادستكم گرفت ، ايران توانسته است توانمندي هاي نظامي خود را پس از سالهاي طولاني از جنگ با رژيم صدام توسعه بخشد و پيشرفت هايي در بخش هاي صنعتي وتوليدي ايجاد كند و توانمندي هاي علمي خود را نيز توسعه دهد تا جائي كه در شمار كشورهايي قرار گرفته است كه درمرحله استفاده از برنامه هسته اي وارد شده اند.

تمام اين پيشرفت ها وتحولات در سايه سياست محاصره و محدوديت آمريكا و اروپا بر ضد اين كشور حاصل شده است كه ايران از طريق راه حل هاي و جايگزين هاي داخلي و خارجي همچون روابط منحصر به فرد با چين ونيز روسيه توانست بر اين مشكلات فائق آيد و گام هايي در اجراي برنامه هاي اصلاحات سياسي واقتصادي بردارد و اين به معناي فضاي باز بيشتري براي نيروهاي پويا و بانشاط درملت ايران است زيرا مقابله با چالش ها و خطرات خارجي تنها با اصلاحات بيشتر و فضاي باز داخلي ممكن خواهد بود و اين درس و عبرتي است كه رژيم هاي مستبد و مسلط بر ما(رژيم هاي عرب منطقه ) نمي فهمند ونمي خواهند بفهمند".

کد خبر 206445

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha