۱۰ خرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۰۵

7 کاندیدا در واکنش به پاسخ عارف به سوال دوم مناظره؛ / 4

حداد: عارف مسئله اقتصادی را سیاسی کرد/ غرضی: دست در جیب فقرا نکنید‍، هر کار سیاسی خواستید بکنید

حداد: عارف مسئله اقتصادی را سیاسی کرد/ غرضی: دست در جیب فقرا نکنید‍، هر کار سیاسی خواستید بکنید

بعد از اظهارات محمدرضا عارف درباره وضعیت اقتصادی و تعامل دولت با سایر قوا و نهادهای نظارتی هفت نامزد دیگر مواضع خود را در رابطه با آن بیان کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، هفت کاندیدای دیگر انتخابات در زمان مشخص شده برایشان به اظهارات عارف در دومین پرسش اقتصادی واکنش نشان دادند.

حداد: عارف مسئله اقتصادی را سیاسی کرد

حداد عادل در این رابطه اظهار داشت: آقای عارف مسئله را بیش از حد سیاسی کرده است، یعنی گناه مشکلات کشور را به دوش اصولگرایان انداخته اند. چون در 8 سال گذشته کشور توسط آنها اداره شده است. در روابط بین قوا مشکلاتی به وجود آمده است.موافقیم که نباید کشور از نیروهای کارشناس خالی شود ولی اگر فرضا چنین اتفاقی در دولت اصولگرایان بوده در دولت اصلاح طلبان هم اتفاق افتاده است.

وی افزود: مگر در دوره اصلاح طلبان با اصول گرایان چه کرده اند؟ این اشکال به همه دولت ها وارد است که وقتی به ریاست جمهوری می رسند کشور را از نیروهای خبره خالی می کنند. اگر موفق شوم رئیس جمهور شوم سعی می کنم مسئله گرایش های سیاسی را از انتخاب نیروهای خدمتگزار جدا کنم.

روحانی:جناح واحد یعنی نیمی از فعالان را کنار بزنیم

روحانی نیز گفت: مهمترین مسئله در این زمینه این است که از نگاه فرد محوری فاصله بگیریم، از متخصصان استفاده کنیم و نگذاریم صاحب نظران منزوی شوند. از فعالان بخش خصوصی و کارآفرینان استفاده کنیم. سازمان مدیریت و برنامه ریزی احیاء شود و دولت به صورت فراجناحی اداره شود.

وی ادامه داد : جناح واحد یعنی نیمی از فعالان را کنار بزنیم که ضرر بزرگی را متحمل کشور می کنیم. فکر می کنم در کنار اینها باید آزادی بیان داشته باشیم. نقد آزاد باشد، اگر آزادی بیان نباشد نظام تصمیم گیری تصحیح نمی شود و این نقد به عنوان نعمتی است و اشکالات باید رفع شود.

ولایتی: در کابینه هر وزیری باید در حوزه خودش اختیار رئیس جمهور را داشته باشد

در ادامه ولایتی تاکید کرد: نکته ای که آقای عارف گفت: بخشی از مطلب است که به یک متمم نیاز دارد. باید از نیروهای متخصص با صلاحیت مختلف استفاده کنیم که دولت از نیروهای کارشناس محروم نماند. ولیکن باید یک وجه مشترک داشته باشند که عملکرد و تجربه آنها نشان داده باشد. از زمان مونتسکیو تفکیک قوا بوده و به اهمیت آن قوه مقننه، مجریه و قضائیه تشکیل شده است و در همه جای دنیا قوه مجریه باید قانونگرا و خاضع باشد.

وی تصریح کرد: اگر کابینه تشکیل می دهیم باید مرکب از وزرای باتجربه باشد و هر وزیری در حوزه خودش اختیار رئیس جمهور را داشته باشد. دولت تیم فوتبال نیست.

رضایی: آقای عارف اختیارات ریاست جمهوری را کافی می داند؟

رضایی نیز بیان داشت: خوشبختانه من جزو هیچکدام از طرفین دعواها نبودم. بنابراین قضاوت صحیح تری دارم. نه در دولت خاتمی بودم که اصولگرایان را بیرون کنم و نه در دولت احمدی نژاد که اصلاح طلبان را بیرون کنم. اینها را قبول ندارم، معیار من برای کابینه کارآمدی و قبول داشتن نظام است. البته آقای عارف به این سوال پاسخ نداد که اختیارات ریاست جمهوری را کافی می داند؟ آیا در رفتار دولت خود شما نقصی نمی بینید. آیا می توانید با این مجلس اصولگرا هماهنگ باشید؟ نمی توان وقت ملت را با این بحث ها گرفت. کاش کارشناسان اقتصادی بودند که به یک نتیجه صحیح می رسیدیم.

جلیلی: 40 شورا داریم در مسائل اقتصادی داریم که باید با یک آهنگ عمل کنند

جلیلی هم خاطر نشان کرد: من سه نکته را می گویم، اول اینکه وقتی می توانیم تصمیم صحیح داشته باشیم که مبتنی بر گفتمان نظام و انقلاب باشد. در زمان آقای عارف مبانی نظری برنامه توسعه کاملا مخالف با مبانی اصیل انقلاب بود. چرا فقط جریانات سیاسی را می بینید؟ ما 70 میلیون جمعیت داریم، سه عنصر اساسی را باید شرکت دهیم. اول خود مردم هستند، باید از مردم سوال کرد و از کارشناسانی که تعلق سیاسی ندارند. نکته دیگر بحث خود هماهنگی در دولت است. الان نزدیک 40 شورا داریم که در مساله اقتصادی تصمیم گیری میکنند اینها باید با یک آهنگ عمل کنند. بین قوا اگر قانون مبنا قرار بگیرد مشکلی پیش نمیاید.

قالیباف: وقتی بناست اقتصاد را حل کنیم چکار به مسائل سیاست داریم؟

قالیباف در پاسخ به این اظهارات گفت: در همین جلسه نشان داد که آغاز بحثمان اقتصادی بود اما در سوال دوم همه دنبال بحث سیاسی رفتند. مهمترین دغدغه من همین است. وقتی بناست اقتصاد را حل کنیم چکار به سیاست زدگی داریم؟ مردم به اینها کاری ندارند، مردم می گویند مشکل ما را حل کنید. نباید دغدغه مردم را فراموش کنیم. شورای شهر اول را اختلاف سیاسی منحل کرد.  در شورایی که 8 سال خدمتشان بودم هم اصولگرایان هستند هم اصلاح طلبان اما مشکل مردم دارد حل می شود. ما باید بر اساس یک سند برنامه پیش برویم. نباید سلیقه ای عمل کرد. ریشه اینها در سیاست زدگی است.

غرضی: دست در جیب فقرا نکنید‍، هر کار سیاسی خواستید بکنید

غرضی گفت: من متولد 1320 هستم. نسل من سه کار انجام داد، انقلاب کرده، جنگیده و سازندگی کرده است. 98.2 آرای ملت را جمع کرده. فروکاستن جمهوری اسلامی به احزاب و گروه ها ظلم به انقلاب است. این دولت ها 1200 میلیارد درآمد داشتند و الان 600 یا 700 میلیارد تومان بدهکاری دارند. حاکمیت ایجاب می کند که مردم را در مدار انقلاب نگهداریم. مردم تحمل کردند. هنوز هم میخواهیم کشور را به گروه های سیاسی تقسیم کنیم؟ این خلاف شان انقلاب و امام و رهبری است. کشور یک واحد مشترک است. متحد شوید، دست در جیب فقرا نکنید و بعد هر کار سیاسی خواستید بکنید.

کد خبر 2067017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha