به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام پناهیان عصر دیروز در برنامه ایی که از سوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حسینیه قهرودی ها برگزار شد، گفت: انقلابی بودن فرهنگ انقلابی داشتن یا انقلابی زیستن است که متاسفانه بعد از سالها از آغاز پیروزیهای انقلاب هنوز به یک بسته معرفتی جامع عمیق و دقیق درباره انقلاب جاری نرسیده ایم.
وی با بیان اینکه انقلابی بودن ابعاد مختلفی دارد و یک گفتمان است و مقاومت، عدالت، نشاط و آرامش رشد نهضت نرم افزاری دفاع مقدس و عالمان دینی که در حوزه علمیه بر مبنای اسلام وضع می کنند هر یک از بخشهای این انقلابی بودن است افزود: انقلابی شدن را نمی شود در یک گوشه محصور کرد اما هرکس هر چقدر توانسته به این موضوع ضربه زده است، این گفتمان باید احیا شده و از نظر دانش ما باید نسبت به اطلاعات دقیقی که آن را از نظر عقلی پشتیبانی می کند به تصمیم درستی برسیم.
پناهیان با طرح این سوال که حوزه های علمیه در تدوین این گفتمان چقدر گام برداشتند، خاطر نشان کرد: یکی از مفاهیم در انقلاب مساله جهاد است چقدر به این مساله پرداختیم، در صحبتهای کاندیداها فقری که نسبت به فرهنگ انقلاب وجود دارد را می توان حس کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: آیا فرهنگ انقلاب توانسته به اصلاح سبک زندگی ما بپردازد، چقدر با استفاده از فرهنگ انقلابی سرگرمی ها، نشاط و لحظه های تفریح خودمان را غنا بخشیده ایم، آیا سینما ما با فرهنگ انقلاب ارتقا پیدا کرده است؛ مزیت نسبی ما انقلاب اسلامی است آیا توانسته ایم فیلمی در عرصه دفاع مقدس به جهان عرضه کنیم، متاسفانه اداره و برنامه ریزی جدی برای آنکه محصولات فرهنگی ما با فرهنگ انقلابی غنا بخشیده شود مسدود است.
پناهیان با بیان اینکه چقدر توانسته ایم در عرصه اقتصاد نگاه انقلابی داشته باشیم، گفت: اقتصاد مقاومتی که رهبری بر آن تاکید کرده اند چیزی است که به آن نیاز داریم، نامزدهایی که پیشنهادهایی را در عرصه رسانه می آورند براساس کدام دانش می خواهند بگویند که این پیشنهادها، پیشنهاد خوبی است؛ در عرصه اقتصاد همچون عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی بدون گفتمان انقلاب نمی توانیم زندگی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: بسیاری از کسانی که امروز تازه انقلاب را قبول ندارند از روز اول در نهادهای انقلابی بوده اند که ریزش کرده اند چون فهم دقیقی از گفتمان انقلاب نداشتند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه یکی از فرصت هایی که می تواند گفتمان انقلاب را احیا کند انتخابات است، افزود: اگر این گفتمان به خوبی تدوین و ترویج شود بسیاری از کسانی که با انقلابی بودن قهر هستند با آن آشتی خواهند کرد در این مساله بخشی به ضعف ما مبلغین و بخشی به مسوولان نیمه انقلابی بر می گردد.
پناهیان با بیان اینکه رای آوردن یا نیاوردن در برابر تفکر انقلابی چندان اهمیت ندارد، ادامه داد: نمی شود بدون بکار گرفتن گفتمان انقلابی گری تحولی در اقتصاد، معیشت و فرهنگ در مردم پدید آورد.
وی عنوان کرد: اشتباه فاحشی بود که برخی بعد از 34 سال از انقلاب اسلامی گفتند که ما باید به ترویج مفهوم انسانیت در دنیا بپردازیم، قبل از ما بسیاری به ترویج اومانیستی پرداختند ولی راه به جایی نبردند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اینکه عدالت را خارج از منظومه گفتمان انقلابی گری مطرح کنیم آیا کشور را نجات خواهد داد اینکه رسیدگی به محرومان یکی از پایگاههای گفتمانی ما باشد ولی خارج از گفتمان انقلاب به آن بپردازیم آیا راه به جای می برد.
وی خاطر نشان کرد: مردم دنبال آرامش و زندگی خوش هستند که بتوانند بچه های خود را در آن فضا تربیت کرده و حداقل معشیت برای خود فراهم کند این مساله با روحیه انقلابی گری انجام شدنی است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گفتمان انقلابی هنوز در جامعه غریب است و در این انتخابات تحت الشاع مسائل اقتصادی قرار می گیرد، ادامه داد: مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم جز با تکفرات انقلابی حل نخواهد شد کسانی باید در عرصه سیاسی قدرت را به دست گیرند که از رویه گفتمان انقلاب به این مساله نگاه کرده و آنرا حل کنند.
پناهیان با اشاره به اینکه لازمه تفکرانقلابی این است که با انصاف و صبر شروع به ترویج تفکر انقلابی کنیم افزود: اگر این گفتمان در انتخابات پیروز شود مسوولیت سنگینی بر دوش عالمان قرار خواهد گرفت و اگر پیروز نشد ما راه بسیار طولانی در پیش خواهیم داشت.
پناهیان در پایان یادآور شد: سرمایه گفتمان انقلابی شهدا، امام و رهبری هستند که به هیچ وجه تمام شدنی نیست، قبل از این سرمایه های عظیم قرآن از انقلابی گری حمایت می کند.
نظر شما