به گزارش خبرنگار مهر، امام خمینی هـدف و آرمانها و هـر آنچه را که مـی بایــست ابـلاغ کنـد، گفته بـود و در عمـل نیز تـمام هستی اش را بـرای تحقق هـمان هـدفها بـکار گرفت.
اینک در آستـانه نیمه خـرداد سـال ۱۳۶۸ خـود را آماده ملاقات با عزیزی می کرد که تمام عمرش را برای جلب رضای او صرف کرده بـود و قامتش جز در بـرابـر او ، در مـقابل هیچ قدرتی خـم نشده ، و چشـمانش جز برای او گریه نکرده بـود. سروده های عارفانه اش همه حاکی از درد فـراق و بیان عطـش لحظه وصال محبوب بـود. و اینک ایـن لحظه شکـوهمنـد بـرای او ، و جانــکاه و تحمل ناپذیر بـرای پیروانـش، فـرا مـی رسید.
او خـود در وصیتنامه اش نـوشـته است:«با دلی آرام و قلبـی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خـواهران و برادران مرخص و به سـوی جایگاه ابــدی سفر می کنـم و به دعای خیر شما احتیاج مبرم دارم و از خدای رحمن و رحیـم می خـواهـم که عذرم را در کوتاهی خدمت و قصـور و تقصیر بپذیـرد و از مـلت امـیدوارم که عذرم را در کـوتاهی ها و قصـور و تقصیـرها بـپذیـرنـد و بـا قــدرت و تصمیـم و اراده بــه پیش بروند.»
جای بسی شگفتی است که ایشان در یکـی از غزلیاتـشان هم چنـد سال قبل از رحلت شان سروده بودند:
انتظار فرج از نیمه خرداد کشم سالها می گذرد حادثه ها می آید
ساعت ۲۰ و ۲۲ دقیقه بعداز ظهر روز شنبه سیزدهـم خـرداد ماه سـال ۱۳۶۸ ، قــلبـی از کار ایستـاد که میلیـونها قلــب را بـه نور خدا و معنـویت احـیا کرده بـود.
بــه وسیله دوربین مخفـی ای که تـوسط دوستان امــام در بیمارستان نصب شده بـود روزهای بیماری و جریان عمل و لحظه لقای حق ضبط شده است. وقتی که گوشه هایـی از حالات معنوی و آرامـش امام در ایـن ایـام از تلویزیون پخـش شـد غوغایی در دلها بر افکند که وصف آن جــز با بودن در آن فضا ممکـن نیست. لبها دائمـا به ذکـر خـدا در حـرکت بود.
در آخرین شب زندگی و در حالی که چند عمل جراحی سخت و طولانی درسن ۸۷ سالگی تحمل کرده بود و در حالیکه چندیـن سرم به دستهای مبارکـش وصل بـود نافله شب می خـواند و قـرآن تلاوت مـی کرد.
در ساعات آخر ، طمأنینه و آرامشی ملکـوتـی داشـت و مـرتب شـهادت بـه وحـدانیت خـدا و رسالت پیـامبـر اکرم (ص) را زمـزمه مـی کـرد و بـا چنیـن حــالتی بـود که روحـش به ملکـوت اعلی پرواز کرد. وقتی که خبر رحلت امــام منتشر شـد ، گـویـی زلزله ای عظیـم رخ داده است ، بغضها تـرکیـد و سرتاسر ایران و همـه کانـونهایـی کـه در جـهان بـا نام و پیام امام خمینـی آشـنا بـودنـد یــکپارچه گـریستند و بـر سر و سینه زدنـد. هیچ قلـم و بیـانـی قـادر نیست ابعاد حـادثه را و امواج احساسات غیر قابل کنترل مردم را در آن روزها تـوصیف کند.
مـردم ایـران و مسلمانان انقلابی، حق داشتـند این چنیـن ضجه کـنند و صحنه هایی پدید آورند که در تاریخ نمونه ای بـدیـن حجم و عظـمت برای آن سراغ نداریـم. آنان کسـی را از دست داده بـودند کـه عـزت پـایمال شـده شان را بـاز گـردانده بود ، دست شاهان ستمگر ودستهای غارتگران آمریکایی و غربـی را از سرزمینشان کـوتاه کرده بود ، اسلام را احــیا کـرده بــود ، مسلمـیـن را عــزت بـخـشـیـده بـــود ، جمهـوری اسلامـی را بـر پـا کـرده بـود ، رو در روی همـه قـدرتهای جهـنمـی و شیـطانـی دنـیا ایستاده بـود و ده سال در بـرابـر صـدها تـوطئه برانـدازی و طـرح کـودتا و آشـوب و فتنه داخلـی و خارجـی مقاومت کرده بود و ۸ سـال دفـاعی را فـرمانـدهـی کرده بـود که در جبهه مقابلـش دشمنـی قـرار داشت که آشکارا از سـوی هر دو قـدرت بزرگ شرق و غرب حمایت همه جانبه مـی شـد. مردم ،رهبر محبـوب و مرجع دینـی خـود و منادی اسلام راستیـن را از دست داده بـودند.
شایـد کسانـی که قـادر به درک و هضـم ایـن مفاهیـم نیستنـد ، اگـر حالات مردم را در فیـلمهای مـراسـم تودیع و تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر امام خمینـی مشاهده کنـنـد و پیکرهایی که یکـی پـس از دیـگری از شـدت تـاثـر بیهوش شـده ، بر روی دسـتها در امـواج جمعـیت به سـوی درمانگاهها روانه می شـدند را در فیلمها و عکسها ببیننـد، در تفسیر ایـن واقعیتها درمانده شوند.امـا آنـانکه عشـق را مـی شنـاسنـد و تجـربـه کـرده انـد، مشکلـی نـخواهند داشت. حقیقـتا مردم ایران عاشق امام خمینی بـودند و چـه شعار زیبا و گـویایی در سالگرد رحلتـش انتخاب کرده بـودند که عشق به خمینـی عشق به همه خوبیهاست
روز چهاردهم خرداد ۱۳۶۸ ، مجلس خبرگان رهبری تشکیل شد و پـس از قرائت وصیتنامه امـام خمینی تـوسـط حضرت آیـه الله خامنه ای که دو ساعت و نیـم طـول کشید ، بحث و تبـادل نظر برای تعییـن جانشینـی امام خمینـی و رهبر انقلاب اسلامـی آغاز شد و پـس از چندیـن ساعت سـرانجام حضرت آیـه الله خامنه ای( رئیـس جمهور وقت )که خود از شـاگـردان امـام خمینـی ـ سلام الله علیه ـ و از چهره های درخشـان انقلاب اسلامـی و از یـاوران قیـام ۱۵ خـرداد بـود و در تـمـام دوران نهضت امـام درهمـه فـراز و نشیبها در جـمع دیگـر یــاوران انـقلاب جـانبـازی کرده بود ، به اتفاق آرا برای ایـن رسالـت خطیر بـرگـزیده شد. سالها بـود که غـربیـها و عوامل تحت حمایتشان در داخل کشـور که از شکست دادن امـام راحل مایـوس شـده بـودند وعده زمان مرگ امـام را می دادند.
هیچ اثری از تشریـفات بـی روح مـرسـوم در مراسـم رسمی نبـود. همه چیز، بسیجی و مردمی وعاشقانه بـود. پیـکر پاک و سبز پوش امـام بـر بـالای بـلنـدی و در حلـقه میلیـونها نفـر از جمعیت مـاتـم زده چـون نگینی می درخشید. هر کس به زبان خویـش با امامـش زمـزمه می کرد و اشک مـی ریخت. سـرتاسـر اتـوبان و راههای منتهی به مصلـی مملـو از جمعیت سیاهپوش بود.
پـرچمهای عزا بـر در و دیوار شهر آویخته و آوای قرآن از تمام مساجد و مراکـز و ادارات و مـنازل به گـوش مـی رسیـد. شـب کـه فـرا رسیـد هزاران شمع بیاد مشعلـی که امـام افـروخـته است، در بـیابـان مصلـی و تپه هـای اطـراف آن روشـن شـد. خـانـواده هـای داغدار گرداگرد شمعـها نشسته و چشمانشان بر بلندای نـورانـی دوخته شـده بود.
فریاد یا حسیـن بسیجیان که احساس یتیمی مـی کـردنـد و بــر سـر و سینه مـی زدنـد فـضا را عـاشـورایـی کرده بـود. بـاور اینـکـه دیـگر صدای دلنشیـن امام خمینـی را در حسینیه جماران نخـواهند شنید ، طاقتـها را بـرده بـود. مـردم شـب را در کـنار پیـکـر امـام بـه صبـح رسانیدند. در نخستین ساعت بامداد شانزدهم خــرداد ، میلیونها تـن به امامت آیه الله العظمـی گلپایگانی(ره) با چشمانی اشکبار برپیکر امام نماز گزاردند.
انبـوهی جمعیت و شکوه حماسه حضـور مـردم در روز ورود امام خمـینی به کشـور در ۱۲ بهمـن ۱۳۵۷ و تـکـرار گسـتـرده تـر ایـن حماسـه در مـراسـم تشییع پیکر امام ، از شگفـتیهای تـاریخ اسـت.
البرز میزبان بیش از ۵۵ هزار زائر بود
استان البرز نیز بار دیگر در آستانه بیست و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی حال و هوای دیگری به خود گرفته و شهر با بیرق های سیاه به سوگ سالگرد ارتحال امام (ره) نشسته است.
میزبانی و اسکان زائران ۴ استان کشور باز هم توفیقی شده تا اقشار مختلف در حرکت های خود جوش مردمی هر آنچه در توان شان است برای هر چه با شکوه تر برگزار شدن مراسم سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب در تبق اخلاص بگذارند و بار دیگر با آرمانهای نظام و انقلاب تجدید پیمان داشته باشند.
روز گذشته بود که استاندار البرز به همراه جمعی دیگر از مسئولان کاروان دوچرخه سواران را در حرکت به سوی حرم مطهر آن حضرت با سلام و صلوات بدرقه کرد. از صبح امروز سه شنبه نیز زائرانی که یک شب در این شهر اسکان یافته بودند با اقامه نماز صبح راهی حرم مطهر امام راحل (ره) شدند.
کاوه حداد پور رییس ستاد ارتحال امام خمینی (ره) در استان البرز تعداد زائران اسکان یافته در این استان را بیش از ۵۵ هزار نفر برشمرد و گفت: استان البرز در بیست و چهارمین سالگرد ارتحال امام (ره) از استانهای آذربایجان غربی، شرقی، زنجان، همدان و گیلان میزبان بیش از ۵۵ هزار زائر بوده است.
اندیشه های امام (ره) تبیین می شود
کاوه حداد پور همچنین بر ضرورت فرهنگسازی و ترویج اندیشه های امام راحل (ه) در میان نسل جوان تأکید کرد و گفت: امسال به دور از هر گونه الزامی به صورت خودجوش شاهد حرکت های مردمی خواهیم بود.
وی افزود: ایام الله ۱۴خرداد سالگرد رحلت حضرت امام(ره) و قیام خونین ۱۵خرداد بهترین زمان و فرصت برای تبیین و ترویج اندیشه های امام (ره) و انتقال آرمان های آن به دنیا و آزادی خواهان جهان است.
حداد پور برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(ره) و اعزام کاروانهای متعدد به حرم مطهر را تجدید پیمانی دوباره با آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی دانست.
محمد رضا البرزی دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اقدامات انجام شده برای پذیرایی، اسکان و تامین امنیت کاروانهای عاشقان امام و زائران حرم مطهر نیز گفت: سازمانهای امدادی مانند آتشنشانی، هلال احمر، فوریتهای پزشکی و نهادهای امنیتی و انتظامی مانند ناجا و راهنمایی و رانندگی استان البرز از صبح روز یازدهم خرداد در محورهای مواصلاتی و جادههای برون شهری استان مستقر شدهاند.
وی افزود: تعداد ۴۷ دستگاه آمبولانس با کلیه تجهیزات پزشکی و امدادی در آزاد راه تهران – کرج، کرج – قزوین و جاده چالوس نیز مستقر شده اند.
تدارک بیش از ۶۰۰ اتوبوس از استان البرز
البرزی در ادامه از تدرک بیش از ۶۰۰ دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران از استان به سمت حرم خبر داد و گفت: براساس برنامهریزی ها امسال زائران حرم مطهر از استان البرز در قالب یک کاروان در صبح روز چهاردهم خرداد به سمت مرقد مطهر امام خمینی (ره) حرکت خواهد کرد.
وی ارائه خدمات درمانی و کلینیکی زائران نیز در تمام محلهای استقرار و اسکان، حضور کارشناسان امداد و نجات، بهداشت و درمان استان البرز به منظور درمان سرپایی زائران را از دیگر برنامههای تدارک دیده شده در روزهای ۱۴ و ۱۵ خرداد ذکر کرد.
البرزی عرضه یخ بهداشتی و بستهبندی شده به زائران مرقد مطهر را از دیگر برنامههای پیش بینی شده در این ایام ذکر کرد و ادامه داد: تهیه یخهای بهداشتی کل مراسم ستاد ارتحال امام ره به صورت کشوری بر عهده استان البرز میباشد؛ در این راستا تیمهای کارشناسی به منظور بررسی موارد بهداشتی و غیره... نظارت بر توزیع یخ را عهده دار هستند.
وی یادآور شد: تقارن بزرگداشت ستاد ارتحال حضرت امام راحل (ره) و انتخابات پیش رو مقطع حساسی را فرا رویمان قرار داده و باید با تمام قوا به عنوان خادمان نظام خدمت رسانی داشته باشیم.
اصغر ابراهیمی دبیر قرارگاه شهید فهمیده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از فراهم سازی کلیه اقدامات جهت تسهیل در امور زائران خبر داد و بر ضرورت بیمه زائران تأکید کرد و گفت: کلیه زائران باید از سوی استانها در شعاع هفت کیلومتری حرم به بعد بیمه شوند.
وی افزود: استان البرز به جهت نزدیکترین استان به سمت حرم ، در صحن آقا مصطفی اسکان مییابند.
اسکان زائران البرزی در پارکینگ شماره ۳
ابراهیمی درباره مکان استقرار زائران نیز عنوان کرد: با هماهنگی کاروانها، زائران در پارکینگ شماره سه و ضلع شمال شرقی حرم اسکان میگزینند.
وی با اشاره به فعالیتهای این ستاد افزود: هماهنگیهای لازم با سازمان اتوبوسرانی به عمل آمده و از کلیه زائران برای حضور در مراسم سالگرد بنیانگذار انقلاب ثبت نام به عمل خواهد آمد ضمن آن که فرآیند اسکان زائران نیز به مدت یک شب در استان دیده شده است.
طی امروز و فردا ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه ۳۰ هزار زائر البرزی نیز در قالب کاروان هایی عازم حرم مطهر پیرجماران می شوند.
همه چیز مهیای برگزاری مراسم باشکوه بیست و چهارمین بزرگداشت ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی است، ساکنان ایران کوچک در کنار مردم دیگر استانهای کشور بار دیگر در آستانه ۱۴ خرداد رحلت عروج ملکوتی خورشید انقلاب و قیام خونین ۵۰ ساله ۱۵ خرداد باز هم با حضورشان تجدید پیمانی دوباره با آرمانهای نظام و انقلاب خواهند داشت.
سپیده غفاری
نظر شما