به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری صدای افغان، رئیس کمیته امداد امام خمینی در افغانستان گفت: جمعیتی بیش از 170 هزار نفر از ایتام، بی سرپرستان، معلولان و از کار افتادگان در چهار ولایت افغانستان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
با گسترش فعالیت های برون مرزی کمیته امداد امام خمینی، همزمان با پیروزی جهاد مقدس مردم افغانستان علیه ارتش سرخ و سقوط دولت دست نشانده کمونیست ها، بنا به ضرورتهايي كه وجود داشت كميته امداد امام خميني(ره) از نيمه دوم سال ۱۳۷۱ نسبت با استقرار ۲ شاخه اصلي و فرعي در شهر كابل اقدام کرد و به ياري محرومان و نيازمندان به ویژه ایتام افغانستان شتافت.
با گذشت بیش از بیست سال از فعالیت کمیته امداد در افغانستان، رضا سلم آبادی، رئیس نمایندگی کمیته امداد امام خمینی(ره) در افغانستان با اشاره به آغاز دور دوم فعالیت این نهاد در سال ۱۳۸۱ به خبرگزاری آوا، گفت: با روی کار آمدن دولت موقت کرزای، کمیته امداد امام خمینی مجدداً در کابل، هرات، مزارشریف و شهر زرنج (مرکز ولایت نیمروز) که شهر مرزی با ایران است، فعال شد.
سلم آبادی می گوید: چهار نمایندگی اصلی کمیته امداد در شهرهای کابل، مزارشریف، هرات و زرنج فعال هستند و مراکز فرهنگی و درمانی دیگر نیز تحت نظر دفاتر اصلی فعالیت و به نیازمندان کمک می کنند.
رئیس نمایندگی کمیته امداد امام خمینی(ره) در افغانستان، خانواده های تحت پوشش این نهاد را هفت هزار خانوار در چهار ولایت اعلام کرد و افزود: جمعیتی بیش از صد و هفتاد هزار نفر از ایتام، بی سرپرستان، معلولان و از کار افتادگان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
وی گفت: خانواده های دو نفر به بالا در اولویت قرار دارند و بر اساس تحقیقات، خانواده های واجد شرایط( بچه ی کارگر نداشته باشند و بی سرپرست باشند)، با دریافت یک کوپن (دفترچه مدد جویی) تحت حمایت کمیته امام خمینی قرار می گیرند.
سلم آبادی از توزیع سالانه ده هزار سبد دانش آموزی شامل لوازم تحریریه، پرداخت ماهیانه یک هزار افغانی به دانشجویان دولتی و متقبل شدن سی درصد از هزینه تحصیل دانشجویان موسسات خصوصی و پرداخت یک هزار افغانی نیز بابت هزینه رفت و آمد به آنان، به عنوان فعالیت های فرهنگی کمیته امداد در افغانستان نام برد.
وی در مورد ارائه خدمات به زوج های جوان گفت: در مقوله ازدواج، خانواده های تحت پوشش با ارائه سند، ۲۲۰ دلار بابت کمک هزینه خرید جهیزیه دریافت می کنند.
سلم آبادی گفت: به منظور ايجاد اشتغال و خودكفايي در زمينههای زراعت و كسب حدود ۳۰ یا ۴۰ هزار افغانی به عنوان قرضه به مدد جویان داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: طی دو سال اخیر، این بنیاد ۱۵۰ کودک یتیم را به افرادی که وضعیت مالی خوبی دارند، معرفی کرده است. ارائه خدمات درمانی به خانوادههای مورد حمايت دفاتر هرات، مزارشريف و زرنج از ديگر فعالتيهاي خدمات درماني كميته امداد است.
رئیس نمایندگی کمیته امداد امام خمینی در افغانستان با اشاره به این فرموده امام راحل که "من یک تار موی کوه نشین ها را به کاخ نشین ها ترجیح میدهم؛ زیرا اگر انقلاب و حرکتی صورت بگیرد، توسط مردم عادی جامعه صورت میگیرد" گفت: هدف از تاسیس این موسسه چه در جمهوری اسلامی ایران و چه در سایر کشورها از نیت و خلوص امام خمینی(ره) سرچشمه گرفته است.
سلم آبادی با ابراز رضایت از همکاری دولت افغانستان با کمیته امداد اظهار داشت: در هر شرایطی این نهاد خیریه به فعالیت خود همانند سال 1371 در اوج ناامنی ها ادامه می دهد.
وی بیان داشت: بعضی از موسسات خارجی با فعالیتهای مغرضانه خود بر سر راه وحدت مسلمین مانع ایجاد می کنند.
طالبان به دفتر صلیب سرخ در غزنی حمله کردند
مقام های امنیتی ولایت غزنی می گویند که طالبان به دفتر صلیب سرخ در اطراف حوزه چهارم امنیتی این ولایت حمله کرده اند.
طالبان حدود ساعت 10 امروز سه شنبه به سمت دفتر صلیب سرخ در مرکز شهر غزنی که در منطقه ای موسم به "خواجه علی" قرار دارد ابتدا یک راکت شلیک کردند و در پی آن چند عضو طالبان به سوی نیروهای امنیتی حوزه چهارم امنیتی که در نزدیکی دفتر صلیب سرخ قرار دارد، تیر اندازی کردند.
گفته می شود این حمله، تلفات جانی در پی نداشته اما اصابت راکت، خسارات مالی اندکی به بار آورده است. اکنون درگیری پایان یافته و عملیات جستجو به منظور یافتن حمله کنندگان از سوی پلیس به جریان افتاده است.
طی دو هفته اخیر، دفاتر صلیب سرخ در کابل، جلال آباد و اینک در غزنی، مورد حمله مسلحانه و بمب گذاری های انتحاری طالبان قرار گرفته و به دنبال این رویدادها براساس برخی گزارش ها، صلیب سرخ نیز اعلام کرده است که فعالیت های خود در افغانستان را متوقف می کند.
تاکنون مشخص نیست که هدف از حمله به دفاتر صلیب سرخ چیست و این موضوع هم روشن نیست که آیا میان حملات کابل، جلال آباد و غزنی ارتباط سازمان دهی شده ای وجود دارد یاخیر.
مراسم گرامیداشت سالروز ارتحال امام خمینی(ره) در کابل
محمد اکبری نماینده مردم بامیان در پارلمان افغانستان در سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) در کابل گفت: امام خمینی(ره) در بحبوحه استبداد داخلی و استعمار خارجی و اوج خود کامگی رژیم ستمشاهی به عنوان ادامه دهنده راه انبیاء وائمه دین، نهضت خود را آغاز و مسلمانان را که در جهل و تاریکی فرو رفته بودند، نجات داد.
به گفته وی، امام خمینی این فریاد را در برابر مسلمانان جهان سر داد که اگر می خواهید عزت داشته و سروری جهان را به عهده داشته باشید به دین و ارزش های دینی عمل کنید.
حجت الاسلام و المسلمین رضوانی بامیانی یکی از سخنرانان این محفل نیز اظهار داشت: امام خمینی شخصیت فرا مرزی داشت که حتی از اندیشه ناب او، بزرگان و دانشمندان غیر اسلامی متاثر می شدند.
رضوانی عوامل اثر گذاری شخصیت امام را سه چیز عنوان کرد و گفت: اعتقاد راسخ به مبادی دین، اخلاق حسنه و برخورد انسانی، اراده قوی و نیرومند از شاخص هایی بود که امام را از سایر رهبران متمایز می ساخت.
فیاض ارزگانی یکی دیگر از سخنرانان این محفل گفت: گرامیداشت شخصیت ها، گاهی جنبه عاطفی دارد و بر اثر محبت و دوستی و گاهی بر اساس یک اندیشه و تفکر تجلیل می شود بر این اساس باید گفت اگر گرامیداشت ها بر اساس اندیشه صورت گیرد نفعش بیشتر به کسانی می رسد که در اینگونه محفل ها شرکت می کنند.
به گفته فیاض، تجلیل و گرامیداشت از امام خمینی(ره) بر اساس اندیشه و تفکر است که مسلمانان از اندیشه و تفکر این مرد بزرگ برای سعادت خود و جامعه خود استفاده کند.
مولوی حسام رئیس شورای اخوت اسلامی افغانستان نیز طی سخنانی گفت: یکی از چالش هایی که امام خمینی با آن روبرو بود ناموزون بودن سیاست داخلی وخارجی بود.
به گفته حسام سیاست داخلی اسلام بر اساس برادری، توحید و یکتا پرستی شکل گرفته است و معنی سیاست خارجی در اسلام هم جغرافیا نیست بلکه به گفته قرآن "اشدا علی الکفار رحما بینهم" یعنی الفت ومهربانی را بین خود حفظ کرده و با کفار با وحدت رفتار نمایید، است.
دکتر قیوم سجادی نماینده مردم غزنی در شورای ملی افغانستان نیز گفت: امام خمینی(ره) و اندیشمندان قبل از وی همچون سید جمال الدین، عبده، رشید رضا، شهید صدر، علامه شریف الدین عاملی، سید قطب وسایر بزرگان شایسته تجلیل هستند.
نظر شما