به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر" دكتر سيد محمد صحفي معاون امور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در حاشيه ديدار رييس جمهوري از موسسه مطبوعاتي ايران و در جمع اصحاب مطبوعات و اساتيد دانشگاه سخن مي گفت اظهار داشت: سند توسعه مطبوعات كشور كه به دنبال مطالعات گسترده و رايزني با اساتيد فن و روزنامه نگاران حرفه اي تدوين شده بعنوان چشم انداز توسعه مطبوعات، شاخص هاي توسعه و چالش هاي موجود در عرصه مطبوعات و در راستاي چشم انداز 20 ساله مي باشد.
وي با اشاره به اهميت و نقش مطبوعات در توسعه همه جانبه و همچنين فراهم آوردن زمينه هاي مناسب در گسترش فرهنگ نقد و تضارب آرا در حيات اجتماعي و نهادينه كردن گفتمان سياسي مبتني بر مدارا و تحمل نظر مخالف را از نتايج مهم تصويب اين سند ارزيابي كرد.
دبير هيات نظارت بر مطبوعات در ادامه گفت: متاسفانه حركت توسعه اي مطبوعات با آسيب هاي جدي و ناپيوستگي تاريخي روبروست بطوريكه طراوت و نشاط فعاليتهاي مطبوعاتي در حد مطلوبي نيست و شمارگان مطبوعات بويژه روزنامه ها هنوز با معيارهاي جهاني يونيسكو در خصوص نسبت جمعيت و شمارگان روزنامه ها فاصله زيادي دارد.
صحفي با اظهار اميدواري نسبت به آينده مطبوعات شرايط فعلي را دوران گذار و شكل گيري مطبوعات حرفه اي خواند كه به رغم مشكلات و كاستي ها بطور نسبي رو به پيشرفت دارد.
گفتني است اين سند با ترسيم چشم انداز موقعيت مطبوعات در كشور، شاخص هاي توسعه، چالش هاي موجود و جايگاه معاونت امور مطبوعاتي را تبيين نموده و با ارائه طرحها و برنامه هاي اجرايي بدنبال توسعه كمي و كيفي مطبوعات و قراردادن مطبوعات در راستاي اهداف انقلاب اسلامي مي باشد.
تدوين نظام حقوقي جامع رسانه ها ، تشكيل شوراي عالي رسانه ها، گردش آزاد و انتشار اطلاعات، استقلال اقتصادي نشريات، كاهش تصدي گري دولت، توسعه انتشار نشريات الكترونيك و ساماندهي نظام توزيع از محورهاي اجرايي عمده اين سند مهم مطبوعات دوران اصلاحات مي باشد.
نظر شما