۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۵۸

گزارش مهر/

کارتن به دست ها بر کرسی گردشگری همدان تکیه زده اند/ مسئولان همچنان در خواب!

کارتن به دست ها بر کرسی گردشگری همدان تکیه زده اند/ مسئولان همچنان در خواب!

همدان - خبرگزاری مهر: در حالی که از مدت ها پیش ساماندهی مراکز اقامتی همدان و سوئیتهای غیرمجاز این شهر مورد تاکید بوده و بارها در جلسات، حل این معضل مطرح شده اما این روزها و به خصوص در ایام تعطیلات خرداد ماه نه تنها خبری از ساماندهی این مراکز نبود بلکه بر شمار اجاره دهندگان نیز افزوده شده بود.

به گزارش خبرنگار مهر، متاسفانه در چندسال اخیر، همدان در ایام تعطیلات شاهد صحنه هایی از نابسامانی جذب گردشگر و مسافر است به طوری که افزایش روزافزون مراکز اقامتی غیرمجاز و سوئیت های اقامتی غیرقانونی جهش چشمگیری به خود گرفته و کارتن به دستها هدایتگر مسافران شده و آنها را به سوئیت های غیرمجاز هدایت می کنند.

ابتدای خرداد ماه امسال بود که معاون عمراني استاندار همدان اماكن و خانه هاي استيجاري و سوئیت های اسکان گردشگران را موضوع جلسه قرار داد و از پلمب مکانهایی که مجوز فعالیت ندارند، خبر داد.

خسرو سامري در كارگروه تخصصي ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان به اهميت برخورد با اماكن و خانه هاي استيجاري بدون مجوز که گردشگران را اسکان می دهند، اشاره كرد و گفت: ارگان ها و سازمان هاي ذي ربط در اين حوزه مانند نيرو انتظامي، صنعت و معدن و شهرداري و ميراث فرهنگي باید اقدامات لازم را انجام داده و نسبت به پلمب اين اماكن اقدام كنند.

وي با بيان اينكه پيك گردشگري استان همدان در فصل تابستان است، اظهار داشت: با توجه به شرايط اقليمي استان همدان و بهسازي جاده هاي استان مانند آزادراه همدان - ساوه و  بهبود جاده هاي جنوبي كشور، افزايش گردشگران در همدان دور از انتظار نیست.

ميراث فرهنگي به تنهايي توانايي مقابله با اين اماكن را ندارد

در همین جلسه بود که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در مورد ساماندهي اماكن اقامتي غيرمجاز در استان همدان گفت: ميراث فرهنگي به تنهايي توانايي مقابله با اين اماكن را نداشته و نيازمند است كه ساير دستگاه هاي ذيربط در اين حوزه همكاري كنند.

علیرضا ایزدی در ادامه افزود: در ایام مسافر پذیری همدان براي جلوگيري از نصب چادر در برخي از مناطق گردشگري استان مانند باباطاهر و بوعلي با شهرداري هماهنگي لازم انجام مي شود.

همین گفته ها کافی است تا مشخص شود که به واقع چقدر از مصوبات جلسات گردشگری همدان به نتیجه می رسد؟!

کافی بود تنها در چند روز اخیر سری به میدان باباطاهر همدان زده شود تا مشخص شود که واقعا ساماندهی سوئیت های غیرمجاز در دستور کار قرار دارد یا خیر؟

خبرنگار مهر که بارها این موضوع را سوژه گزارش خود کرده است در فرصتی دو ساعته به گفتگو با مسافران و گردشگران نشست تا شاید بخشی از خواسته های آنان به گوش مسئولان برسد.

در اطراف میدان باباطاهر همدان شمار افراد کارتن به دست به بیش از 20 جوان و نوجوان و پیرمرد که کارتنی با نوشته "سوئیت- منزل- خانه" به همراه داشتند می رسید که این موضوع نه تنها موجب ناراحتی مسافران بود بلکه جلوه ای نامناسب را به شهر همدان داده بود.

هیچ کدام از ورودی‌های شهر همدان از وجود کارتن به دست ها خالی نبود

این مشکل تا جایی پیش رفت که هیچ کدام از ورودی‌های شهر همدان از وجود افرادی که با تکه مقوایی در دست فریاد می زدند "سوئیت، منزل، خانه " خالی نبود و در حرکتی ابتکاری نیز تعدادی از این افراد به جای فریاد زدن کلید خانه را به مسافران ورودی به شهر همدان نشان می دادند.

پرواضح است که این خانه‌ها و اماکن خصوصی از گونه‌ اقامتگاه‌های غیر رسمی هستند که شاید یک مشکل کمبود جا را کم کنند اما هزاران مشکل می آفرینند.

در این‌گونه مراکز اقامتی غیررسمی افراد ساکن در مقاصد گردشگری که در نزدیکی جاذبه های گردشگری همدان خانه‌های شخصی دارند، منزل خود را در قبال دریافت مبلغی به‌عنوان وجه اجاره برای مدتی که توافق می‌شود به گردشگران واگذار می‌کنند.

آنچه مسلم است اینکه نظارت دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول در زمینه گردشگری روی منازل شخصی، وجود ندارد و به تبع آن قوانین موجود و همچنین ارزیابی‌های لازم برای ارائه مناسب خدمات اقامتی به گردشگران قابل تسری به این منازل نیست.

بسترسازی گسترش فساد در مراکز اقامتی غیرمجاز دور از انتظار نیست

بر همین اساس افزایش آسیب‌های اجتماعی، ناامنی، بسترسازی گسترش فساد و بسیاری از پیامدهای دیگر در این مراکز اقامتی دور از انتظار نیست.

در بررسی گفته های مسئولان در این زمینه نکاتی حائز اهمیت است که ذکر آنها بی فایده نخواهد بود.

رئیس جامعه هتلداران استان همدان در خصوص وضعیت هتلهای همدان گفت: در استان همدان 11 هتل درجه یک تا هتل چهار ستاره با ظرفیت یک هزار تختخواب به نام‌های یاس، مرمر، بوعلی، آزادی، باباطاهر و هتل آپارتمان خاتم در سطح شهر همدان، هتل نهاوند در شهرستان نهاوند، هتل سینا در شهر لالجین، هتل ملت در شهرستان فامنین و همچنین مهمانسرای گردشگری علیصدر در مجتمع غار علیصدر آماده پذیرایی از مسافران در تمام فصول سال هستند.

همدان نیازمند ایجاد ظرفیتهای جدید در ساخت هتل است

شهرام شیروانی اضافه کرد: با توجه به موقعیت بسیار ایده‌آل استان همدان در غرب کشور و افزایش روزافزون مسافران در سطح استان نیازمند ایجاد ظرفیت جدید و همچنین تقویت کیفیت ظرفیت موجود در بحث هتل هستیم که امیدواریم مسئولان دست‌اندرکار در این زمینه دست یاری بخش خصوصی را به خوبی بفشارند تا بتوانیم پذیرایی در خور نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین داشته باشیم.

اجاره سوئیت‌های یک یا چندشبه امنيت گردشگري را به خطر انداخته است

یک کارشناس امور اجتماعی نیز اظهار داشت: اجاره سوئیت‌های یک یا چندشبه توسط افراد تابلو به دست در حاشیه خیابان‌های همدان برای جذب مسافر، در صورت نبود نظارت مي‌تواند مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی را به همراه داشته باشد که متأسفانه در سال‌های اخیر اين مهم امنيت گردشگري را به خطر انداخته است.

رسول تقی پور با تاکید بر اینکه امنیت سوئیت‌های اجاره‌ای شهر و خانه‌های شخصی تامین نیست، گفت: براساس یک گزارش، قیمت یک شب اقامت در سوئیتی در منطقه نه چندان مناسب همدان، تا شبی 90 هزار تومان نیز می‌رسد.

وی ادامه داد: هر چند به گفته دلالان، سوئیت‌ها برای اقامت گردشگر مکان‌هایی مناسب بوده و امکاناتی همچون تلویزیون، مبلمان، کولر و اتاق خواب را داراست اما در اين سوئيت‌ها خبري از امكانات لوكس نيست.

واضح است که اغلب كساني كه اقدام به اجاره دادن سوئيت‌هاي شخصي مي‌كنند هیچ مجوزی برای این کار دریافت نکرده‌اند و کار آنها به نوعی غیر قانونی است و استفاده از خانه‌های شخصی افراد ناشناس ممکن است مشکلاتی برای مسافران به وجود آورد.

با این تفاسیر شاید بی‌ربط نباشد اگر گفته شود جذابیت‌هایی که می‌تواند یک گردشگر یا مسافر را در همدان ماندگار کند بسیار محدود است، چرا که تنوع در امکانات و واحدهای گردشگری این شهر محدود است، بنابراین زمانی می‌توان انتظار توقف مسافران در همدان را داشت که حداقل بستر مناسب آن نیز فراهم باشد.

بهر حال، صنعت گردشگری در همه جای دنیا یک فرصت اقتصادی و فرهنگی محسوب می شود و بسیار حیف است که این صنعت در همدان، از فرصت به یک تهدید و یا حتی به یک آسیب مبدل شود!!

از قدیم گفته اند که "جلوی ضرر را هر وقت که بگیری، فایده است!" و یا "ماهی را هر وقت که از آب بگیری، تازه است!" و هنوز هم برای ساماندهی این وضعیت دیر نشده و تعطیلات تابستانی در پیش است و مدیران می توانند برای جبران مافات تلاش مضاعف کرده تا جلوی آسیب ها گرفته شود.

__________________

گزارش: پروین قادری دانشمند

عکس: ایمان حامی خواه

کد خبر 2071761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha