حجت الاسلام سعید بهمنی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک سالروز میلاد اباعبدالله الحسین(ع) عنوان کرد: اگر بخواهیم سيره اباعبدالله الحسين(ع) را در يک جمله بيان کنم، بايد بگویم که «اخلاق آن حضرت قرآن بود» به این معنی که همه آنچه که آن امام معصوم انجام میداد ترجمان و تجسم قرآن کريم بوده است.
وی با اشاره به ویژگی های اخلاقی آن حضرت گفت: ما شيعيان اخلاق و رفتار همه امامان معصوم(ع) را تجلی قرآن کريم میدانيم با اين وصف، هر يک از پيشوايان معصوم موقعيتی مختص به خود داشتهاند که سبب شده تجليات هر يک نسبت به حوادث زمان و مکان و موقعيتی که در آن قرار داشتهاند با ديگری فرق داشته باشد.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: فرق داشتن و ويژگی هر يک از حجتهای الهی، فرق در ريشه و اصول نيست بلکه نقشآفرينی ولی خدا متناسب با موقعيت و حوادثی بوده که با آن مواجه میشدند.
بهمنی ادامه داد: اين امر سبب گرديده در هر يک از حجج الهی ويژگیهايی بيش از ديگر ويژگیها تجلی يابد در حالی که سرچشمهی تجليات همه آنها يکسان است چرا که همگی آنها نور واحدند، خصلتی که میتوان آن را ويژگی سيدالشهداء ناميد، آزادگی است.
وی تاکید کرد: امام حسین (ع) به لحاظ اقتضای زمان و مکان و موقعيت و حوادثی که در زمان امامت آن حضرت روی داد، وضعيت به گونهای پيش رفت که از ميان خصال پيشوای معصوم تجلی آزادگی ضرورت پيدا کرد و تحقق يافت.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اندیشه سیاسی آن حضرت اظهار داشت: هر امام معصوم ديگری در موقعيت سيدالشهداء عليه السلام قرار میگرفت همان انديشه و عملی را ابراز میکرد که وجود مقدس اباعبدالله (ع) ابراز کرد که برای مثال، برابر تعاليم قرآن و پيامبر اکرم (ص) انديشه سياسی همه امامان بر اين اصل استوار است که با وجود امام معصوم هيچ کس حق تصدی حکومت را ندارد.
بهمنی تصریح کرد: در زمان امام حسین(ع) موجوديت اسلام در وضعيتی از خطر قرار گرفت که قيام آن حضرت و آن نقش آفرینی شگفت و پر از اسرار در ظلم ناپذیری و مقاومت و جهاد و شهادت را رقم زد.
وی با بیان حرکت سیاسی اباعبدالله(ع) گفت: نوع قيام و آن واقعه هولناک قتل حجت خدا و قتل عام فرزندان رسول خدا (ص) را میتوان از ويژگیهای حرکت سياسی آن حضرت به شمار آورد که به رغم شهادت همه امامان هيچ یک در اين سطح نبودند.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تاکید بر حماسه سیاسی زمان افزود: نظام جمهوری اسلامی ايران به رهبری بنده صالح خدا امام خمينی (ره) و نهضت يکپارچه حوزههای علميه و مردم عاشق اهل بيت به ويژه سيدالشهدا (ع) در پرتو تعاليم قرآن و عترت بر اساس اهداف الهی انبيای عظام و امامان معصوم شکل گرفته است.
بهمنی ادامه داد: هر امری که سبب استحکام و تداوم نظام میشود در جهت اهداف آن است به ويژه که نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران همه نظامهای موجود جهان را در انديشه و عمل به چالش کشيده و آنها را دچار بحران ساخته است.
وی تاکید کرد: غرب به اندازهای دست و پای خود را گم کرده است که حتی از فلسفهی ادعايی خود هم دست برداشته و به قدری مستأصل شده که هيچ ابايی ندارد بر خلاف شعارهايی که گوش عالم را کر کرده است دست به جنايت بزند.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: خيزش و بيداری اسلامی يکی از شکوفههای شجرهی طيبه انقلاب اسلامی به رهبری مرجعيت شيعه است که امام راحل همه نهضت را برخاسته از فرهنگ و نهضت سيدالشهدا(ع) میدانست.
بهمنی در خصوص حکومت جاری اظهار داشت: امروزه سکاندار انقلاب و نظام برآمده از آن عالمی مجاهد از سلاله پيامبر و اميرالمؤمنين و امام حسين(ع) است که راه امامان را به خوبی میشناسد و امت را در مسير نورانی آن راهبری میکند و بیترديد انتخابات يکی از حوادث بزرگ در چرخه مديريت کشور بر اساس مردمسالاری دينی است که شرکت يکايک مردم در آن سبب رشد و شکوفايی هرچه بيشتر نظام می شود.
وی افزود: نظامی که هدف آن پيشبرد اهداف امامان معصوم بوده و مردم انقلابی نظام مبتنی بر آن را با الهام از آزادگی و مجاهدت پيشوای معصوم خود برپا کردند.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به الگو بودن امام حسین(ع) عنوان کرد: اباعبدالله الحسين الگوی آزادگی و جهاد ملت ايران و به ويژه جوانان وجود مقدس بوده است و درسآموزی از اين الگو سبب شکلگيری نهضت در 15 خرداد شد و همين الگو سبب پيروزی خون بر شمشير در 22 بهمن سال 57 و سربلندی در هشت سال دفاع مقدس را رقم زد.
بهمنی افزود: همین الگو محور مقاومت در منطقه را پديد آورد و سبب دفع و رفع فتنههای دشمن در طول انقلاب شده است که در ميان مردم به ويژه جوانان زنده و جاری است و به رغم مکر و حيلههای متراکم دشمن و برخی بیتقوايان داخلی در حال رشد و بالندگی است.
وی تاکید کرد: محبت به اباعبدالله (ع) در ايران حتی اختصاص به شيعيان ندارد و اهل سنت نیز به آن حضرت عشق میورزند و پيروان ديگر اديان به آن وجود مقدس ارادت دارند که به برکت منابر و مجالس حسينی شيدايی و دلدادگی به ثارالله پيوسته در حال رشد و بالندگی است.
مدیر گروه علوم قرآنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به شاخصه قیام عاشورا عنوان کرد: شاخصه قيام عاشورا و نيم روز حادثه دهم محرم سال 62 هجری قيام و فداکاری سيدالشهدا(ع) و آل رسول در مقابل ظلم و فساد فراکير حاکم جور است و به برکت نهضت امام خمينی(ره) و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری پشتيبانی مراجع عظام و حوزههای علميه اين شاخصه در مردم ایران نهادینه شده است.
نظر شما