به گزارش خبرنگار مهر جلسه دادگاه که صبح امروز به ریاست قاضی اسانلو در شعبه 55 مجتمع قضایی شهید بهشتی برگزار شد نماینده دولت ژاپن علی رغم ابلاغ قضایی به سفارت این کشور در تهران در جلسه محاکمه حاضر نشد.
در ابتدای جلسه دکتر مرتضی نجفی اسقاد وکیل کشتی گیر ایرانی در دفاع از شکایت خود گفت: دعوی ما همچنان مواردی است که در دادخواست تقدیمی به دادگاه به آن اشاره کردیم. ما به دنبال این هستیم که با عنایت به مقررات داخلی و پاره ای از قوانین بین المللی و با توجه به وقوع رفتار های غیر انسانی که نسبت به موکلم صورت گرفته است درخواست استیفای حقوق وی را دارم.
وی ادامه داد: موکلم 11 سال در زندان ژاپن به صورت غیر قانونی حبس شده بود و در این مدت تحت شکنجه های بسیاری قرار داشت. مشتاق بودم نماینده یا وکیل دولت ژاپن در این جلسه حاضر می شد تا توضیحات آن ها را نیز در این خصوص می شنیدیم. ابعاد قضیه به لحاظ حقوقی روشن است و امیدوارم سنت یا بدعتی ایجاد کنیم تا به موکلم و دیگر ایرانیانی که مورد ظلم قرار گرفته اند کمک شود.
قاضی اسانلود سپس از بهروز لطفی نسب قهرمان ایرانی که در زندان ژاپن حبس شده بود خواست شکایت خود را مطرح کند که کشتی گیر ایرانی اظهار داشت: در ابتدا مرا به اتهام همراه نداشتن گذرنامه دستگیر کردند که پس از آن اتهامم نگهداری مواد مخدر شد. من بر اساس حکم دادگاه به 9 سال زندان محکوم شده بودم که دولت ژاپن مرا دو سال بیشتر در زندان نگه داشت. بر اساس حکم باید سال 2004 آزاد می شدم اما زمان آزادی من سال 2006 بود.
وی با اشاره به شکنجه های صورت گرفته علیه او در زندان ژاپن گفت: طی دو سال اضافه ای که در زندان بودم مرا از بقیه زندانیان جدا کرده و به سلول شکنجه بردند. من برای این که مسئولان زندان علیه من مدرک سازی نکنند مجبور شدم اثر انگشت خود را در زندان از بین ببرم. 14 ماه نیز اعتصاب غذا کرده بودم که مسئولان زندان هر 72 ساعت یک بار با لوله به من غذا می دادند. در جریان یک سوء قصد دست و فک من شکست که مسئولان زندان پس از چهار ماه و با مکاتباتی که با سفارت ایران انجام داد مرا به بیمارستان منتقل کردند. در بیمارستانی در روی فک من عمل جراحی اشتباهی صورت گرفت که در نامه ای به وزیر دادگستری ژاپن این موضوع را اعلام کردم اما وزیر دادگستری ژاپن در پاسخ اعلام کرد: این اتفاق رخ نداده است. این در حالی است که موضوع شکایت من در روزنامه های ژاپن چاپ شد و 8 میلیون ین خسارت برای فک من تعیین کردند.
وی ادامه داد: وقتی به ایران آمدم درخواست پرونده پزشکی ام را کردم در نامه زندان به اتفاقات رخ داده اشاره شده بود اما بیمارستان ادعا کرده هیچ پرونده پزشکی برای من تهیه نشده است. روند رسیدگی به پرونده من 5/5 سال طول کشید تا حکم دادگاه صادر شد حتی به من یک وکیل دادند که هر چقدر ساختم او را تغییر دهم موافقت نکردند. در آن زمان فرد دیگری نیز در زندان بود که پس از 26 سال بی گناهی اش ثابت شد.
قهرمان کشتی ایران سپس به ماجرای آزادی خود اشاره کرد و گفت: یک روز مرا نزد یک ایرانی بردند که در زندان خودش را به دیوانگی زده بود او مدعی بود که به امپراطور ژاپن ماده مخدر شیشه می فروخته است. مرا به عنوان مترجم نزد او بردند. یک روز به یاد او افتادم و تصمیم گرفتم برای آزادی خودم را به دیوانگی بزنم. به همین خاطر در عرض سه ماه 33 نامه به وزیر دادگستری ژاپن نوشتم و در آن برای ایران سفارش خودرو ها مدل بالا می دادم. همچنین در یکی از خودروها از وزیر دادگستری خواستم دستور بدهد به دور ایران دیوار چین بسازند. این نامه ها باعث شده که آن ها فکر کنند من روانی هستم یک بار قصد کشتن من را داشتند که هنگام انتقالم در زندان فریاد زدم من یک ایرانی هستم که می خواهند مرا بکشند. چینی هایی که در زندان بودند به این موضوع اعتراض کردند و مسئولان زندان مرا دوباره به سلولم بازگردادند.
وی در آخرین دفاعیاتش گفت: در ژاپن در کارهای ساختمانی بودم و ماهیانه 50 تا 70 هزار دلار درآمد داشتم حتی قصد تاسیس یک شرکت داشتم که در این ایام دستگیرم کردند.
وکیل لطفی نسب نیز در آخرین صحبت های خود گفت: موکلم در زندان تحت شدیدترین شکنجه ها و رفتار های غیرانسانی قرار داشته و از او سلب آزادی شده است. تمام این صحبت ها مستند است و به زودی طی لایحه ای دفاعیات کامل خود را به دادگاه ارائه می دهم.
پس از طرح شکایت از سوی قهرمان کشتی ایران و وکیل مدافعش رئیس دادگاه ختم این جلسه را اعلام کرد تا پس از ارائه لایحه دفاعیه وکیل شاکی درباره پرونده تصمیم گیری کند.
نظر شما