به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا ديزج نژاد ظهر دوشنبه در آيين تجليل از كشاورزان نمونه استان در سالن اجتماعات جهاد كشاورزي افزود: پايانه صادراتي محصولات كشاورزي استان به عنوان پشتيبان اين بخش براي صادرات و بازاريابي محصولات كشاورزي بايد ايجاد شود.
وي ادامه داد: اگر بر اساس برنامه ريزي ها، ميزان بهره وري در بخش كشاورزي افزايش يابد در اين صورت ما نياز داريم تا از طريق پايانه صادراتي مازاد توليد در اين بخش را به كشورها و استان هاي ديگر صادر كنيم.
دیزج نژاد در بخش ديگري با اشاره به اينكه 15 درصد از توليد ملي به بخش كشاورزي اختصاص دارد عنوان کرد: 85 درصد از نيازهاي غذايي و همچنين 90 درصد از نيازهاي صنايع تبديلي كشور از اين بخش تامين مي شود و 30 درصد از سهم صادرات غير نفتي كشور نيز به توليدات كشاورزي اختصاص يافته است.
وی افزود: ايران در تنوع توليدات كشاورزي جايگاه ويژه اي دارد و از بين 66 محصول اصلي 25 نوع ان در كشور توليد مي شود كه رتبه سوم جهان را در اختياز داريم.
معاون برنامه ريزي استاندار آذربايجان غربي با تاكيد بر اينكه در كنار اقدامات ترويجي و تحصيلات دانشگاهي بايد از تجربه كشاورزان نيز در اين حوزه استفاده شود يادآور شد: در بخش كشاورزي با توجه به پتانسيل هاي استان ظرفيت هاي زيادي وجود دارد كه مي توان با برنامه ريزي و بهره گيري از نيروهاي متخصص آنها را در راستاي افزايش رفاه روستاييان، افزايش درامد آنها و رشد اقتصاد كشاورزي به كار گرفت.
وي خواستار پويايي و تحرك بيشتر تشكل هاي بخش كشاورزي شد و گفت: در صورت تحرك بيشتر اين طرفيت در استان وجود دارد كه بخشي از كارهيا دولتي به بخش خصوصي واگذار شود تا ميزان رفت و امد روستاييان به شهرها كاهش يافته و راندمان توليد و كيفيت محصولات كشاورزي افزايش يابد.
ديزج نژاد بر يكپارچه سازي اراضي كشاورزي و ايجاد شركت هاي سهامي زراعي و توسعه فرهنگ تعاون در روستاها تاكيد كرد و افزود: خرده مالكي توان اجرايي را از روستاييان مي گكيرد گه در صورت يكپارچه سازي اراضي مي توانيم شاهد افزايش بهره وري و كاهش هزينه هاي توليد باشيم.
وي ايجاد كشت و صنعت هاي بزرگ در برخي استان هاي كشور را نتيجه سودمند توجه به يكپارچه سازي اراضي و ايجاد شركت هاي بزرگ سهامي زراعي عنوان كرد.
معاون برنامه ريزي استاندار آذربايجان غربي همچنین توجه به فعاليت هاي سالم اقتصادي را مورد تاکید قرار داد و گفت: در اسلام به مسئله زكات توجه جدي شده به طوري كه در برخي ايات و روايات در كنار نماز گنجانده شده كه كشاورزي ما به عنوان يك فعاليت اقتصادي بايد اين مهم را مورد توجه قرار دهد.
اجرای طرح شجره طیبه در آذربایجان غربی
مسئول ستاد زکات آذربایجان غربی نیز در این آیین از اجرای طرح شجره طیبه برای دومین سال، طی سال جاری خبر داد و اظهارداشت: در قالب این طرح، در سال گذشته، کشاورزان 100 تن از محصول سیب درختی خود را به عنوان زکات پرداخت کرده اند که بین خانواده های نیازمند توزیع شد.
حجت الاسلام جابر شوقی در ادامه با بیان اینکه میزان زکات جمع آوری شده در استان 177 درصد رشد یافت گفت: در مجموع سال 91، میزان زکات استان 85 میلیارد ریال بود که نشان از تعهد، دینداری و مردمداری کشاورزان زحمت کش استان است.
وی اضافه کرد: اقدامات ترویجی در روستاها در افزایش زکات استان تاثیر داشته که زکات جمع آوری شده نیز صرف کمک به نیازمندان، نوعروسان و افراد تحت پوشش کمیته امداد می شود.
حجت الاسلام شوقی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این درآمدها نیز، به صورت محلی در محل همان روستا در پروژه های عمرانی تخصیص می یابد اعلام کرد: زکات یکی از مهمترین فرایض دینی است که زمینه ساز کاهش فاصله طبقاتی در جامعه شده و رشد معنویت را در پی دارد.
در این آیین 65 نفر از تولیدکنندگان برتر بخش کشاورزی در سال زراعی 90-91 که در ارزیابی ها، انتخاب شده بودند، مورد قدردانی مسئولان و مدیران قرار گرفتند.
نظر شما