۲۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۵۰

ایمانی‌خوشخو در گفتگو با مهر:

وزارت ارشاد دولت یازدهم بخشنامه‌ای عمل نکند/ صحبتی برای معاونت با من نشده است

وزارت ارشاد دولت یازدهم بخشنامه‌ای عمل نکند/ صحبتی برای معاونت با من نشده است

محمدحسین ایمانی‌خوشخو معاون هنری سابق وزارت ارشاد تاکید کرد که تا امروز برای معاونت در وزارت ارشاد با او صحبتی نشده است از مدیران فرهنگی دولت یازدهم خواست که بخشنامه‌ای با عرصه فرهنگ برخورد نکند.

محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری سابق وزارت ارشاد در دوره وزارت محمدحسین صفار هرندی درباره صحبت‌های تایید نشده در چند روز گذشته مبنی بر اینکه احتمال دارد به عنوان معاون هنری وزارت ارشاد و یا معاونت سینمایی در دولت یازدهم حضور داشته باشد، گفت: در گذشته تجربه‌های مدیریتی خود در عرصه هنر را به کار گرفتم و حال نوبت جوان‌هاست که تلاش خود را برای مدیریت عرصه هنر و سینما به کار گیرند اما من به شخصه حاضرم تجربیات مدیریتی خود را در اختیار افراد و گروه های مختلف در سطوح مدیریتی بگذارم.

وی افزود: من هم اکنون در حوزه اصلی تخصص خودم گردشگری فعالیت می‌کنم و ترجیح می‌دهم در همین ارتباط فعالیت خود را ادامه دهم اما همانگونه که گفتم با کمال میل تجربه‌های خود را در اختیار افراد و گروه‌های جدید برای مدیریت در عرصه فرهنگ و هنر می گذارم.

معاون هنری ارشاد در دولت نهم محمود احمدی نژاد با اشاره به حساسیت‌های موجود در عرصه فرهنگ و هنر توضیح داد: فرهنگ و هنر یکی از حوزه‌های مهم و حساسیت‌برانگیز در دولت‌های نظام جمهوری اسلامی از گذشته تا امروز بوده است. با توجه به این مطلب که زیربنای توسعه و هدف و اصل این انقلاب فرهگی بوده است باید دقت نظرهایی صورت گیرد تا این حوزه در چارچوب اهداف نظام پیش رود.

مدیری که می‌آید که اولین مواجهه‌اش با فرهنگ در وزارت ارشاد نباشد

وی با اشاره به این که باید حساسیت‌های لازم برای انتخاب مدیران در عرصه فرهنگ و هنر و در راس آن وزیر ارشاد در نظر گرفته شود، گفت: حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور منتخب باید در انتخاب مدیران فرهنگی انتظارات مردم و اصحاب فرهنگ و هنر را نیز در نظر بگیرد. به همین دلیل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید فردی باشد که حوزه فرهنگ را بشناسد و مولفه های فرهنگ را مستقیم و یا غیر مستقیم لمس کرده باشد.

خوشخو در ادامه متذکر شد: از همین رو معتقدم وزیر ارشاد یا به عنوان کارگزار فرهنگی و یا به عنوان مخاطب جدی در عرصه فرهنگ و هنر باید حضور پر رنگی داشته باشد. در واقع اینگونه نباشد که اولین برخورد وزیر ارشاد با فرهنگ روز اول وزارتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و این آشنایی با دغدغه های فرهنگی و شناخت مشکلات و مسائل این عرصه اصل مهمی است.

با سعه صدر مدیریت کنیم

وی با تاکید بر اینکه اساس انقلاب اسلامی فرهنگی بوده و زیر ساخت‌های تفکر و فرهنگ آن بر اساس اعتقاد پایه‌ریزی شده است، بیان کرد: انجام هر فعالیت در کشور ما باید متکی به بنیان‌های دینی و فرهنگی باشد زیرا ما در دنیا به عنوان کشوری که بر اساس مردمسالاری دینی اداره می‌شود شناخته می‌شود در نتیجه برنامه‌ها و مدیریت فرهنگی ما هم باید در همین چارچوب تعریف شود. به همین منظور وزیر ارشاد و معاونان او باید آشنایی کامل به ارزش‌های انقلاب و اسلام داشته باشند و با سعه صدر مدیریت کند.

این مدیر هنری در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی برای مدیریت در این عرصه گفت: در برنامه‌ریزی و نوع مدیریت در عرصه فرهنگ و هنر باید همه طیف‌های مختلف هنری را در نظر گرفت تا بتوان از تمام سلیقه‌های فرهنگی در این چارچوب بهره برد.

ایمانی خوشخو یکی از ضعف‌های مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر را بخشنامه‌ای عمل کردن عنوان کرد و گفت: یکی از ضعف‌های مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر بخشنامه‌ای عمل کردن و داشتن نگاه از بالا به پایین به این حوزه فعالیت است. این در حالی است که یک مدیر موفق در عرصه فرهنگ و هنر باید به گونه‌ای عمل کند که هنرمند احساس امنیت و آرامش کند و حس همدلی در میان هنرمند و مدیر مربوطه برقرار شود.

وی اضافه کرد: از همین‌رو تجربه نشان داده است اگر چنین فضایی ایجاد شود هنرمند بدون نگاه فرمایشی و بخشنامه‌ای می‌تواند فعالیت کند و در نتیجه هنرمندان اولین کسانی خواهند بود که در این فضا چارچوب‌های فرهنگی و دینی را کاملا می‌پذیرد. اگر مجموعه‌ای از این شاخص‌ها در وزیر ارشاد باشد می‌توان شاهد مدیریت موفق در این عرصه بود.

مهم‌ترین نقد فرهنگی به مدیریت دولت دهم

این مدیر سابق هنری وزیر ارشاد در ادامه در پاسخ به این پرسش که مهمترین نقدی که به مدیریت هنری در دولت دهم دارد چیست؟ گفت: مهمترین نقدی که به نوع مدیریت دولت دهم وارد است، ایجاد فاصله بین بخش دولتی در حوزه فرهنگ با هنرمند است. از همین رو مهمترین کاری که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران این وزارتخانه باید انجام دهند این است که فاصله ایجاد شده بین هنرمند و مدیران دولتی در بخش های فرهنگی را کم کنند چراکه انجام فعالیت های هنری نیاز به آرامش و امنیت خاطر دارد و اگر این آرامش وجود نداشته باشد هنرمند به خلق اثر نمی‌رسد.

محمدحسین ایمانی خوشخو در ادامه رفع مشکلات معیشتی را از دیگر دغدغه‌های موجود در این عرصه عنوان کرد و گفت: اگر معیشت هنرمند غیر از فعالیت هنری باشد قطعا نتیجه‌های خوبی در بر نخواهد داشت بنابراین مسائل مالی در این عرصه باید حل شود و یا مشکلات معیشتی هنرمندان در سایه تدبیر به حداقل برسد.

وی در پایان با بیان این که وزیر ارشاد نباید از بین گزینه‌های ضعیف انتخاب شود، گفت: شخصیت و منش فردی که به عنوان وزیر ارشاد معرفی می‌شود باید موجه باشد و ذاتا فردی هنرمند و هنردوست با پشتوانه فرهنگی باشد و اگر چنین باشد هم اعتماد هنرمندان به این حوزه افزوده می‌شود و هم جایگاه مدیریتی فرد به درستی تعریف می‌شود.

کد خبر 2078887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha