به گزارش خبرنگار مهر، علي اسلامي، ظهر چهارشنبه در نشستي خبري به مناسبت هفته صرفه جويي در مصرف آب اظهار داشت: بخشي از اقدامات عمراني شركت آبفاي استان يزد به دليل بودجه اي كه قرار بود دولت پرداخت كند اما با مشكل تخصيص مواجه شد، متوقف شد اما از آنجا كه آبفا داراي درآمدهاي داخلي است، هيچ پروژه اي متوقف نشده اما روند بسيار كند بوده است.
وي افزود: يكي از مصوبات سفر اول هيئت دولت به استان يزد، آبرساني به 9 شهر اين استان بود كه آبرساني به شش شهر به طور كامل انجام شد اما آبرساني به بهاباد و ندوشن با اينكه قرار بود سال گذشته انجام شود، به اتمام نرسيد.
اسلامي با بيان اينكه كمبود بودجه عامل اصلي توقف اين دو طرح بود، اظهار اميدواري كرد: حداقل آبرساني به بهاباد تا شهريورماه به اتمام برسد.
سرانه مصرف آب در يزد 142 ليتر در شبانه روز و در كشور 152 ليتر
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به لزوم صرفه جويي در مصرف آب عنوان كرد: مردم يزد خوشبختانه مردمي اسراف كار نيستند و حتي در مصرف آب نيز قناعت پيشه هستند به نحوي كه ميانگين مصرف هر نفر در شبانه روز به طور متوسط 152 ليتر در كشور است در حالي كه در يزد به رغم گرماي شديد هوا در روزهاي تابستان، اين سرانه 142 ليتر در شبانه روز است.
اسلامي خاطرنشان كرد: سرانه مصرف آب در روزهاي گرم تابستان در دماي بالاي 40 درجه، 60 درصد افزايش پيدا مي كند كه اين اتفاق كاملا طبيعي است.
وي با بيان اينكه بحران آب استان يزد جدي است و بحران هاي اصلي از پنج سال آينده آغاز مي شود، افزود: اگر بيلان منفي برداشت آب به همين شكل پيش برود، در پنج سال آينده ناچار به جيره بندي آب در ميان مردم خواهيم شد.
اسلامي تاكيد كرد: بيلان منفي به معناي اسراف مردم نيست بلكه به دليل بارندگي هاي كم، هدر رفت آب، تبخير بالاي آب و كمبود منابع آبي است.
وي تصريح كرد: تنها دو درصد از مردم يزد بيشتر از حد متعارف آب مصرف ميكنند و 98 درصد مردم صرفه جويي واقعي در مصرف آب دارند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان يزد يادآور شد: ميزان ورودي آب به سفره هاي زيرزميني يزد يك ميليون و 250 هزار مترمكعب است درحالي كه ميزان برداشت، بيش از 1.5 ميليارد مترمكعب است و ما به طور مستمر با بيلان منفي مواجه هستيم.
اغلب چاه هاي يزد در عمق 180 متري به آب مي رسند
اسلامي عنوان كرد: اكنون بسياري از چاههاي آب كه آب آنها در چند سال پيش شيرين بوده، به آب شور تبديل شده اند و به دليل افت شديد كيفيت، تعدادي از آنها پلمپ و از چرخه بهره برداري خارج شدند.
وي افزود: اغلب چاه هاي آب در استان يزد در عمق 180 متري تازه به آب مي رسد كه اين امر هزينه هاي سنگيني را به استان تحميل مي كند ضمن اينكه منابع آبي آيندگان را نيز با خطرات بسيار جدي مواجه مي كند.
اسلامي با اشاره به اينكه توسعه استان يزد به لحاظ صنعت و كشاورزي وابسته به آب است، تصريح كرد: با خطر كمبود آب، توسعه استان نيز با خطر جدي مواجه است زيرا صنعت براي پيشرفت به آب نياز دارد و اشتغال و درآمد و ... نيز به صنعت وابسته است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان يزد در بخش ديگري از سخنان خود با اشراه به اينكه در سال گذشته 30 درصد آب مصرفي استان يزد از چاههاي داخل تامين شد و 70 درصد از آب انتقالي عنوان كرد: امسال نيز در استفاده از آب انتقالي با كاهش 10 درصدي مواجه بوديم.
وي يادآور شد: به طور معمول و ميانگين، ميزان استفاده از منابع آب داخلي استان و استفاده از آب انتقالي، نصف نصف است و براي بهبود كيفيت آب مصرفي مردم، اين دو با يكديگر مخلوط مي شوند.
اسلامي ادامه داد: البته در برخي مناطق نظير مسكن و شهرسازي، هنوز نتوانسته ايم به كيفيت مطلوب آب دسترسي پيدا كنيم و آب در اين مناطق معمولا از كيفيت چندان مطلوبي برخوردار نيست.
نظر شما