به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محسن قرائتی عصر چهارشنبه در گردهمايی مفسران قرآن كريم كه با محوريت تفسير سوره حجرات ويژه ماه مبارك رمضان در سازمان تبليغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در قرآن چندين ويژگی برای سياسيون بيان شده است ایمان ، تقوا، جهاد، هجرت، مسابقه، امانتداری از ويژگیهای لازم برای رجال سياسی است.
وی با بيان اينكه متاسفانه در شب قدر كه شب نزول قرآن است، تفسير جايگاهی ندارد، بیان كرد: در اين شب ارزشمند دعاهای بسياری خوانده میشود كه مناسب است، اما بايد زمان و جايگاهی را هم به تفسير قرآن اختصاص داد و به اين كتاب زندگی اهمیت داد.
وی با اشاره به اینکه اهميت كفايه خواندن در ميان حوزويان ما ارزش بيشتری نسبت به گذراندن يك دوره تفسير قرآن دارد افزود: متاسفانه قرآن را علم نمیدانيم که اين امر سبب عقب ماندن ما شده است، از این رو بايد از ابتدا راه حركت در مسير معارف قرآنی را شروع كنيم و در نظرات و ديدگاههای خود تجديد نظر كنيم.
حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه بايد از پيشگاه خداوند عذرخواهی كنيم كه كتاب قرآن در پيش ما عزيز نبوده است افزود: در حالیکه قرآن کریم قداست دارد و ما بعد از اين عذرخواهی باید به دنبال عمل به قرآن برويم.
وی با بیان اینکه كلمه به كلمه قرآن پاياننامه و تحقيق است و جای جستجو، بررسی و تدبر بسيار دارد، تاکید کرد: بيان تفسير سوره حجرات در ماه رمضان يك بیان حداقلی از قرآن است كه برای اين ماه مبارك انتخاب شده است، لذا بايد همه شما مبلغان يك دوره كامل تفسير ببينيد، به گونهای كه اگر از یک روحانی از هر جای قرآن از او سوال شود، بتواند به راحتی و با تسلط كامل پاسخگو باشید.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور، با اشاره به اينكه نماز خواندن بايد عاشقانه باشد و گرنه شيطان هم نماز میخواند گفت: بسياری از پژوهشهايی كه در حوزه معارف دينی انجام میشود، خروجی مفيد و لازم را ندارد لذا بايد كنار گذاشته شود.
وی خطاب به مبلغان شركتكننده در جلسه، گفت: شما باید به صورت جدی تصميم گرفته و يك سال درسهای عادی حوزه را رها كرده و تفسير قرآن و نهجالبلاغه را فراگيريد، البته نباید از توجه به دعاهای رسيده از ائمه(ع) كه مضامين بلندی دارند و برای هر كدام میتوان ساعتها و جلسهها تفسير گفت و مفاهيم آن را تبيين كرد، غفلت نكنيد.
وی با اشاره به اينكه اگر عوامل سقوط جامعه را از كارشناسان خبره جامعهشناسی بپرسيم و همه پژوهشهای صورت گرفته در اين عرصه را بررسی كنيم به دعای امام سجاد(ع) در اين زمينه میرسيم، اضافه كرد: امام سجاد(ع) در صفحه آخر دعای ابوحمزه ثمالی دلايل سقوط جامعه را به طور كامل معرفی میكنند و اين در حالی است كه ما دعا را ساده گرفتيم و از نقش تربيتی و مضامين اخلاقی آن غفلت كرديم، لذا همين دعاها نيز نياز به تفسير دارند.
وی با اشاره به آيه 36 سوره نساء افزود: 20 نكته مهم از اين كلمه ساده استخراج كرديم و به همين شيوه میتوان تفسير کرد، بايد يك انقلاب فكری انجام دهيم تا آنچه را كه میخوانيم و روی منبر میگوييم، مفيد باشد.
وی با بيان اينكه تمام قرآن سبك زندگی است، افزود: قالوا، قولوا و لا تقلهايی كه در قرآن آمده همه سبك زندگی و گفتوگو است، لذا برخی از گفتگوی تمدنها، سازندگی و پيشرفت سخن میگويند در صورتی كه قرآن ذیالقرنين را سردار سازندگی معرفی میكند و ما از اين مسئله غفلت میكنيم و اين در صورتی است كه قرآن میگويد هر عملی كه میخواهيد انجام دهيد باید لحظه لحظه آن هدفمند باشد.
قرائتی با بيان اينكه عدهای به بهانه جدايی دين از سياست، آيات سياسی قرآن را حذف و بيان نمیكنند، افزود: در قرآن آيه 29 سوره فتح اول شدت و مقابله با دشمن آمده و سپس عبادت بيان شده، لذا مومنان با گفتن مرگ بر آمريكا كه نماد كفر و دشمنی است، برائت از دشمنان و ظالمان و توجه نسبت به رزمندگان اسلام را به عنوان نمونهای از فعاليتهای سياسی در نظر بگيرند.
وی با اشاره به اينكه در قرآن چندين ويژگی برای سياسيون بيان شده است، گفت: ايمان، تقوا، جهاد، هجرت، مسابقه، امانتداری از جمله اين ويژگیها برای رجال سياسی است.
قرائتی با اشاره به اينكه رسول اكرم(ص) در قيامت از مهجوريت قرآن در ميان مسلمانان شكايت میكنند، اضافه كرد: اين يك شكايت ساده نيست، زيرا پيامبر(ص) رحمتللعالمين هستند و شكايت چنين فردی از كمكاری در مورد قرآن است و مهجوريت قرآن بيشتر از مظلوميت اهل بيت(ع)، پيامبر (ص) را میسوزاند.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور با اشاره به اينكه ما در مورد قرآن به فعاليتهای حاشيهای مشغول شدهايم، اظهار كرد: در مورد پرداختن به قرآن و توجه به علوم تحدی و علوم تحريفی كه آيا اين كتاب آسمانی تحريف شده يا نه، مناسب و بجا است.
اين مفسر قرآن كريم تهيه محتوای مناسب و متناسب برای كودكان و نوجوانان را مهم و لازم دانست و ادامه داد: برای آنكه كار جدی و ماندگار توسط شما طلاب و مبلغان انجام شود، بايد خودتان يك تصميم جدی از درون بگيريد و در اين راه زحمت كشيده و بسوزيد، در اين صورت تلاش شما اثرگذار و ماندنی میشود.
وی با بيان اينكه در جلسات تفسير بايد به نياز مخاطب توجه شود، افزود: نياز نيست آيات را به شكل ترتيبی تفسير كرده و آيه آيه جلو برويد، زيرا گاهی مخاطب مناسب برای توجه و فهم تفسير و محتوای آيه وجود ندارد و لازم است كه به آيات ديگر بپردازيد.
قرائتی تصريح كرد: در پای منبر از خواب، شعر، قصه و تاريخ كمتر استفاده كنيد و بيشتر به تفسير قرآن بپردازيد و برنامه ملاقات خصوصی با افراد به ويژه جوانان را برای برقراری ارتباط بيشتر و رفع مسائلی كه دارند، حتما در نظر بگيريد.
وی با بيان اينكه ارتباط با نسل نو را از آن جهت كه بسيار در معرض خطر هستند را فراموش نكنيد، خاطرنشان كرد: فقط بيان كننده تفسير قرآن نبوده بلكه خودتان هم از آن جهت كه عالم هستيد فكر و تدبير كرده و نكات جديدی را به كتابهای تفسير نور اضافه كنيد تا با نام خودتان به چاپ برسد.
نظر شما