۸ تیر ۱۳۹۲، ۱۵:۴۶

آبشار کبودوال مرمت شد

آبشار کبودوال مرمت شد

مرمت آبشار تمام خزه ای جهان به نام آبشار کبودوال در شهرستان علي آباد کتول مرمت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، قربان عباسي گفت: در پی وقوع سيلي سنگين و مخرب در سال گذشته دراستان گلستان ، بخشهاي مختلفي از گلستان از جمله آبشار تمام خزه اي جهان دچار آسيب شد. اين سيل سبب ريزش خزه هاي آبشار کبودوال، تخريب مسير دسترسي و خرابي دو پل مسير شده بود که با گذشت حدود يکسال اين آبشار براي مسافران گلستان آماده شده است.

وي هزينه مرمت و بازسازي آبشار تمام خزه اي را دو ميليارد و 500 ميليون ريال اعلام کرد و افزود:دو پلي که بر اثر سيل تخريب شده بود، بازسازي و مسير دسترسي نيز مرمت شده است.

عباسي عنوان کرد: بخشي از خزه هاي آبشار کبودوال نيز که دچار ريزش شده بود با شروع سال نو و فصل بهار دوباره رويش کرده و مشکلي براي حضور گردشگران در اين منطقه وجود ندارد.

مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان در ادامه از پيشنهاد ثبت آبشار کبودوال شهرستان علي آباد گلستان در فهرست آثار ملي کشور خبر داد و گفت: اداره کل ميراث فرهنگي گلستان در راستاي ثبت ميراث طبيعي اين استان و در جريان اجلاس آتي شوراي عالي سياست‌گذاري ثبت آثار ، سه اثر طبيعي شامل دو آبشار شيرآباد و کبودوال و چنار قديمي شهر گرگان را براي ثبت در فهرست آثار ملي کشور پيشنهاد داده است.

وي اضافه کرد: آبشار کبودوال که در 5 کيلومتري جنوب شهرستان علي‌آباد اين استان واقع شده، تنها آبشار تمام خزه‌اي جهان است که از نظر پژوهشگران علوم طبيعي نمونه‌اي نادر و منحصر به فرد است و حتي در آينده ثبت جهاني آن نيز دور از دسترس نخواهد بود.

عباسي درادامه احداث سنگفرش مسير ‎دسترسي، احداث پل سنگي ‏و ديواره سنگي، ايجاد روشنايي پايه فلزي مسير دسترسي به پارک ‏کبودوال و انتقال برق فشار قوي و نيز ساخت کمپينگ شامل ‏سکوها،‎ ‎آلاچيق ها، تاسيسات برق و روشنايي کمپ از ديگر اقدامات انجام شده دراين منطقه گردشگري ‏برشمرد.

آبشار کبودوال در پنج کيلومتري جنوب علي‌آبادکتول در دامنه رشته کوه البرز در دل جنگل قرار دارد و بزرگترين آبشارتمام خزه اي جهان است، آب اين آبشار زلال و شفاف بوده و زمزمه حرکت آب در فضاي آرام و سکوت جنگل آرامشي خاص به انسان مي‌بخشد.

علي آبادکتول به دليل داشتن آبشارهاي رويايي و بزرگترين آبشار خزه اي جهان، بهشتي براي گردشگران و طبيعت گردان است.

«کتول» از دو واژه ‎اوستايي «کته» و «اول» تشکيل شده که «کته» ‏به معناي جا و مکان و «اول» به معناي‎ ‎شيب، دره و گودال است و ‏‏«کتول» هم به مجموعه آبادي هايي گفته مي شود که در درون دره‎ ‎کوه قرار دارد.

کد خبر 2086270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha