۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۴:۴۹

مهرزاد حمیدی بیان کرد:

فوتبال ایران را باید در یونیورسیاد احیا کنیم/ ورزش دانشگاهی را جراحی می‌کنم

فوتبال ایران را باید در یونیورسیاد احیا کنیم/ ورزش دانشگاهی را جراحی می‌کنم

رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشجویی می‌گوید جای فوتبال ایران در مسابقات یونیورسیاد خالی است و باید این رشته را در مسابقات دانشجویان جهان احیا کنیم. او همچنین می‌گوید شرایط اقتصادی یکی از عوامل مهم برای اعزام نشدن تعداد زیادی از ورزشکاران به رقابت‌های یونیورسیاد بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرزاد حمیدی در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران که صبح روز شنبه برگزار شد، با ارائه اطلات کلی از مسابقات یونیورسیاد اظهار داشت: این مسابقات با بیش از 180 کشور دنیا برگزار خواهد شد. چون عمر دوران دانشجویی کوتاه است این مسابقات دو سال یکبار برگزار می‌شود. 13 رشته یونیورسیاددائمی است و 14 رشته این بازی‌ها هم به صورت انتخابی است.

یونیورسیاد بعد از المپیک دومین رویداد بزرگ ورزش است
وی ادامه داد: بعد از مسابقات المپیک، مسابقات یونیورسیاد هم از نظر تعداد کشورهای شرکت کننده و هم از نظر سطح مسابقات، بزرگترین رویداد ورزشی جهان است، البته بدون در نظر گرفتن مسابقات جام جهانی فوتبال که بحثش جداست. ایران هم قبل از انقلاب در 2-3 دوره این بازی‌ها شرکت کرد. در سال‌های بعد از انقلاب هم سعی بر این بوده که تیم ایران به صورت مرتب حضور داشته باشد. در واقع از دوره هجدهم ایران حضور فعالی در یونیورسیاد تابستانی داشته است.

بیشتر از قله به فکر طرح‌های پایه هستیم
رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشجویی به برنامه‌هایش در این فدراسیون اشاره کرد و افزود: طراحی‌های ما بیشتر از آنکه برای قله باشد، روی طراحی‌های پایه است. نگاه ما به ورزش دانشجویی بیشتر نگاه داخلی است. فدراسیون فقط این نیست که به مسابقات خارجی تیم اعزام کنیم. بخشی از وظایف ما اعزام تیم به خارج است ولی قسمت عمده برنامه ما مثل قسمت پنهان کوه یخ زیر آب است.

80 تا 100 هیات را در شهرستان‌ها پی ریزی می‌کنیم
حمیدی خاطرنشان کرد: بعد از مسابقات یونیورسیاد با همکاری معاونت‌های ورزشی و مسئولان مربوطه، هیات‌های شهرستانی را پی ریزی می‌کنیم. ما در31 استان هیات ورزش‌های دانشجویی داریم ولی این موضوع وقتی معنادار می‌شود که هیات شهرستان را پی‌ریزی کنیم. هدف ما این است که 80 تا 100 هیات در شهرستان‌ها داشته باشیم.

ورزش دانشگاهی را جراحی می‌کنیم
وی با بیان اینکه باید فرصت رشد در حوزه قهرمانی از پایین‌ترین سطح شروع شود، تصریح کرد: باید حوزه ورزش دانشگاهی جراحی شود و باید معماری مجدد کلید بخورد. ما تقریبا در همه شهرها مراکز آموزش عالی داریم. تیم‌های برتر هر شهرستان با برند و پرچم همان دانشگاه و با امکان یارگیری مجدد در المپیادهای استانی شرکت می‌کنند و دانشگاه‌های برتر هر استان هم با امکان یارگیری مجدد در المپیاد ملی حضور خواهند داشت. به این ترتیب ما در ورزش دانشجویی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهیم داشت و امثال رحمان رضایی، داوود مهابادی و ... از دل این ورزش‌ها بیرون خواهند آمد.

شرایط اقتصادی ایجاب نمی‌کند با 100 درصد توان برویم
رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشجویی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص اینکه چرا ایران در تمام رشته‌ها در مسابقات یونیورسیاد شرکت نمی‌کند، گفت: هم شرایط اقتصادی ایجاب نمی‌کند با 100 درصد توان به مسابقات برویم و هم شرایط فنی. اعزام برون مرزی با جریان دانشجویی داخل کشور با هم گره نمی‌خورد و هر کدام برای خودشان یک چیزی هستند.

* سه رشته به مسابقات اعزام می‌شوند
وی در مورد تعداد تیم‌های اعزامی به این مسابقات تاکید کرد: دوره قبل 12 تیم به مسابقات فرستاده شدند ولی این دوره تنها در سه تیم اعزامی خواهیم داشت. دو و میدانی، کشتی و وزنه برداری. ما تلاش کردیم ارتباط تنگاتنگی با فدراسیون‌ها داشته باشیم. به همین خاطر رسول خادم به عنوان رئیس انجمان کشتی شد. همچنین کوروش باقری رئیس انجمن وزنه برداری ما هستند و همچنین از حسین اوجاقی، دکتر تجاری و ... هم استفاده کردیم.

* وضع اقتصادی بهتر بود، نفرات بیشتری به یورنورسیاد می‌رفتند
حمیدی افزود: دور قبل با 12 رشته، در رده سی و سوم دنیا قرار گرفتیم و کاروان ایران هم بالای 180 نفر همراه داشت. این دوره با سه رشته و حدود 43 همراه به این بازی‌ها می رویم. البته پیش بینی خاصی از این بازی‌ها نداریم. ما بیشتر از آنچه در توان‌مان داشتیم، گذاشته‌ایم و طبق آموزه‌های اقتصاد مقاومتی خودمان را جمع و جور کردیم. قطعا اگر وضع مالی ما بهتر بود، تعداد نفرات بیشتری را اعزام می‌کردیم.

* سهمیه فوتبال‌مان سال 2007 از دست رفت
وی در پاسخ به این سئوال که چرا تیم فوتبال ایران در این بازی‌ها حضور ندارد؟، تصریح کرد: ما سهمیه فوتبالمان را در سال 2007 و به خاطر حضور نیافتن در این بازی‌ها از دست دادیم. داستان از این قرار است که ایران، ژاپن و کره جنوبی از آسیا در این مسابقات شرکت می‌کردند ولی به خاطر غیبتمان در یک دوره یک کشور دیگر جایگزین شد. ما باید فوتبال را احیا کنیم ولی به لحاظ محدودیت حضور 16 تیم در این مسابقات، دیگر امکانش نیست.

رئیس فدراسیون ملی ورزش‌های دانشجویی درباره راهکارهای بازگرداندن فوتبال به یونیورسیاد هم اظهار داشت: رایزنی بین المللی و متقاضی بودن به موقع می‌تواند فوتبال ما را در یونیورسیاد احیا کند.

* پول نداریم!
وی در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر دلایل عدم اعزام والیبال و بسکتبال، با توجه به اینکه این ورزش‌ها دانشگاهی به حساب می‌آیند؟، خاطرنشان کرد: آقایان خیالتان را راحت کنم. پول برای اعزام نداریم!

* به ورزش بانوان توجه ویژه دارم
حمیدی در واکنش به انتقادی مبنی بر بی توجهی به بانوان در ورزش دانشجویی، گفت: این انتقاد به ما وارد است. من از ورزشکاران تیراندازی که تا روزهای آخر در اردو بودند ولی نتوانستیم آنها را اعزام کنیم، معذرت می‌خواهم. بعضی از شرایط مثل مقایسه رکوردها باعث شد که این اتفاق بیفتد. من ثابت کرده‌ام به ورزش دانشجویی بانوان توجه ویژه دارم ولی نه بودن سه بانوی ورزشکار در کاروان نشانه توجه ما به ورزش بانوان است، و نه نبودنشان.

کد خبر 2086793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha