۱۰ تیر ۱۳۹۲، ۸:۵۷

سهم هر هکتار جنگل در سال فقط 2 هزار تومان

سهم هر هکتار جنگل در سال فقط 2 هزار تومان

یک فعال محیط زیست با اشاره به تخصیص اعتبار ۱۰ ميليارد توماني براي کل جنگل‌هاي زاگرس در سال جاری گفت: بر این اساس سهم هر هكتاراز این جنگلها معادل دو هزار ‌تومان مي‌شود كه نشان‌دهنده عدم توجه مسئولان به اهميت اقتصادي و زيست محيطي جنگل‌های زاگرس است.

هومان خاکپور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: افزايش آمار تخريب جنگل‌ها در كشور با وجود اهميت بسيار آنها اين روزها زياد به گوش مي‌رسد وشايد اصلي‌ترين دليل آن عدم ارزش‌گذاري اقتصادي جنگل‌هاي كشور است که موجب بي‌لطفي مسئولان در بخش اعتبارات شده است.

جنگل های کشور منبع تولید اکسیژن برای 90 میلیون نفر در سال

وی با اشاره به آمارهاي رسمي مبنی بر توليد ۱.۵۴ تن اکسیژن  درهر هكتاردر سال ازجنگل‌‌هاي كشور اظهار داشت: در حقیقت جنگل های کشور با توليد ۲۲ ميليون تن اكسيژن در سال می توانند  نيازسالانه ۹۰ ميليون نفر را نسبت به اکسیژن تامين کنند.

به گفته این کارشناس منابع طبیعی ، طبق گزارش‌هاي رسمي‌سازمان جنگلها و مراتع  سهم توليد اكسيژن درجنگل‌هاي كشور متفاوت بوده به ‌طوري كه جنگل‌هاي باراني با توليد ۲.۴ تن اكسيژن در هكتار در سال بالاترين رتبه و جنگل‌هاي خليجي با توليد سالانه  ۰.۴۸ تن در هكتار درآخرين رتبه قرار دارد.

نابودی 20 میلیون درخت یعنی مرگ 100 میلیون انسان

خاكپور با اشاره به توليد ۱.۱ تن اكسيژن درهرهكتار در سال در جنگل‌هاي زاگرس تصریح کرد: بنابراین نابودي ۲۰ ميليون درخت بلوط در جنگل‌هاي زاگرس برابر مرگ ۱۰۰ ميليون انسان است.

به اعتقاد وی، كاركرد‌هاي زيست محيطي جنگل‌هاي زاگرس بر خلاف جنگل‌هاي تجاري تعيين‌كننده ارزش اقتصادي آن است لذا عدم ارزش‌گذاري اقتصادي منابع طبيعي به ویژه در جنگل های زاگرس باعث كمرنگ شدن اهميت‌هاي زيستي و اقتصادي آن مي‌شود و از سوی دیگر اهميت دادن به  كاركرد‌هاي زيست محيطي باعث پيشرفت كاركرد‌هاي اقتصادي و افزايش توليد مي‌شود.

دولت باید  برجنگلهای زاگرس نظارت کند

این فعال محیط زیست،  نظارت بخش خصوصي برجنگل‌هاي تجاري را مفيد دانست و افزود: اگر فعاليت جنگل‌هاي تجاري در كشور ما مانند ژاپن زيرنظر بخش خصوصي باشد بدون شك توليد افزايش مي‌يابد. فعالیت های اقتصادي در جنگل‌هاي شمال مي‌‌تواند زيرنظر بخش خصوصي باشد اما نظارت بر جنگل‌هاي زاگرس به علت شارژمنابع آبي و توليد اكسيژن كه از كاركرد‌هاي مهم زيست محيطي به شمار مي‌آيد بايد برعهده دولت باشد تا حفاظت از اين منابع به شكل بهتري انجام شود.

خاکپور یادآورشد:  تا زماني كه اكسيژن به راحتي و بدون صرف هزينه‌اي در اختيار مردم قرار بگيرد مسئولان به دنبال ارزش‌گذاري اقتصادي روي منابع طبيعي نخواهند بود.

وی با اشاره به عدم توجه دولت به منابع اعتباري افزود: متاسفانه در بحث تامين منابع اعتباري توجه كمي به جنگل‌هاي زاگرس شده كه مي‌تواند خسارت زيادي را به اين منطقه وارد كند.

به اعتقاد این کارشناس منابع طبیعی، بررسي توليد اكسيژن براي منطقه زاگرس اهميت اقتصادي آن را بيشتر مي‌كند اما در حال حاضر تنها طرح صيانت از جنگل‌هاي زاگرس در دستور كار‌سازمان جنگل ها  قرار دارد كه ميزان اعتبار در نظر گرفته شده براي آن ۱۰ ميليارد تومان است.

خاكپور اظهار داشت: با تخصیص  اعتبار ۱۰ ميليارد توماني براي کل جنگل‌هاي زاگرس سهم سالانه هر هكتاراز این جنگل ها معادل دو هزار ‌تومان مي‌شود كه نشان‌دهنده عدم توجه مسئولان به اهميت اقتصادي و زيست محيطي جنگل‌های زاگرس است.

ارزش گذاری اقتصادی جنگلهای زاگرس راه گشای معضل ریزگردها

وی با تاكيد بر اهميت اقتصادي و زيست محيطي توليد اكسيژن جنگل‌هاي زاگرس گفت: بدون شك توجه مسئولان به اين موضوع مي‌تواند راه‌گشاي مشكلات زيست محيطي و اقتصادي باشد و با افزايش اعتبار در اين بخش مي‌توان تاثير ورود ريزگرد‌‌ها از مناطق غربي و جنوب‌غربي كشور را كاهش داد و شاهد كاهش آمار بيماران تنفسي بود.

 

کد خبر 2087195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha