به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر الفت پیش از ظهر سه شنبه در مراسم تودیع و معارفه دادستان آبادان اظهار کرد: استان خوزستان به دلایل مختلفی همچون جنگ، بیکاری، عدم امکان جذب جوانان در مشاغل مختلف و ... جمعیت کیفری اش بیش از حد استاندارد یک جامعه معمولی تعریف شده است.
وی اظهار کرد: هنگامی که جمعیت کیفری افزایش یابد فعالیت دادگستری، نیروی انتظامی و دستگاه های مرتبط در ایجاد، حفط و اعاده امنیت رو به زوال می رود.
الفت تصریح کرد: زندانها و سازمان زندانها خارج از توان و ظرفیت خود متحمل نگهداری از جمعیت چهار برابری زندانیان در زندانهای خوزستان هستند.
وی با اشاره به اینکه کار اصلاح و تربیت زندانیان وظیفه اصلی زندانبانان است، یادآور شد: متاسفانه به دلایل ذکر شده زندانبانان وظیفه شان بر نگهداری از زندانیان بدون داشتن کمترین فرصتی برای آموزش و اصلاح آنان معطوف شده است.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان ادامه داد: زمانی را که یک دادستان برای زندانی شدن یک مجرم محاسبه می کند بدان معناست که باید فرد مجرم تحت تعلیمات اخلاقی و تربیتی کارشناسان زندان آمادگی زندگی مجدد در جامعه را پیدا کند و این در حالی است که بالا بودن تعداد زندانیان موجود در زندانها استان خوزستان فرصتی برای آموزش و اصلاح زندانیان توسط استادان و معلمان زندان باقی نمی گذارد.
الفت گفت: در زمان حاضر زندانیان به معنای کامل کلمه اصلاح شده نیستند و فقط زمان محکومیتشان را طی می کنند و به طور مجدد با حضور در جامعه دست به منکر زده و دوباره به زندان باز می گردند.
وی افزود: 30 تا 40 درصد از مجرمان مجددا به زندان بر می گردند، کسی که مرتکب جرم مجدد می شود یعنی آنکه اصلاح و آموزش به نحو خوبی انجام نشده است.
الفت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اجرای برنامه ها در دستگاه قضایی بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری و اصرار ریاست قوه قضائیه مبنی بر هدفمند و هوشمند سازی فعالیتها متناسب با نیازهای کشور و احتیاجات هر منطقه و بر اساس برنامه ای که از قبل تدوین و ابلاغ شده صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: با تاکید بر داشتن برنامه و حرکت در مسیر آن بدان معنا نیست که قوه قضائیه پیش از این دچار سردرگمی در انجام کارها بوده است بلکه بدان معناست که مدیران دستگاه قضایی بتوانند در انجام فعالیتها در حوزه کاری خود به نحو شایسته و مطلوبی تلاش کنند.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان یادآور شد: در تلاش برای راه اندازی معاونت راهبردی در دستگاه قضایی هستیم تا با برنامه ریزی و حرکت بر اساس آن بتوانیم به بهتریم شکل کارها را به پیش برده و به انجام برسانیم.
الفت ادامه داد: برای سال جاری برنامه ای با تعیین هشت محور اصلی بای امسال تدوین کرده ایم که مدیریت شهرستانها باید بر اساس آنها بنامه ریزی و کار کنند.
وی از ادغام احکام به عنوان دیگر موارد مورد تاکید توسط قوه قضائیه نام بد و گفت: ادغام احکام بدان معناست که وقتی یک قاضی حکمی را صادر می کند و بر آن انتقاداتی وارد است بتواند از حکم خود "دفاع علمی" داشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان افزود: فرد قاضی باید با صبر، حوصله، متانت، بزرگواری و در محیطی آرام حکم صادر کند اگر گاهی احکامی سست و بی اساس صادر می شود به دلیل حجم و فراوانی کار، کمبود وقت، کثرت شکایات مطروحه و زیادی تعداد مراجعات شاکیان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه محصول تراوش فکر قضات در صدور احکام آنان لحاظ می شود، اظهار داشت: احکام درست در فضای آرام و با کمترین تنش صادر می شود و نیاز است تا مدیران دادسراها این فضا را برای قضات مهیا کنند.
الفت:
موجودی زندانهای خوزستان چهار برابر حد مجاز است/40 درصد زندانیان دوباره به زندان بر می گردند
آبادان – خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: در زمان حاضر تعداد زندانیان موجود در زندانهای این استان چهار برابر حد مجاز است.
کد خبر 2088607
نظر شما