۱۵ تیر ۱۳۹۲، ۹:۵۶

مهر گزارش می دهد؛

ثبت نام مدارس؛ دغدغه همیشگی والدین اردبیلی/ شهریه یا پول زور!

ثبت نام مدارس؛ دغدغه همیشگی والدین اردبیلی/ شهریه یا پول زور!

اردبیل – خبرگزاری مهر: چند سالی است که بحث ثبت نام مدارس به دغدغه والدین دانش آموزان تبدیل شده است، بطوریکه بسیاری از این والدین از برخورد سلیقه ای مدارس در هنگام ثبت نام و دریافت هزینه های نامشخص به شدت ناراضی بوده و خواستار نظارت بیشتر در روزهای پایانی ثبت نام هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دو هزار و 500 مدرسه در سراسر استان اردبیل در حالی ثبت نام سال تحصیلی جدید خود را آغاز کرده اند که تحولات نظام آموزشی و افزایش تعداد مدارس خاص بویژه مدارس هیئت امنایی برخورد سلیقه ای در هنگام ثبت نام را تشدید کرده تا آرامش ثبت نام امسال نیز کم رنگ باشد.

دریافت هزینه های گزاف به بهانه فوق برنامه، نامشخص بودن شهریه مدارس امتناع از ثبت نام دانش آموز خاص و.... از جمله مهمترین دغدغه های والدین در هنگام ثبت نام دانش آموزان است.

این در حالی است که تجربه تحولات نظام آموزشی از جمله افزایش مقطع ابتدایی تا شش پایه، آغاز دوره اول متوسطه در قالب جدید درسی، هوشمند سازی مدارس و تغییر کتب درسی از جمله موضوعاتی است که دانش آموزان در کنار دغدغه ثبت نام الزام به پذیرش آن هستند.

والدین یک دانش آموز اردبیلی در این خصوص طی گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بسیاری از مدارس عادی با تبدیل به هیئت امنایی شهریه دریافت می کنند در حالی که قالب کیفی آموزش و معلمان خود را به شکل سابق حفظ کرده اند.

خروجی نامشخص توسعه مدارس خاص

علیرضا سلیمانی تصریح کرد: این مدارس به بهانه ارائه خدمات آموزشی بهتر و برگزاری فوق برنامه به مدارس هیئت امنایی تبدیل شده اند و این در حالی است که عملا در کیفیت فضا و تجهیزات آموزشی تفاوتی به نسبت سالهای قبل مشاهده نمی شود.

وی با اشاره به مراجعه به چهار مرکز آموزشی هیئت امنایی برای ثبت نام فرزند خود، ادامه داد: با وجود اینکه نرخ شهریه مصوب مشخص است اما در هر یک از مدارس شهریه متفاوتی به بهانه فوق برنامه دریافت می شود.

سلیمانی معتقد است افزایش مدارس خاص نمی تواند تاثیری در کیفیت آموزشی به همراه داشته باشد و تنها منافع مالی را متوجه مدیران مدرسه می کند.

مطابق با اظهارات این شهروند برخی از کارشناسان آموزشی معقتدند افزایش مدارس خاص در این مقطع زمانی که تغییرات قابل توجهی در نظام آموزشی رخ می دهد، نمی تواند خروجی مناسبی به دنبال داشته باشد.

فوق برنامه ها بهانه ای برای شهریه بیشتر

محمد مظفری یکی از این کارشناسانی که در این خصوص تصریح کرد: هدف از مدارس خاص نخبه سنجی و تربیت نخبگان علمی است تا بتوان زمینه پرورش استعدادهای برتر را فراهم کرد.

وی افزود: با این وجود نگاهی به نحوه جذب دانش آموزان نخبه در مدارس تیزهوشان، شاهد و نمونه دولتی نشان می دهد مولفه نخبه سنجی در لابه لای تقویت مجازی دانش آموز در کلاسهای کنکور پنهان مانده است.

به گفته مظفری علاوه بر این فوق برنامه های اجرا شده در کیفیت آموزشی تاثیر قابل توجهی ندارد و زمینه جذب هزینه های گزاف برای مدرسه را فراهم کرده است.

این کارشناس معتقد است در صورتی می توان به کیفیت فوق برنامه ها امیدوار بود که مطالعات پژوهشی از خروجی آن اجرا شود که عملا اینطور نیست.

علاوه بر این بسیاری از کارشناسان نیز معتقدند فوق برنامه و ارائه آن در مدارس موجب شده است، سیستمهای آموزشی بی توجه به کیفیت موضوع تحصیلات را به تجارت خدمات آموزشی تبدیل کنند.

دریافت شهریه های متغیر در مدارس غیر دولتی

علاوه بر این شناور شدن شهریه مدارس غیر دولتی در سال جاری موجب شده است بازار شهریه های متغیر داغ شده و والدین پرونده دانش آموز خود را از مدرسه ای به مدرسه دیگر ببرند.

بطوریکه در سال جاری افزایش 15 درصدی شهریه در مدارس غیر دولتی به اضافه افزایش مجدد پنج درصد در هوشمند سازی و پنج درصد در کیفیت آموزشی موجب شده است، این گروه از مدارس به بهانه دریافت مبالغ بیشتر وارد دور رقابتهای مخرب شوند.

در این میان مدرسه ای می تواند موفق تر عمل کند که بدون توجه به کیفیت آموزشی رنگ و لعاب بیشتری به نسبت سایر مدارس در برنامه های آموزشی خود طرح کرده باشد.

با وجود اینکه مسئولان آموزشی استان اعتقاد دارند ارزیابی ثبت نام مدارس قویا در حال پیگیری است، اما شهروندان تاکید می کنند که مدارس غیر دولتی با بهره گیری از ضعف های نظارتی به سمت اخذ شهریه های میلیونی حرکت کرده اند.

یک شهروند اردبیلی با تاکید به این موضوع به خبرنگار مهر گفت: مدارس غیر دولتی با زینت ساختمان و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی و رایانه می توانند شهریه پیشنهادی خود را در حد قابل توجهی افزایش دهند.

فهیمه رجبی با بیان اینکه برای پرداخت شهریه دانش آموز خود با مشکل مواجه شده است، ادامه داد: مدارسی که توانسته اند به موفقیتهای جزئی تحصیلی دست یابند به مدارس پولی تبدیل شده اند و متاسفانه در دریافت شهریه ملاحظه دانش آموز را نمی کنند.

اجباری در تحصیل دانش آموز در مدرسه پولی نیست

وی اضافه کرد: مدرسه ای که به محل سکونت مان نزدیک بود شهریه تحصیلی را به صورت کامل در ابتدای سال خواست، اما پرداخت آن برای بسیاری از والدین غیر ممکن است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان اردبیل در پاسخ به گلایه های شهروندان اردبیلی مبنی بر افزایش قابل توجه شهریه و دریافت آن در ابتدای سال تحصیلی گفت: اجباری به تحصیل دانش آموز در مدرسه پولی نیست و اگر اولیا نمی توانند دانش آموز را به مدرسه دیگری منتقل کنند.

احمد محمودزاده تصریح کرد: با وجود توصیه به مراعات حال دانش آموز نمی توانیم مدرسه را در خصوص نحوه دریافت شهریه محدود کنیم.

دریافت شهریه های متغیر تخلف نیست

وی در خصوص دریافت شهریه های متغیر در مدارس برای یک نوع خدمت اضافه کرد: اسم این موضوع تخلف نیست و ما از عبارت تخلف در فضاهای آموزشی استفاده نمی کنیم.

محمودزاده که معتقد است شهریه های نامتغیر نابسامانی موقتی در فضاهای آموزشی محسوب می شود در خصوص گلایه شهروندان از افزایش فاقد محتوای مدارس هیئت امنایی اظهار عقیده نکرد.

وی با بیان اینکه از دو هزار و 500 مدرسه در سطح استان 40 مدرسه هیئت امنایی است، اضافه کرد: این تعداد قبال توجه نیست و نارضایتی از این گروه از مدارس مربوط به مدارسی است که امسال فعالیت خود را آغاز کرده اند.

به مدیران توصیه کردم مراعات کنند

مدیر کل آموزش و پرورش استان تاکید کرد: اکیپ کاری در حال بررسی مشکلات ثبت نامی است و حتی صحبت هایی با مدیران انجام شده است.

وی با یادآوری طرح مشکلات به صورت دوستانه با مدیران تصریح کرد: از برخی مدیران که شکایاتی از عملکرد آنها شده بود، خواسته ام که مراعات حال دانش آموز را بکنند.

محمودزاده در اظهارات قابل توجه خود ادامه داد: نرخ شهریه را اعلام و دوره های توجیهی برای مدیران مدارس برگزار کردیم اما برخی مدیران سلیقه ای برخورد می کنند.

وی در عین حال با بیان اینکه به غیر از بیمه و هزینه کتاب در مدارس دولتی شهریه دریافت نمی شود و در مدارس خاص متناسب با ضوابط هزینه باید اخذ شود، معتقد است نظارت بر ثبت نام در حد لازم و کافی در حال اجرا است و شکایات مردمی پیگیری می شود.

اطلاع رسانی مناسبی از شهریه ها نداشتیم

محمودزاده با بیان اینکه یکی از مهمترین دلایل ایجاد نابسامانی در دریافت هزینه بی اطلاعی شهروندان است، تصریح کرد: در این خصوص اطلاع رسانی مناسبی نداشتیم.

وی که نقش صدا و سیما در این حوزه را پررنگ تر از سایر رسانه ها می داند تاکید دارد در صورتی که این سازمان همکاری لازم را داشت می توانستیم در خصوص شهریه مدارس اطلاعات مناسبی در اختیار شهروندان بگذاریم.

این مسئول معتقد است در بسیاری از مواقع والدین مولفه های دریافت شهریه را سوال نمی کنند و به همین دلیل نمی دانند پول پرداختی دقیقا برای چه نوع خدماتی است.

به گفته مدیر کل آموزش و پرورش استان در مدارس استعدادهای درخشان و شاهد شهریه مصوب، فوق برنامه و حق سرویس ایاب و ذهاب و در مدارس نمونه دولتی تا سقف سه میلیون ریال 40 درصد از شهریه ثابت، 60 درصد از فوق برنامه و حق سرویس ایاب و ذهاب اخذ می شود.

این مسئول عنوان کرد: با وجود توصیه مدارس به استفاده از لباس فرم، در مدارس خاص اجباری به استفاده از لباس فرم و پرداخت هزینه آن وجود ندارد.

نزدیک به یک ششم مدارس استان را مدارس خاص تشکیل می دهد که وظیفه آموزش 49 هزار و 386 دانش آموز اردبیلی را بر عهده دارند.

شهروندان اردبیلی معتقدند در صورتی مدارس خاص می توانند به عنوان نقاط قوت آموزشی در تربیت نخبگان علمی دخیل باشند که کیفیت آموزشی این مدارس به نسبت سایر مدارس به صورت مشهودی قابل توجه باشد.

این در حالی است که زرق و برق بسیاری از مدارس خاص نتوانسته است سطح کیفی آن را تقویت کند و همچنان بیشتر نخبگان علمی از مدارس مناطق محروم و دولتی در صفحه آموزشی استان اردبیل می درخشند.

..........................

گزارش: ونوس بهنود

کد خبر 2090642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha