به گزارش خبرنگار مهر، محدوده شهر خرم آباد دارای 272 دهنه چشمه و 12 رشته قنات با متوسط آبدهی 16 و 12 لیتر در ثانیه در طول سال است که سالانه به ترتیب حدود 137 و هشت میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی را تخلیه می کنند.
شهر خرم آباد را دیار سراب ها و چشمه هایی با آب گوارا نامیده اند که نظیرشان در کمتر شهری وجود دارد ولی متاسفانه در سالهای اخیر با شدت گرفتن خشکسالیها سطح آب این چشمه های به شدت کاهش یافته است.
تکیه تامین آب شرب خرم آباد به بنیان سست چشمه های شهر
در حال حاضر از تعداد 10 دهنه سرابهای منطقه، 5 دهنه سراب، بنام های سراب گلستان، مطهری، کیو، گرداب سنگی و دارایی در داخل شهر خرم آباد قرار دارند که سه سراب مطهری، گلستان و دارایی وظیفه تامین آب شرب شهر خرم آباد را بر عهده دارند.
این در حالیست که این چشمه ها به عنوان منبعی پایدار برای آب شرب شهر خرم آباد محسوب نمی شوند و با استمرار خشکسالیها این منابع به شدت مورد تهدید قرار گرفته و با کاهش شدید آبدهی مواجه شده اند.
و اما نگرانی از برخی مشکلات در زمینه تامین مشکل آب شرب شهر خرم آباد در حالیست که هم اکنون فضای سبز این شهر به وسلیه آب شرب آبیاری می شود.
تفاهم نامه ای که پس از 6 سال به لرستان رسید
این در حالیست که مطابق تفاهم نامه جداسازی سامانه های آبیاری فضای سبز از آب شرب که در سال 86 میان وزارت نیرو و وزارت کشور منعقد شده باید زمینه اجرای مفاد این تفاهم نامه فراهم شود.
سیاست گذاری راهبردی در زمینه جداسازی آب فضای سبز شهری از آب شرب و بهینه سازی مصرف آن، همکاری مشترک در خصوص تامین آب غیر شرب پایدار برای استفاده فضای سبز موجود و توسعه آینده، همکاری مشترک در خصوص تامین منابع مالی برای دستیابی به موضوع تفاهم نامه و راهبری مطالعات و عملیات اجرایی جداسازی از جمله بندهای این تفاهم نامه است.
در این راستا شهرداری خرم آباد که در زمان هرمز نصیری نشان داده که به دنبال انجام تکالیف بر زمین مانده این نهاد است دست به کار شده تا این تفاهم نامه را در شهر خرم آباد جامه عمل بپوشانند.
پروژه جداسازي آب فضاي سبز خرمآباد از آب شرب کلید خورد
شهردار مركز لرستان ظهر یکشنبه در حالیکه در جمع خبرنگاران سخن می گفت در این رابطه تصریح کرد: پروژه جداسازي آب آبياري فضاي سبز خرمآباد از شبكه آب شرب اين شهر آغاز شده است.
هرمز نصيري افزود: با توجه به خشكساليهاي پي در پي و كمبود آب و همچنين اهميت موضوع جداسازي آب فضاي سبز از آب شرب، اين طرح با حفر هفت حلقه چاه عميق در دستور كار شهرداري خرم آباد قرار گرفته است.
وي افزود: سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور از سالها پيش طي يك پروژه ملي دستورالعمل جداسازي آب شرب از فضاي سبز را به شهرداريهاي كل كشور ابلاغ کرده ولي متاسفانه در شهر خرمآباد تاكنون عملياتي نشده است.
شهردار خرمآباد با اشاره به مراحل اجرايي شدن اين طرح، بیان داشت: شهرداري خرمآباد از طريق سازمان پاركها و فضاي سبز اقدام به عقد قرارداد با مشاور کرد که طرح آن طي دو مرحله به تصويب پژوهشكده سازمان شهرداريها رسیده و بودجهاي برای اجرای این طرح نیز مصوب شده است.
نگرانی از کمبود اعتبارات و توقف طرح
نصیری ادامه داد: با این وجود تا به حال مبلغي در اين خصوص به شهرداری خرم آباد پرداخت نشده و اقدامات اخير از محل اعتبارات جاري شهرداري در حال انجام است و چنانچه اعتبارات مورد نیاز در اين خصوص پرداخت نشود عمليات اجرايي این طرح با مشكل مواجه خواهد شد.
وی اظهار داشت: هماكنون كار حفر دو حلقه از چاههاي مورد نظر به پايان رسيده و مابقي نيز در دست اجرا است.
این سخنان شهردار خرم آباد در حالی مطرح می شود که پیش از این مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان از عدم جداسازی آب فضای سبز از آب شرب انتقاد کرده بود.
300 لیتر در ثانیه آب صرف آبیاری فضای سبز خرم آباد می شود
مهدی اکبریان در گفتگو با خبرنگار مهر با گلایه از عدم همکاری شهرداری در جداسازی آب فضای سبز، عنوان کرده بود که تمام مصوبات در این زمینه تاکنون روی کاغذ مانده و عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اولویت تامین آب اول با شرب و بعد صنعت و کشاورزی است، از شهرداری خرم آباد خواسته بود که برای جداسازی آب فضای سبز از آب شرب اقدامات لازم را انجام دهد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری لرستان همچنین در آماری با یادآوری اینکه 300 لیتر در ثانیه آب صرف آبیاری فضای سبز خرم آباد می شود، این رقم را معادل آب تولیدی چندین حلقه چاه آب شرب استان دانسته بود.
نظر شما