یوسف رشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: به هیچ عنوان نمی توان از چنین ترکیباتی به عنوان سوخت و یا افزودنی بنزین نام برد زیرا همانطور که بار ها متخصصان محیط زیست و وزارت بهداشت اعلام کرده اند این ترکیبات سرطانزا هستند و برا ی سلامت مردم خطرات بسیاری دارند.
به گفته وی، شاید افزودن چنین ترکیباتی موجب احتراق بهتر سوخت و بنزین شود اما در تمام دنیا استفاده از آنها به دلیل مشکلاتی که برای سلامت مردم به بار می آورد به عنوان افزودنی به سوخت و یا اکتان افزا ممنوع است.
رشیدی اظهار داشت: البته اینکه در سوخت و بنزین این مواد سرطانزا وجود دارد بار ها از سوی کارشناسان ومتخصصان هشدار داده شده که هرگز وزارت نفت زیر بار آن نمی رفت اما بر اساس گفته های مدیرعامل شرکت پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران این بار رسماً اعلام کرده اند که پالایشگاهها در حال حاضر اکتان افزای بنزین را از پتروشیمی می گیرند.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: البته ممکن است منظور مسئولان وزارت نفت از اکتان افزا و کمک کننده به سوخت ماده ای دیگر غیر از این حلال های صنعتی و ترکیبات سرطانزا باشد که هیچ نامی از آن برده نشده است.
به اعتقاد وی، مسئولان وزارت نفت باید به افکار عمومی توضیح دهند که از چه محصولی از پتروشیمی ها که غالباً در تما م دنیا حلال های صنعتی تولید می کنند به عنوان افزودنی به بنزین استفاده می شود و تا چه اندازه سلامت مردم در نظر گرفته می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران گفته است شرکت پالایش و پخش هنوز تصمیم تازه ای را مبنی بر عدم نیاز به دریافت بنزین از پتروشیمی ابلاغ نکرده و در حال حاضر میزان تحویل بنزین به پالایش و پخش تغییر نکرده است.
پیش از این معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش گفته بود : برای اینکه کمکی برای پالایشگاه اراک داشته باشیم اکتان افزا را از پتروشیمی برای احتیاط می گیریم.
نظر شما