محمدحسن طالبیان به خبرنگار مهر گفت: منظر فرهنگی در دنیا موضوع جدیدی است که تنها در 8 سال اخیر وارد حوزه میراث فرهنگی شده است. برخی از کارشناسان یونسکو با مناظر فرهنگی تاریخی در همه جهان آشنا نیستند به همین دلیل درکی از یک منظر فرهنگی کویری نداشتند. بنابراین در اجلاس کمیته میراث جهانی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و گفتیم که نباید مناظر فرهنگی و کویری و تاریخی ایران با آنچه تا کنون در حوزه اروپا به ثبت رسیده، مقایسه شود چرا که شرایط کویری در خاورمیانه متفاوت بوده و هر درخت در کویرهای اینجا به معنی بهشت است.
وی گفت: با توضیحی که در این رابطه دادیم آنها کاملا با تفاوت میان مناظر آشنا شدند به ویژه کشورهای همسایه مانند عراق و هودوستان و امارات. درباره پرونده میمند نیز می گفتند چرا این منظر تاریخی کوچک است درحالی که 7 هزار هکتار بود ولی به نظر آنها کوچک می آمد. متاسفانه اشتباهاتی هم در جریان کار وجود داشت مانند اینکه 21 قنات درج شده بود اما در حقیقت دو قنات بود.
طالبیان بیان کرد: کارشناسان یونسکو اعلام کردند که منظر فرهنگی کویری تفسیر جدیدی است که تا کنون در فهرست میراث جهانی وجود نداشته و ایران با پرونده منظر فرهنگی تاریخی روستای میمند می تواند به کشورهای دیگر در توسعه معنای آن کمک کند. این موضوع در کمسیه یونسکو برای نخستین بار مطرح شده و تا کنون موضوع کویر در این بخش معنایی نداشت
نظر شما