به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین شافعی قبل از ظهر دوشنبه در جمع اصحاب رسانه اظهارکرد: زمانی توسعه در کشور رخ می دهد که واردات گران شده و صادرات ارزان شود چرا که این اقدام باعث می شود بازار مصرف کالاهای خارجی کم شود و فرصت رشد و رقابت صنایع داخلی فراهم شود
وی پایین نگه داشتن قیمت ارز در گذشته بزرگترین خدمت به تولیدات خارجی دانست و افزود: بیشترین صدمه را به تولیدات داخلی زده است چرا که تولیدات خارجی که وارد بازار مصرف ایران می شد کالاهای داخلی را دچار مشکل می کرد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: درآمد حاصل از صادارت با نرخ ارز کم ، پایین بود و در نتیجه بسیاری از کالاهای ما صادر نمی شد و یا در رقابت با محصولات خارجی دچار مشکل می شد .
شافعی با اشاره به اینکه هر چه نرخ ارز بالا برود صادرات رونق پیدا می کند اما این افزایش قیمت باید منطقی باشد افزود: از سوی دیگر ارز چند نرخی نیز آفت بزرگی برای اقتصاد محسوب می شود و ارز باید در یک قیمت باثبات و منطقی و به خصوص تک نرخی باشد.
وی با تاکید بر اینکه جهش قیمت ارز طی سال گذشته غیرواقعی نبود اما ناگهان شوک ایجاد کرد گفت: این اتفاق باید به صورت تدریجی و مثلا از ده سال گذشته انجام می شد.
وی افزود: ما اگر هر سال مقدار اندکی نرخ ارز را افزایش می دادیم شوک اقتصادی هرگز رخ نمی داد و ارز رشد واقعی داشت و صادرات و واردات ما لطمه نمی دید.
شافعی گفت: ما طی سال های گذشته نرخ ارز را به صورت مصنوعی پایین نگاه داشتیم و در مقطعی از زمان ایجاد شوک کردیم هم اکنون بخشی از این تغییر نرخ ارز واقعی و بخشی دیگر غیرواقعی است.
وی بیان کردک باید در برنامه های آتی با تدبیر بیشتری به پیش برویم و امیدواریم مشکل نوسانات شدید خارج از قاعده نرخ ارز را نداشته باشیم چرا که این عامل مهمی برای توسعه فعالیت های اقتصادی است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: کنترل رشد نرخ ارز در کنار تک نرخی کردن آن جذابیت منابع مردم را به واسطه گری ها ی مالی کم می کند و این بشارتی است که سرمایه ها به سمت تولید هدایت شود.
شافعی گفت: باید سودآوری و امنیت مناسب را برای کالاهای مولد در بخش کشاورزی و صنعت فراهم کرده و هم زمان واسطه گری و دلالی ها را کم کنیم تا با کارهای اصولی به سمت توسعه هدایت شویم که خوشبختانه به نظر می رسد با تغییر فضای سیاسی این امر در حال وقوع است.
نظر شما